Европа върви към пропаст, убеден е турският външен министър

Чавушоглу прогнозира религиозни войни на континента
16 мар 2017 13:15, Елка Василева
73
Европа върви към пропаст, убеден е турският външен министър
Мевлют Чавушоглу. Снимка: архив, Reuters

Европа върви към пропаст и религиозни войни, заяви министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, който коментира изборите в Холандия, предаде Асошиейтед прес.

Чавушоглу отбеляза, че повечето партии, участвали в парламентарните избори в сряда, са получили между 17 и 20 процента.

"Няма разлика между социалдемократите и фашиста /Герт/ Вилдерс. Те са с една и съща мисловна нагласа", каза той.

Според Чавушоглу европейските партии водят континента към крах.

Скоро в Европа ще избухнат религиозни войни. Така вървят нещата, заяви турският външен министър. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Европа върви към прораст, това е нейният избор. Едва ли искат Турция да я бута към това.Лукави са мюсюлманите.
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горди турчине, вие сте известни...Религиите са измишльотини, трябва да си много зрял, ще го знаеш, ако си чел много. Инструмент за причиняване на войни, разчитайки на "образователната система" на Сорос.Няма пророчества, а политика - свръхбогати хора се събира на кораб в Средиземно море и решават. Пускат слух - някой си предвидил нещо си.Османската империя е реваншистка - признак за нецивилизованост.Защо са настойчиви, защото ще правят султан - ега ти ретроградността!
32
1
 
15
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Интересно ми кой ще инвестира в Турция, интересното е до 10г. колко от мега заводите ще останат в Турция. Само чакат да минат изборите и да видят мустакатия на къде ще ги поведе.
31
6
 
9
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
Хаха, поредният, който се "загрижил" за Европа. Не се обърне мало, да погледне, че кюрдите стават все по-самоуверени и решени да създадат своя държава. Другият апологет на разпада Тръмп, се оказа, че повечето богати щати изобщо не го приемат и респектират като президент. По-разединени са от европа. Другият мечтаещ за разпада -джуджето от кремъл, си знае, че на собствената му територия има хиляди кв.км. територия, където ако изквичиш "расссия" мн вероятно да получиш куршум от снайпер.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оффф *** народе толкова ли сте кухи ***. Не ви ли идва на ум че Турция е в позиция да говори каквото иска заради неспазените обещания на ЕС към Турция за помощ да не допуска бежанци към централна европа. В момента просто се възползват от ситуацията.
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е че Европа я чакат религиозни войни и то продължителни,кървави ,изтощителни и най важното ще завършат с попеда на исляма в най добрия случай обособяване на религиозни територии,та те затова допуснаха хиляди мюсюлмани в Европа още от 50те год. датова и сега приемат нови, ако истока обяви война ще има отпор но когато идват като цивилни мигранти -може,вижте 90%от тях здрави прави 20-30г. воъници на исляма само чакат оръжие и да ги призоват..това е ние нямаме бъдеще тук християните...
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Покрива образа " слон в стъкларски магазин". Грешка е, че когато боко се е надупил на турците, така ще правят и другите. Европейците заклеймиха възродителния процес в България, но няма да съм жив да видя какъв ще бъде в Европа. Не може заради печалби да се правиш на ударен вечно. Има хора, които смятат, че всичко им принадлежи безцеремонно и нагло, разчитайки на доброто възпитание на другите.Този има излъчване на разбойник. И искат да са в ЕС?! Слепи ли бяха търгашите от Запада?
27
0
 
10
 
! Отговори
асС преди 7 години
религиозни едва ли, но етническо - доста вероятно
26
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е тарамбуката да мисли за религиозна война защото само това им дава смисъл на съществуване. Без такива войни съществуването на тарамбуката се обезсмисля
25
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция върви към крах
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тролчетата се познават и по главните букви.
23
1
 
24
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 7 години
Турция да не се притеснява тя е в Азия. Там трябва да се изритат всички гастербайтери, да се спрат инвестициите в Анадола и строеж на бетона стена висока 10м и 5 в земята с минни полета и военни части от цялото ЕС за охрана на новата китайска стена.
22
4
 
24
 
! Отговори
Европа се събужда ! преди 7 години
Мевлют Чавушоглу не отки топлата вода ! Това, че в Европа ще се стигне до религиозна война го каза още преди 10 години един израелски журнолист Цви Иехезкел.Говорящ перфектен арабски, със скрита камера журналиста успя да заблуди мюсюлманите и да влезне в джамии и ислямски клубове в Европа.От материала израелеца направил филм и го даде на Англичаните, но умниците в Англия казаха че с този филм Израел ги настройвасрещу мюсюлманите им.Не успя да им отвори очите, Сега ги отвориха сами, но късно!
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чавушоглу трябва да е 100% русофил, зашото и те де надяват ЕС да се разпадне!
20
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно е прав.
19
3
 
30
 
! Отговори
В кой век живеем?! преди 7 години
Религиозни войни избухват там, където има противопоставяне на културни модели. Европейският цивилизационен модел е свързан с християнската религия. Нивото на социално развитие на европейците е надскочило етапа на религиозните войни. Някои групи от населението, което от векове живее в Европа, изповядват и други религии, но тези групи отдавна са се нагодили към европейския тип цивилизация.Така че, агресивно противопоставяне на религиозна основа може да има само отстрана на примитивни пришълци.
18
3
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Че защо се натискат да влизат в нея тогава???!!!!
17
3
 
38
 
! Отговори
Б преди 7 години
Тия освен войни,страдание и подтисничество за 600 години нищо не са сьздали,дори джамийте им са построени от християни и европейци!
16
5
 
24
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
За съжаление ако не се промени безумната политика на водещата европейска държава в лицето на бившата физичка-комсомолка от екс ГДР на мултикулти и подобни глупости турския външен министър Чавушоглу ще се окаже прав! Идващите мигранти нямат нищо общо като начин на живот и мислене с европейците, конфликта е неизбежен и не е нужно да си баба Ванга за да го предскажеш! Да не говорим, че в един момент просто няма да има средства да ги храним ... нито желаят да учат, нито да работят.
15
2
 
28
 
! Отговори
ss преди 7 години
Чакаме с нетърпение тези религиозни войни ама тоя път ще ви резнем и мазните помашки физиономии