Лидерът на Крим: Без демокрация, трябва диктатура!

Путин се отнася хладно към идеята за монархия
16 мар 2017 10:30, Елка Василева
29
Лидерът на Крим: Без демокрация, трябва диктатура!
Владимир Путин и Сергей Аксьонов. Снимка: архив, Reuters

Дискусията за връщане на монархията в Русия се подновява толкова по-често, колкото по-малко време остава до момента, в който Владимир Путин трябва да реши дали ще се кандидатира на поредните президентски избори. Това пише "Ведомости" в редакционен коментар, цитиран от Би Би Си.

Медиите обсъждат изявление на Сергей Аксьонов, лидер на Република Крим, че "щом има външен враг, демокрацията е излишна история".

Според губернатора на полуострова, анексиран от Москва през 2014 г., в Русия трябва да има диктатура, чиято оптимална форма е монархията.

Вместо демократични свободи има "православни ценности и духовност", а за руския държавен глава днес е по-важно да бъде гарант на реда в страната, казва Аксьонов.

Изданието припомня, че кримският лидер дължи поста си на формална, но все пак демократична изборна процедура. Главата на полуострова изпраща до Кремъл сигнал, че му е хиперлоялен заради някакви спешно появили се губернаторски трудности, допуска редакцията.

Но според нея може да става дума и за планиран диалог - в отговор на Аксьонов председателят на Държавната дума Вячеслав Володин заяви, че "трябва да се гледа към бъдещето, а не към миналото", а прессекретарят на Путин Дмитрий Песков каза, че президентът се отнася "хладно" към идеята за монархия.

Вестникът припомня, че Путин е отговарял на подобни въпроси и преди изборите от 2004 г., и през 2007 г., когато се е разисквал въпросът за трети мандат, и през 2014 г., когато "империята е разширила границите си" с анексията на Крим.

"Предизборно са от полза закачките с монархическата идея - хем президентът публично се отказва от нея, хем в ума на хората все пак се прокарва понятийна връзка между президента и абсолютната власт", заключава "Ведомости".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: монархияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Сега човек да се чуди, това шега за 1-ви Април ли е, или в рассия наистина се случват такива безумия...
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
навсякъде където има демонокрация цари хаос и законите служат само за да обуздават низките страсти на индивидите живеещи в тези помийни ями наречени запад.пример;днешните два атентата във франция.западът се крепи само на грабежа и диктатурата на капитала наречена демокрация
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и сега, предстои да се коронясва цар Пътин?!
17
4
 
7
 
! Отговори
zdfb преди 7 години
Трагикомедия по русски ....изглежда в тая азиатска *** са се върнали със 100 години назад, вместо да са една от най-силните държави в момента?!?
16
3
 
8
 
! Отговори
... преди 7 години
войната за Косово беше международна операция за спасяването на населнието й от започналия вече геноцид чрез насилственото преселване на десетки хиляди косовари от армията на Милошевич, докато в Крим нито един руснак не беше пострадал, че да предизвика военната намеса на съседна Русия
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джуджето на практика си е император, просто и той знае, че ще изглежда нелепо с корона на главата.
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно! Без демокрация трябва диктатура.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин 100% от време на време чете такива статии и се смее на глас колко про.сти са авторите им.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крепостният мужик си плаче за господаря. Това е. Народопсихология.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България сме по-напред. Тук царя си направи царедворска партия, ама нещо не му се получи.
10
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, и това са хора. Представете си, че един такъв ненормалник държи в ръцете си половината ядрен арсенал в света. Боже, пази света от подобни кретеноиди.
9
10
 
3
 
! Отговори
Опит от СОфия преди 7 години
наглие преступники делают 100 % контрол над парламент>Проверте пожалуйста как голосовали депутати от герб - 100 % за нагло преступние проекто решения 8 лет //Ограбляют и сейчас минимум 10 000 000 000 от наш народ за етот год.МОют денги с помощи корупционие обекти по оперативние програми.переведите на болгарски пожалуйста там терористи снова хотят заграбит вся власт с помощи грязние денги на вибори.В софия доказани престъпници с помоща на мръсни пари се опитват отново да заграбят власта.
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е първия гъзолизец на новия император.Дано Путин стане император, те императорите в Русия имат добра съдба - пожелавам му я.И като почнат да говорят за християнски ценности - направо ми се повръща, тези нямат абсолютно нищо общо с християнските ценности - нито са човеколюбиви, нито прощават, нито са милостиви и т.н.
7
7
 
17
 
! Отговори
Путин преди 7 години
От 2018г поради външна заплаха от Грузия, Украйна, Молдова. Руската федерация става империя. А аз Владимир Владимирович Путин, ще се именувам ИМПЕРАТОР. обръщението до тогава към мен трябва да бъде : Цезаре!!!Песков да се заеме с подготовка на необходимите документи. А Кадиров с хората които с в подкрепа на външната заплаха. Лавров да започне строитеството на мавзолей, по голям хеопсовта пирамида, където ще бъда положен след като ми свършат земните дни, а духа ми се възвеси за да стана Бог
6
8
 
10
 
! Отговори
НУжна диктатура преди 7 години
У нас терористи на власт после 1989 году создали нагло преступние групировки замаскировани как партии.Ограбили вся БОЛгария/столица София/ .Более 5 000 000 не имеют денги на питание.Более милион дети увреждают с терористические камери в школи..Тровят сем милионов с хлор токсичние химические оружия разбавлени впитевая водичка.Нужна 100% отвественая власт,,Терористи вокруг Борисов перфектно употребляют безответсвеной парламе4нт за НАГЛО ПреСТУпние решения. воровали билиони ограблени от народ
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната доза фантасмагории от Калкулаторка
4
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛАВА РОССИИ !!!
3
19
 
17
 
! Отговори
браво преди 7 години
Путин си знае работата той според новия филм на CNN е най влиятелния човек в света?!
2
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така ами, кво ще ми се лигавят с някакви си гейропейци, лебЕрали и женчовци!Направо да вдигат мумията от мавзолея и без това е пак 17 година и вперьоооод другарЕ!Баси *** племе е тва русняшкото
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крепостният си иска бащицата.Както казваше дядо, може и само, но козата си требе пръччч