Не са намерени експлозиви у нападателя от летище "Орли"

По-рано днес той е прострелял полицай в северната част на Париж
18 мар 2017 14:25, Красимир Ангелов
31

Снимка: БТА

Не са намерени експлозиви, прикрепени към тялото на мъжа, застрелян днес на парижкото летище "Орли", след като нападна военен патрул и отне оръжието на един от войниците. Това съобщи говорител на френското вътрешно министерство.

Още по темата
"Мъжът е успял да грабне оръжието на един войник. Той бързо е бил неутрализиран от силите за сигурност", каза за Ройтерс говорителят Пиер-Анри Бранде.

Той посочи, че при друг случай днес по-рано, при рутинна проверка на пътя в Стен, северно от Париж, е бил прострелян и ранен служител на силите за сигурност. Установено е, че при двата случая се касае за един и същ нападател.

Той е радикализирал се мюсюлманин, известен на властите, каза полицейски източник, цитиран от Ройтерс.

В седем сутринта в Стен, в северната част на Париж, полицията е извършвала пътна проверка, при която мъжът е прострелял един от полицаите и е избягал, каза източникът. "Същият човек - радикализиран мюсюлманин, известен на разузнаването и правосъдието, след това е отнел автомат от войник в южния терминал на "Орли", преди да бъде застрелян от войник", заяви източникът, цитиран от БТА.

За известно време заради инцидента са преустановени кацанията и излитанията от парижкото летище "Орли". Самолетите се пренасочват към другото летище на Париж - "Шарл дьо Гол".

Няма пострадали освен нападателя, съобщи френското вътрешно министерство. Хората от двата терминала на "Орли" бяха евакуирани. Все още не са ясни мотивите му, нито дали е действал сам.

"Орли" е второто по натовареност летище на Париж след "Шарл дьо Гол" и обслужва и вътрешни полети, и международни полети, най-вече до и от Европа и Северна Африка.

Летището постепенно се връща към нормалния си режим на работа. Започват да слизат и пътниците, които изчакваха в самолетите на пистата, съобщи за телевизия Бе Ем Еф шефът на летището. Цялата територия е обезопасена и започват да слизат пътниците от 13 самолета, които бяха блокирани на пистата, докато летището бъде проверено от службите за сигурност.

Заради проверките все още е затруднен достъпът до летището и призивът е да се използва обществен транспорт.
Първо ще поднови работа западният терминал, а малко по-късно, в късния следобед - и южният, където днес бе застрелян мъж, нападнал патрул на силите за сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 7 години
В статията липсва една много важна част: онази в която се обяснява колко миролюбива религия е исляма и как всички мюсюлмани са недоразбрани.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на Франция не са терористите, а полицията, което е напълно неспособна да овладее ситуацията. Забележете същият този е участвал в престрелка и след това се е оказал на летището. Как става тая работа? При положение, че горките французи са в извънередно положение от година, всичко се наблюдава и записва, има сигурно хиляди в списъците на радикализирани, и пак не могат да направят нищо? Хайде стига бе! Това не го вярвам. Или имат най-некадърните полицаи и служби, или всичко е поръчано.
25
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Светът върви на зле, на много зле и няма спасение. Невинни жертви ще бъдат взети, всеки трябва да се замисли за това. Още много невинни жертви ще има. Отчайващо е.
24
1
 
4
 
! Отговори
Таси преди 7 години
Не само във Франция повече гърмете в Германия-ако може без жертви-само хубаво да се посерат от страх,да изберат повече опозиция срещу чумата Меркел.
23
0
 
10
 
! Отговори
1234 преди 7 години
"Същият човек - радикализиран мюсюлманин"Мдааа .....отново един много добре интегрирал се Мюмюн Не всики мюмюн е терорист ,ноооо фактите показват че 99.99999% от терористите са мюмюни!Исляма е машина на времето може да ви върне стотици години назад във времето.....
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И докато евроатлантиците се занимават с Русия и Путин и струпват войски по цялата граница с Русия,докато кораби шарят из Черно море плашейки гларусите Ердоган превзема Европа.В последната си реч призовава турците в цяла Европа да правят по пет деца да ги изучат в елитни училища и да завземат Европа.И още че всеки ден ще пуска по 15000 ислямисти.Ние сме лесни,тук никой не ще да живее,да му мислят европейците.Или ЕС ще се изправи срещу Сатаната Ердоган или ще се ислямизира.
21
0
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
От третополови какво друго да очакваме освен да ни колят! Хората не ги е страх да ***. Мислят си че отиват при девиците. Пък то червеите ги ядат. ***
20
1
 
