Меркел няма да влиза в размяна на провокации с Турция

Подкрепяла терористи от Кюрдска работническа партия? Смехотворно!
17 мар 2017 09:37, Елка Василева
11
Меркел няма да влиза в размяна на провокации с Турция
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че няма да си разменя провокации с Турция след острите критики на президента Реджеп Ердоган срещу забраняването на планирани митинги с участието на турски министри в Германия и Холандия, предаде Ройтерс.

В интервю за регионалния вестник "Саарбрюкер цайтунг" Меркел окачестви като смехотворно обвинението на Ердоган от тази седмица, че подкрепяла терористи от групировката Кюрдска работническа партия.

Още по темата

"Не възнамерявам да участвам в това състезание за размяна на провокации", заяви тя.

За нападките му към Холандия Меркел посочи: "Обидите трябва да престанат".

Тя заяви отново, че ако турските политици искат да участват в публични прояви в Германия, трябва открито да посочат кой точно ще участва и с каква цел и след това да се придържат към законите и принципите на германската конституция.

"Освен това правим преглед на ситуацията ежедневно и няма да даваме на никого картбланш за бъдещето", каза Меркел.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Kaun преди 7 години
Меркел има план да вкара 100 милиона до 2040. Прочетох го в английски вестник. Затова и ония гласуваха за брекзит. Така че кучето от салам не бяга . Границите се затвориха заради Унгария. Нея и с изнасилване няма да я уплашите. Вече Европа е на две скорости , солидарност няма. Ердоган ги пуска , Меркел ги приема и толкова. Това ще стане. ЕС е на две скорости ,Унгария е на другата скорост и запада ще продължи да ги приема, нищо че те прават политически митинг на който се крещи бисмиля аллах акбар
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЕРКЕЛИЦЕ ХРАНИ И ЗАКРИЛЯШ ТИ ТЕРОРИСТИ ОТ ПКК...РАЗРЕШАВАШ ТАМ ВСИЧКО НА ТЯХ...ЗА ТОВА ЛИ СЕ МОЛИТЕ НА ТУРЦИЯ ЗА ОНЯ ОТ ПКК, КОЙТО ГО АРИСТУВАХА..."ПОПИТАХМЕ КЪДЕЕ, ТЕ НИ КАЗАХА НЕЗНАЕМ...НО ГО ЗАЛАВИХМЕ КАТО ИЗЛИЗАШЕ ОТ НЕМСКОТО ПОСОЛСТВО В ТУРЦИЯ" (Р. Т. Ердоган) муха ха ха:-):-):-)
9
0
 
1
 
! Отговори
утребг преди 7 години
Целия свят се дуе на Канцлера,освен Китай с които споделят общи интереси за глобалната икономическа политика.Меркел си знае играта,първо беше приятел със САЩ,после стана приятел с Путин,сега е приятел с Китай.До като другите си мерят колчетата,бабата си плете кошницата.Само преди 70 години Германия загуби война,беше срината до основи,окупирана и потънала в дългове.Сега е може би най стабилната икономика в света,без да има нефт или ядрено оръжие.Това е да си шахматист от класа.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Права е. Турция сама се цепи и без намеса от вън
7
2
 
0
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
"Освен това правим преглед на ситуацията ежедневно и няма да даваме на никого картбланш за бъдещето", каза Меркел."Какво значи това, че ще разваля дослука с Ердоган за транспорт и прием на мигранти от Турция към Германия ли?
6
2
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ханъмата е тази, която го направи популярен ...Само преди месеци го гласеше за ЧЛЕН на ЕС!Неудобно се получава някак....довчера дослук...днеска хайдуклук!Тази яловица...каквото пипне го оси ра!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да '''влиза в размяна на провокации'' я... Иначе ще трябва да се снима с още 1-2 милиона бабаити ! Трай бабо за хубост...тоя път чее !
4
2
 
16
 
! Отговори
risk assessor преди 7 години
Меркелица няма да се кара с Ердоган, а направо ще продължи да си приема мигранти , докато напълни Запада с минарета, бурки и ходжи!Ний па искаме да са скара люто с Ердоган Европа да си затвори границите!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опазването на БГ-Турската граница трябва да е финансирано от ЕС, иначе ги пускайте да видим къде ще идат... Със сигурност тук няма да останат.
2
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво да влиза в приказка с тоя махмунн. Тя е 100 класи над него. Нито му дължи обеснение , нито нещо друго. Мустака трябва да и целува обувките,че му гледа 5-6 милиона гладни турци избягали от велика Турция. Да не говорим,колко валута влиза в джоба на бедняка от имигрантите му.
1
7
 
20
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Накратко казано:Меркел няма да вземе необходимите мерки!А най-първата е спешно затваряне на границите с Турция и по тоя начин елиминиране на най-важния коз на Ердоган-мигрантите!!