Анкара: Да пратим 15 000 бежанци, за да шокираме европейците!

Разиграват се игри, насочени срещу Турция, убеден е министър
17 мар 2017 15:15, Елка Василева
197
Анкара: Да пратим 15 000 бежанци, за да шокираме европейците!
Снимка: архив, Reuters

Турция би могла да изпрати 15 хиляди бежанци в Европа, за да "шокира европейците". Това заяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу цитиран от в. "Хюриет".

Още по темата

Изявлението на Сойлу бе направено на фона на дипломатическата криза между Турция и Германия, както и между Турция и Холандия, разразила се, след като властите в европейските държави отмениха редица прояви на турски министри на тяхна територия във връзка с предстоящия референдум в Турция.

"Имаме споразумение за реадмисия. Казвам ти, Европа, имаш ли куража? Ако искаш, ще изпратим 15-те хиляди бежанци, които не изпращаме всеки месец", каза снощи Сойлу.

Той посочи, че Германия и Холандия в момента опитват да завършат това, което не успяха по време на протестите за парка Гези, при разследванията за корупция през декември 2013 г. и при провалилия се опит за преврат през юли 2016 г., зад който се смята, че стои Фетхуллахистката терористична организация.

"Разиграват се игри, насочени срещу Турция, за да не й бъде позволено да стане много силна в бъдеще", добави Сойлу.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато нашите ракети бяха насочени към Анкара и Истанбул,когато през южната ни граница пиле не можеше да прелети Турция се държеше уважително.Въпреки,че турската армия беше втора по численост в НАТО след американската.Сега нямаме ракети,границата е заградена като кокошарник и разчитаме НАТО да ни пази.Обаче при конфликт между натовски държави никой не те пази.Справка Кипър.А и като евротолорасти нямаме право със сила да отблъснем вълната нашественици.
148
0
 
1
 
! Отговори
164 преди 7 години
Ха ха. И това от хора.които имат Доган и Местан в управлението
147
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ZA BOGA BRATQ NE KUPUVAITE TURSKI PLODOVE ZELENCHUCI I DREXI DA VIDIM KOI KOGO SCTE SCHOKIRA.
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
стоварете по 15 хиляди директно в брюксел и берлин
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DEUS VULT
144
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа да прати обратно в Анадола 30-те милиона турчаляка живеещи тук
143
2
 
15
 
! Отговори
ГОРД БЪЛГАРИН преди 7 години
КОГАТО ГИ ИЗПРАТЯТ ЩЕ ГИ ПОСРЕЩНЕМ С АВТОМАТИ!!!!!!!
142
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС достатъчно силно зависи от Турция. Както и обратното. Зависимостта е двустранен процес. Както икономиката на Турция в голяма степен зависи от стокообмена с ЕС, така и политиката на съюза се влияе от партньорите му. Турция е на 6място по влияние в съюза. Далеч по-напред от такива незначителни членове като България
141
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не ги кани емигрантите та да ги приемаме . Войната в Сирия свърши връщайте ги . Иначе и 10000 патрона ще свършат работа вместо милиарди помощи
140
5
 
26
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
КАКВО ЗНАЧИ ИЗПРАЩАМЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПО 15 000 БЕЖАНЦИ В ЕВРОПА ?!ТЕЗИ КИР.ЛИВИ ФЕ.СОВЕ И ШАЛ.ВАРИ НЕ ЗНАЯТ ЛИ ,ЧЕ ВСИЧКО ТОВА ЗАВИСИ ОТ ЕВРОПА ,А НЕ ОТ ТУРЦИЯ ?! ЕВРОПА АКО ЗАЗДРАВИ ГРАНИЦИТЕ ПО СУША И МОРЕ И АКО ВРЪЩА ВСЕКИ БЕЖАНЕЦ ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е СТЪПИЛ В ЕВРОПА , ЕРДОГАН ТРЯБВА ДА СИ ОСКУБИ УРЕДЯЛАТА КОСА !АКЛЪНЪЗЪ БАШЪНЪЗА ТОПЛАЙЪН ГЕРИ ЗЕКЯЛЪ МААРАЛАРДАН ЧЪКМАЛАР !В ПРЕВОД - СЪБЕРЕТЕ СИ УМА В ГЛАВАТА ГЛ.УПАЦИ ТАКИВА ,КОИТО СТЕ ИЗЛЕЗЛИ ОТ ПЕЩЕРИТЕ !
139
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 7 години
Като пусне бежанците се спира финансирането за правителството му и се финансира ППК!Путин никога няма да забрави лесно сваления СУ и застреляния във въздуха пилот!
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искате да спрете мигрантите? Обявете че в рамките на ЕС ще бъдат заселвани само в България с всички задължения на БГ граждани
137
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОИ СА ПРИЧИНИТЕЛИТЕ ЗА ТАЗИ СИТУАЦИЯ В СИРИЯ...??? КОИТО ОКУПИРАХА СТРАНАТА ИМ СЕГА ДА ГИ ГЛЕДАТ...САЩ СЪЩО ТРЯБВА ДА ВЗИМА БЕЖАНЦИ НЕ САМА ЕВРОПЕЙЦИТЕ.
136
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Играят си по ръба на острието..От хора които не ги слуша главата можеш да очакваш всичко.Дано да не идва този момент да се наложи да търсим помощ от Русия че ще бъде много конфузно....Да не забравяме Кипър....
135
5
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Турция я посещават световните лидери за да й съобщят лично бъдещото и териториално устройство при което Анкара ще се раздели с Проливите и Кюрдистан!
134
2
 
23
 
! Отговори
либераст соросоид преди 7 години
Достатъчно е само един калашник да се обади на границата!Само един,не повече!
133
4
 
10
 
! Отговори
bg turcin netherland преди 7 години
Malkata holandia udari zdrav samar na erdo psihopata i negovite ovtse,kuce koeto mnogo laeee to ne hapi tsal svat go znae.Taka che po leko opivayte lokumite dragi izselnitsi/trolove gelayte si aziatskata kocina.
132
8
 
5
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Нищо чудно, че Европа е женски род. Хем и се иска да е Ултра либерална / Хем не и се иска.......................
131
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бежанци... вече риториката около тях създава впечатлението, че са някакъв вид, различен от човешката раса.А, така не стана ясно те защо са бежци, кой ги направи такива.Версиите са повече от една.Иронията е, че който и да ни прати бежанци на нас те неискат да остават в БългарияD
130
2
 
20
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До ТурчинаКато ти харесва много Турция отивай си там