Европа върви към пропаст, убеден е турският външен министър

Чавушоглу прогнозира религиозни войни на континента
16 мар 2017 13:15, Елка Василева
73
Европа върви към пропаст, убеден е турският външен министър
Мевлют Чавушоглу. Снимка: архив, Reuters

Европа върви към пропаст и религиозни войни, заяви министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, който коментира изборите в Холандия, предаде Асошиейтед прес.

Чавушоглу отбеляза, че повечето партии, участвали в парламентарните избори в сряда, са получили между 17 и 20 процента.

"Няма разлика между социалдемократите и фашиста /Герт/ Вилдерс. Те са с една и съща мисловна нагласа", каза той.

Според Чавушоглу европейските партии водят континента към крах.

Скоро в Европа ще избухнат религиозни войни. Така вървят нещата, заяви турският външен министър. 

/БТА/


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
5
 
! Отговори
Момчил Войвода преди 1 година
То тя се води! юдеи, католици и мюсюлмани срещу Православни. Колко пъти ни клаха?!?
57
1
 
2
 
! Отговори
Су 34 преди 1 година
И кво е издиктувала до момента, изброй ми?
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сополаков, поредният кръг от преговорите беше вчера, днес, току що е нямало нищо в Астана. Освен това никакви турски предложения не са отхвърлени, дори напротив, Турция диктува положението на тези преговори.
55
4
 
6
 
! Отговори
До Су преди 1 година
Възхода на Турция е до преди три века, когато стига до Виена. След това Турция непрвкъснато се смалява. А поробените народи един след друг се освобождават. Наред са кюрдите. Тръгне ли народ да се освобождава няма връщане.
54
0
 
1
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Грешка. В стария завет са. Извинявам се. Но евреите не са ги спазвали. Точно затова бог праща Христос, за да се жертва за човечеството и да донесе новата философия. Но като турим чертата виждаме, че много не са се е променили нещата.
53
6
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 1 година
Турция няма победа в нито една война, а току що беше изхвърлена от преговорите по Сирия в Астана - нито едно нейно предложение не беше прието.
Причината е че Турция капитулира пред Дамаск и не успя да се наложи с терористичните групи които изпращаше през границата си да свалят Асад.
Последно превзе един малтк град Ал Баб от ИД като го обсажсаше в продължение на 5 месеца. Даде огромни жертви и накрая правителствената армия отряза снабжението на джихадистите от юг и така градът падна!
52
3
 
0
 
! Отговори
Циник преди 1 година
Упс...предният ми пост е до "срамежливият алахакбарец" с коментар 58
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
58 Глупости, коя войнa с ислямa е зaгубило християнството? Коя е тaзи войнa? aбе що не мислите кaто пишете? ислямa е обречен дa губи войните с християните, товa дa си терорист не се изисквa смелост, a съответното количество хероин, или психично рaзтройство.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие ще проядете свинскоооо.
49
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Религиозната война християнството отдавна я е загубило. Бъдещето е на исляма-новата световна религия. Това е естественият ход. При равни други условия печели този който се възпроизвежда по-бързо и повече пъти. Джон Ленън ви го е казал отдавна- правете любов, а не война.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 54
Десетте зaповеди Бог ги дaвa нa Мойсей ве глупе..дер, Зaповедите били нaписaни нa кaменни плочки и ТЕ сa всъщност Кивотa (the Arc), що се изкaзвaш кaто си бос? 10 зaповеди сa в Стaрия зaвет ( Old testament)
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По три на нож пак ще кънти в турските уши !!!
46
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция може да има армия но няма икономика. Кредитния и рейтинг е junk. Лирата пада от две години. Туристите за 2 години са 50 % надолу. Всички що годе нормални и образовани ако Ердо стане султан ще се изнесат. Ще останат само тия в Анадола дето си го обичат. Армията може да е силна но не е единна, да не забравяме че от "преврата" насам хиляди бяха уволнени и хиляди са по затворите. При задълбочаване на конфликта с Европа , Турция ще се разпадне.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами - не кради и не убивай го пише в новия завет, а не в стария. В новия завет Христос дава десетте заповеди. Стария завет е историята на еврейското племе. Точно затова идва Христос - да покаже, че народите трябва да живеят вече в любов. Тогава дава и заповрдите. Новата филисофия, наречена на името на Христос и се изповядва вече 2000 години.
44
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голема мъка ги е налегнала турците. И тя е какво ще стане след референдума. Щото оня и до сега си беше султан. Оплели са се като пиле в кълчища. Всичките тия истерични постановки по света са да отклонят турците от проблемите им, а те с всеки ден се увеличават. Сега им показват, че причините не са вътрешни, а външни. И то с такъв нарпд е лесно. Ердоган им казва, че е ангел, а лоши са европейците, и затова живеят зле и те вярват. Ама тия лъжи не може да са вечни.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разполагам с Библия преди 100 години. Прочел съм и Новия завет, нищо не се чете като роман, защото е иносказателно. Бедният е обруган, жените са нищо, всичко е основано на грабителство, насилие, в името на нещо, което е много далечно от ас.
Как може да имаш заповед -"Не кради и не убивай", а да инструктираш тези в пустинята как да убиват и какво да вземат, как да надхитряват и грабят - кое е ценно и кое -не?
Нещо не се връзва и не е мястото да убеждавам тук.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има теория, че Христос е борец срещу римската империя. Осъден е от нея. Насърчавам четенето и създаване на собствено мнение. Религията е за хората, които не могат да намерят сили у себе си, чувстват се самотни - аз уважавам това. Не всеки може да намери сили у себе си. Но съм против да се злоупотребява с човешката слабост. Има мъдрост, но тя дели хората според материалното в Библията.
Нека има една светла сила над силите - справедлива!
Няма. Не би търпяла всичко това, което става.
41
1
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
Чети библията Новия завет. Не е много няма да се умориш. Същите неща ги пише и в библиите печатани преди сто години.
40
2
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 1 година
Кажете на коя страница го пише в Библията? Защо да бъде тя меродавна, ако редакторите й, изписани на първите страници, са агенти на ДС, хомо- и други ненавиждани от обществото лица?
Кажете - защо еврейските закони да бъдат нашите народи? Чели ли сте това, в което голяма глава описва как израелитяните са напътствани как да ликвидират народите, за да им вземат земите и после е описано кой какво е взел?!
Това ли е предсказано от Библията?И да се боим и да се подчиняваме?
Вероятно не сте я чели.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eto kvo e stanalo.
Rusnaka e ubedil fesa da mu podari raketi c400,a v zamiana da fesa da izleze ot Nato i da pritiska EU.I na praktika dandaniyata s Airdogan e pechelivsha za Rusiya,poneje e edin maluk hod za otslabvane na Eu.