Етна изригна, леко ранени са десетина туристи

Екип на Би Би Си също е засегнат от експлозията на вулкана
16 мар 2017 21:31, Анисия Иванова
10
 Етна изригна, леко ранени са десетина туристи
Снимка: БТА

Десетина туристи и журналисти бяха леко ранени днес от избликнали лава и пара от новото изригване на вулкана Етна в Сицилия, предаде Франс прес.

По данни на италиански медии шестима от ранените са приети в болница с различни травми, особено на черепа, вследствие на експлозията, предизвикана от контакта между лавата и снега на 2700 м надморска височина.

"Екип на Би Би Си и туристи бяха засегнати от огромна експлозия", съобщи в Тwitter Ребека Морел, научен кореспондент на Би Би Си, дошла да отрази новата активност на най-високо разположения вулкан в Европа.

"Поток от лава, смесена с пара, предизвика огромна експлозия. Групата беше засипана с дъжд от парещи камъни и пара. Мнозина получиха рани в главата, изгаряния, порязвания и контузии", добави тя, цитирана от БТА

Нейният екип е пострадал само от порязвания и изгаряния, но Морел заяви, че е разтърсена от ужасяващото преживяване. Тя поздрави водачите и спасителните екипи за ефикасните действия.

"Бързото слизане от планината, подложена на бомбардировка от камъни, в слалом между горещи камъни и кипнала пара е изживяване, което не искам да усетя никога повече", заяви журналистката.

Новото изригване на Етна започна снощи, съобщи италианският Институт по геофизика и вулканология. То не пречи на въздушния транспорт и за момента не представлява опасност за жителите на околните селища, включително град Катания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Див Петел преди 7 години
А да видим сега кой е куражлия да са нагняса с боб лук и наденички и сутринта да върви да се изтропа в кратера.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
интересно е че и в много предсказания се казва че ще има много земетресения и ще изригнат вулкани , а след това питеината вода ще започне да изчезва а ресурсите като злато и други ще излязат на повърхността , водата ще стане много по скъпа от златото
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мозъчни травми не може да е имало заедно с черепните.Тия, дето са се навряли без нужда в действащ вулкан не са имали мозък.А бибиси какво е искало да покаже с този репортаж освен глупостта си
3
1
 
27
 
! Отговори
Баба Меца преди 7 години
Като карат колело носят каски,а там където се чакат камъни от небето са като в парка. Глупост без граници!
2
2
 
32
 
! Отговори
Милен преди 7 години
Много ми е чудно какво са очаквали да видят на действащ вулкан освен горещи камъни и пепел. ***.
1
0
 
17
 
! Отговори
Я пак преди 7 години
Леко ранени?!?" особено на черепа"?!? ЛЕКО??