НАТО не вижда директна заплаха за Балтийския регион

Важно е да не драматизираме положението, заяви Столтенберг
18 мар 2017 07:56, Красимир Ангелов
40
НАТО не вижда директна заплаха за Балтийския регион
Снимка: БТА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отбеляза, че алиансът не вижда непосредствена опасност от конвенционално военно нападение в района на Балтийско море, предаде АП.

"Ние сме разтревожени от действията и възможните намерения на Русия, но е важно да не драматизираме положението", заяви Столтенберг. По думите му алиансът вижда "почти през цялото време" страх от тероризъм и кибератаки, но нищо не свидетелства за "конвенционално военно нападение срещу страна от НАТО и дори срещу балтийските страни".

Столтенберг отбеляза, че каналите за диалог между НАТО и Русия остават открити.

"Русия е нашият най-голям съсед и ние оставяме открити каналите, необходими за водене на диалог с нея", заяви той на съвместна пресконференция с датския министър-председател Ларс Льоке Расмусен в Копенхаген. Расмусен каза, че двамата със Столтенберг са обсъдили действията на Русия и заплахата от тероризма в Близкия изток и Северна Африка.

"Ситуацията в областта на сигурността става все по-сложна, но ние не можем да забравим предишните предизвикателства, ако се появят нови. Необходимо е активно противопоставяне на всички тях", заяви той.

Столтенберг отбеляза още след среща с датския министър на отбраната Клаус Хьорт Фредериксен, че НАТО възнамерява да поддържа военно присъствие в Прибалтика и смята това за необходимо за намаляване на напрежението в региона.

По думите му увеличаването на военния потенциал на алианса на изток не трябва да се разглежда като опит за отприщване на нова Студена война или надпревара във въоръжаванто с Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Прогледнаха! Сега да изгонят онези които им опъват конците отвъд океана и да оставят ние да се оправяме.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неумните евроатлантици разчитат, че ще избягат на запад, ама там винаги ще са имигранти и ще вземат 1/2 от това, което вземат местните, а ще работят повече и то най - мръсната работа ;)Това е евроатлантическата истина на българските евроатлантици, ама вече е късно ;)
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Балтийските държави са едни от най - бързо деградиращите и това е истина. Запада ги цоца усилено и ефективно, а Русия вече не им налива милярди и си изтецля бизнеса от тях. За неумните евроатолантици, които до сега не се усетиха да обясня - света започна сериозно разделение на бедни и богати държави и богатите завиват кранчетата на бедните все по - плътно. Познайте кои са богатите. А сега познайте към кои спада България. Спряха ви потоците и АЕЦ - ите за да смучат и обезкървяват ефективно;)
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Столенберг излезе да съобщи, че НАТО подкрепя Турция, след свалянето на руския МИГ в Сирия, миришешпе даже от м=онитора на наакано... Много смешна мижитурка е тоя...
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нато може и да не вижда, но охювът Плевнелиев поради рогцата си виждаше двойна заплаха даже, и се пенявеше всеки ден.
22
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 23: Русия има достатъчен излаз на Балтийско море, и от Санкт Петербург и от Калининград. Не са и нужни за това територии на Литва, Латвия или Естония.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Какво може да вземе Русия от балтийските страни?"---Нищо! Само да си върне МЯСТОТО от границите им с Русия до брега на Балтика. :)
20
6
 
0
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Трябва НАТО да действа по твърдо с варварските племена от изток. Знаем от историята, че империите са унищожавани, защото са оставяли в голяма близост диваците, които в момент на слабост са нападали. Затова е необходимо на Диворусия да се даде урок и да се отблъсне до Урал и Сибир да се раздели между Китай, Турция, Украйна, Афганистан и други по цивилизовани държави.
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МишоБалтийските държави са едни от най-бързоразвиващите се.Естония има работещо електронно правителство.Глупостите на руската пропаганда са като тези, които говорят за нас - България била намаляла с 2 млн.Всъщност България върви по-добре от всякога.
18
1
 
2
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
хсх пазете прибслтика, ще изчезнст шптотите по бг цсцста....на ксуфлснд ще стане деликатес
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама и Столтенберг е една мека Мария...
16
3
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Балтийските държави са по-бедни и слаби от всякога.Вместо да се развиват те деградира, а младите бягат кой в Русия кой на Запад.Бизнеса е почти спрял.
15
1
 
16
 
! Отговори
Ердоган преди 7 години
Вика че турците са бъдещето на Европа. Хаха. По скоро арабите и не грите. Пък те много обичат турците хаха
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорос ...
13
3
 
20
 
! Отговори
Мангализатора преди 7 години
Тирция си прави открито устата за ислямизация на Европа, те за Русия фолософстват. То бива да си ***, ама чак пък толкова
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Порошенко не е на власт, тролеите понамаляха а света се движи в друга посока
11
14
 
7
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Една натовска база срещу Поморие и още една срещу Камчия и сме спокойни!Може и една ПРО в Добруджа!
10
3
 
16
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 7 години
Ех НАТО - шизофренията е страшно нещо...
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С какво те е заплашил Ердоган от долу?
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отдолу Ердоган заплашва цяла Европа, те пак в Русия се втренчили !