8
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Смиреност ,толрантност и премеримост спрямо мирната религия.
19
2
 
11
 
! Отговори
баю преди 7 години
Както бях писал преди години ес ще се разпадне. Причината я видях още в самото начало когато видях кои са му управниците. По неадекватни от тези едвали можеха да поставят на върхови места. Само като им погледнеш смачканите физиомутрии може да си представите какви са им мозъците ако имат такива. За да съществува определен съюз се изисква управляващите го да са в състояние да мислят и да предвиждат нещата с десетилетия напред. Но затова се иска умни и предвидливи хара които липсват в момента!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от ентусиазирани аматьори. Само правят живота на другите хора по-сложен.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицаят на снимката прилича на арапин или мешан с арабско-турски произход.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС не върви добре и хората мизерстват и в ЕС и в света. Исляма нямаше да тръгне към Европа ако и те живееха добре.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забележете вним́анието на медиите за този случай за който нищо не знаем,мъртвите не говорят ,не забравяйте,че мигрантите бяха умишлено допуснати в Европа и глоби от ЕС за тези,които не ги вземат,Либия затова бе разрушена,умишленото насаждане на ислямофобия докато земите им се крадат,домовете,живота им,допускани криминални елементи обработвани с наркотици и мозъчен контрол за да е пълна подкрепата за следващите войни за гнездото на лъжата,пълно мълчание за агресията над Сирияя и геноцида над Йемен.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петък-ционисткото гнездо на терор и лъжи за пореден път бомбардира позиции на Сирийската армия,ето от къде ще пламне искрата за трагичната участ на човечеството избрало да се кланя на антихриста и да вярва на лъжата вместо на истината.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истирията се повтаря. Има шанс Европа да е роб на Исляма ако не се променят нещата и не се забрани религията им.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъртвите не говорят,медиите ще говорят каквото им кажат..Пълно мълчание за терористичното нападение над Сирия от 4 самолета на терористичното ционистко гнездо на лъжи и терор вчера,един от тях свален според изявления на Сирийската армия водеща най-голямата в историята война срещу тероризма на платени наемници от 100 страни,първата линия за защита на човешката цивилизация срещу сатанистките планове на тези,които се бият за излизане на антихриста в Йерусалим.
11
2
 
8
 
! Отговори
Гадател преди 7 години
До 2025 война ще има. Даже няколко. И Китай ще воюва и САЩ и Русия и ЕС. Голяма касапница ни чака. Да можех бих се махнал на Таити , там едва ли ще усетят кютека.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, съгласна съм с коментара по долу . Ужасяващо е че погубваме нашия свят и убийствата на радикализирани мюсюлмани е ежедневие . И аз като майка съм отчаяна, че в какъв свят ще живеят децата ни ...и няма край и няма надежда мили хора ...кой ще ги прогони тези същества, как ще си върнем мира и спокойствието. Май хората свикват с това-аз не мога
9
1
 
10
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Политиците от ЕС са за разстрел. Значи ние плащаме данъци за да се хрантутят и размножават същите тия дето в обозримо бъдеще ще ни скочат фронтално. Такава простотия щеше да е смешна ако не беше ужасяваща. Тука говорим за сблъсък на цивилизации и идеологии. Една Германия аха аха да постави света на колене ко да гоеорим за 1 милиард религия и милиони от тях сред нас. Правете си сметката. Врага не е пред портите! Той се е настанил комфортно в хола и кухнята и скоро ще ви изрита от дома ви.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси откачалката!!! И кво постигна, стана герой ли? ИД ще го обяви за свещен. Му-ха-ха. Западна Европа ги събираше, даваше им работа, домове, помощи, не ги закачаше. Те живееха съвсем изолирани, не се вписваха в държавата, правеха деца. Появи се И.Д, подлуди ги. Тръгнаха за Сирия да колят и убиват християни защото били неверници. А тези неверници им дадоха стандарт, работа и образование, на тези които искаха да се учат. Те не са по науката, важното е да има джамия, ходжа и 3-4 дебели жени.