ЕК решена споразумението за миграцията с Турция да оцелее

Притокът не незаконни мигранти за година е спаднал с 97%
17 мар 2017 16:00, Елка Василева
26
ЕК решена споразумението за миграцията с Турция да оцелее
Снимка: архив, Reuters

Решени сме да направим необходимото, за да продължи изпълнението на споразумението за миграцията между ЕС и Турция, заяви говорител на Европейската комисия.

Според нас споразумението постигна ясни резултати, милион мигранти не успяха да влязат в ЕС, хиляди не загубиха живота си в морето. Осигурихме 1,5 милиарда евро (за Турция) в последната година, отчете говорителят.

Още по темата

Комисията днес представи данни за напредъка по споразумението, подписано преди година в Брюксел. Данните показват, че притокът не незаконни мигранти в последната година е спаднал с 97 процента.

Отбелязва се, че Турция изпълнява стриктно ангажиментите си, свързани с обратното приемане на незаконни мигранти и за изпращане към Европа на сирийски бежанци по схемата "един за един".

Докато през 2015 г. дневно в ЕС са навлизали средно по 10 000 мигранти, благодарение на споразумението с Турция броят е спаднал до 43 на ден. Броят на удавените в Егейско море мигранти е намалял от 1145 през 2015 г. до 80 души през миналата година.

До днес по силата на споразумението от Гърция в Турция са били върнати 916 незаконно проникнали в ЕС мигранти, докато от Турция в ЕС са били изпратени над 4000 сирийски бежанци, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Велемир преди 7 години
До Анонимен-19 брях как не се сетихме до сега?!Яж картофите на БОЙКО тогава!
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DA NE KUPUVAME TURSKI PLODOVE ZELENCHUCI DREXI I DA GI SCHOKIRA%ME ZDRAVO BOIKOT
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Решени сме да направим необходимото" значи "подаваме д**** вместо да стягаме границата. .. това е ес, приказки, приказки и никво действие (освен ако не става дума за Русия). Че турция е по-голям враг явно за тях не е проблем...
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днешните думи на ЕРДОГАН:"ЕС ВЗИМА РЕШЕНИЕ ЗА ЗАБРАДКИТЕ...АКО ВИ СТИСКА ЗАЩО НЕ ЗАБРАНИТЕ И КИПАТА НА ЕВРЕИТЕ...ТОВА НЕ ЛИ Е РЕЛИГИОЗЕН СИМВОЛ.""ГРАЖДАНИТЕ МИ ИЗ ЕС ПРАВЕТЕ ДЕЦА...ТЕ НЕМОГАТ...ИЗЧЕЗВАТ, ВИЕ ЩЕ ОСТАНЕТЕ."Прав е по статистиките Европейското население 2040 значително ще намалее.Нормално е тритополовите така, че да внимават.
12
0
 
3
 
! Отговори
До муспи преди 7 години
Ах мечти мечти...ама вие все говорите и правите грешни изводи...Съжалявам за вас...Турция си върви напред, колкото и да не ви се вярва, това не променя действителността!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Отбелязва се, че Турция изпълнява стриктно ангажиментите си, свързани с обратното приемане на незаконни мигранти и за изпращане към Европа на сирийски бежанци по схемата "един за един"."ТУРЦИЯ ГИ ИЗПЪЛНЯВААА ВИЕ НЕ ИЗПЪЛНЯВАТЕ...НЕЩО ПОЧНАХТЕ ДА ОБРЪЩАТЕ ДУМИТЕ...БРАВО ЕРДОГАН САМО ТАКА...И ОНЯ ОТ ХОЛАНДИЯ Е ВЗЕЛ РАНДЕВУУ ЗА СРЕЩА...ОПИТВАТЕ СЕ ДА ЗАМОТВАТЕ ЕРДО АМА ЕРДО НЕ Е МЕКА КИТКА...
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие маните я емиграцията. Тя Турция да оцелее.
9
3
 
13
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 7 години
някой може ли да изтълкува това на снимката. някаква проста и неграмотна орка за малко да удави детенце, което може и да не е негово, само и само да се добере до социала, осигурен от така мразения, но работещ, бял и плащащ данъци европеец.
8
2
 
11
 
! Отговори
Писна ми от тоя преди 7 години
Абе какво ще му клякате на тоя маниак . Военни по границите и да видим как ще влезнат т.нар. мигранти.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Муслиманите-резньовци да ди знаят, бохчите и в Анадола. Колкото и да им се иска тук да има шериат, ще останат с мечтите си. Как го виждат Резньовците, например агитките на Левски, ЦСКА, Ботев - Пловдив, Локо - Пловфив да сложат фесове, а гаджетата им бурки? Надежди говежди!!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
милиарди хвърлени за рекет и още разкарват насам-натам няколко милиона сюлиманови заложници
5
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ще му клекнат, няма как. То великият Путин му клекна та юропата ли няма....
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти стегна ли бохчичката? Някой мусюлман да не те измести от гумаджийницата?
3
6
 
14
 
! Отговори
Циник преди 7 години
По-добре ще е Ерсдухан да ги пусне!Европейските фитили вече пушат!Де що е мюсюлман - ще се наложи да стегнат бохчите - но пък ще е окончателно!
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горките дечица
1
2
 
19
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
А колко точно бежанци е върнала България на Турция ?