Анкара: В Европа се надига вълна от "туркофобия"

Говорителят на Ердоган иска нов митинг в Германия преди референдума
19 мар 2017 13:06, Анисия Иванова
144
Анкара: В Европа се надига вълна от "туркофобия"
Снимка: БТА

В Европа се надига вълна от "туркофобия", докато Турция посочва грешките на Европа, каза днес говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде Ройтерс.

По думите на говорителя съществува възможност за организиране на нов митинг в Германия преди турския референдум на 16 април. По повод изявлението на шефа на германското разузнаване, че опитът за преврат в Турция е послужил като повод за масовите чистки в страната говорителят каза, че това е доказателство за подкрепата на Германия за "терористичната организация", която стои зад преврата.

Той добави, че ако САЩ екстрадират Фетхуллах Гюлен, това ще подобри двустранните отношения, пише БТА.

Говорителят на Ердоган съобщи още, че Турция е страна, която се отнася приятелски с чуждестранните инвеститори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
21
 
! Отговори
до веселин узунов преди 7 години
ти пък какъв българо мохамедианин си с това име ме прoдажник който се е продал за парички на времето. Сина на майка и баща предатели към родината, какво ще стане като слезеш от родопите? Те такива прoдажници като теб даже и от турците не са харесвани, те са мразени и от двете страни. Ние може да сме беден и изстрадал народ но сме горди, поне това притежаваме, а ти човек без ценности, ако имаше такива нямаше да си продадеш вярата. Айде отивай да се дyпиш че дойде 12 часа.
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лидер, който вкарва добрите си лекари в затвора, полудява и умира в лудница. Този вече е на път за лудницата. Параноята му е обзела духа, после и тялото ще му вземе.Ислямиста сам си разсипа народа.
22
1
 
12
 
! Отговори
Циник до Узунов преди 7 години
Пак ли побойници бе?! Какъв Веселин Узунов си ти? Някой забравил да си смени името от възродителния процес сигурно.Велмер Устафа?
21
1
 
6
 
! Отговори
Рашист преди 7 години
Днес четох интервю с руски свещеник. Масово тече радикализация в руските СИЗО и затвори. Даже не бръснат вор в законе и криминалните авторитети. Уахабизма почва да взима страшни размери. Да благодарим на всички импотентни управляващи. И Путин е сред тях. Това преди 70 години нямаше да бъде допуснато. Сега вече я камилата я камиларя
20
0
 
19
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Не знам кой ти пълни главата с глупости, но съберете се. И какво ще правите, ще колите българи? Добре, давай, организирайте се. Но винаги има едно После или След това. Да не се наложи да се молиш за кирливия си животец или да се криеш цял живот докато те набарат тези които си колил. Защо не отидеш при твоите господари от депесе и не ги попиташ, защо ви държат в клещите на исляма, защо ви плашат с какво ли не, защо живеете капсулирани а света лети напред? И кой ти е виновен, българина?
19
25
 
2
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 7 години
Елате вие към Девин да видим кой ще яде бой. Само аверите от Гьоврен и Грохотно да викна ще ни помните цял живот.
18
0
 
11
 
! Отговори
Нане Марсианецо преди 7 години
A па ние тука семе от зелени тикви не щеме, Ердоане!
17
1
 
28
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Т*ъпи...нагли...но най-вече Т*ЪПИ ***!Занимават цяла Европа с връщането си към тъмното средновековие...бъркат се във вътрешните работи на страните дали хляб, и приютили милиони от миилетта им....и после се чудят - защо аджеба европейците ги намразват с всеки изминал ден повече!Много се радвам , че най-сетне европейците осъзнават , каква усойница са приютили в пазвата си! Турският вол е толкова т*ъп, че не осъзнава , че като рие...всичко на гърба му пада! Да продължават все в този дух!
16
2
 
24
 
! Отговори
Рашист преди 7 години
Като ти е майка Турция оди се пери там бе
15
26
 
6
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Мачкай Ердогане!
14
1
 
21
 
! Отговори
Рашист преди 7 години
Хаха Веско Узунов май не е ял бой от някой я перничанин я врачанец. Голям го вади нещо ми се струва.
13
1
 
25
 
! Отговори
Европа и Германия преди 7 години
наистина имат грешки ! Грешка беше това че Германия взе първо 2 млн. турци, обучи ги , след това им даде работа, и ги направи богати ! Грешка е че Германия и Европа допусна същите тези турци да изнасят парите си от Европа и Германия в Турция и да инвестират там ! Грешка е че и други страни членки на Европа също приютиха милиони турци и допуснаха грешката на Германия по същите причини !Ето така след 300 г. напъни без бой турците бяха поканени в Европа ? А сега - Олелеее !???
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Веселин Узуновмога да ти кажа, кое е първото което ще се случи - ще забременееш с близнаци и ще родиш в един и същи ден!
11
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Това ми прилича на фактическо изпълнение на фразата "нападението е най-добрата защита".Не е глупав, усети, че настъпи котето и сега се опитва всячески да изплува. Но Европейците също не са глупави, ще му го сложат по неговия начин, без плюнка!
10
1
 
19
 
! Отговори
--- преди 7 години
може да се инвестира и в други държави тъкмо да ви бутнат и икономиката а това не е туркофобия а нетърпимост на някой който си е решил че можа да казва на няколко държави да се съобразяват с прищевките им
9
4
 
10
 
! Отговори
Bai ganu преди 7 години
Kakvoto predizvikate tova 6te polu4iteSled kato ne se integrirate s evropeiskite cennosti niamate miasto sredata nas
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по големи мошениците от Турчилата! Бетер народ при.
7
3
 
27
 
! Отговори
След това преди 7 години
Това ми напомня на карикатурата, на която си говорят куче и котка и в далечината бяга човек. Котката пита: "Ти защо го ухапа?". Кучето отговатя: "Защото после той ме ритна." Референдумът, който да направи от Ердоган султан си е вътрешна работа на Турция. Хората от вън може да са възхители или отвратени, или да не им пука, но дали да позволяват да агитация на тяхна територия си е тяхно право. Турция от етап на приемане в ЕС, стигна до закриване на процедурата. Не е Европа виновна за това действие
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грешка е че Германия взе 2 /сега 4/милиона турци !
5
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали има някой който да харесва този болник и бръщолевенията му! И какво очаква, след десетките простотии да го заобичат? За какво да го обичат, за избитете войничета, за арестураните стотици хиляди набедени за врагове, за смазването на интелигенцията, за това, че е с фалшива диплома, че връща Турция в Средновековието, че заради него и примитивните му последователи хората се отвръщават от исляма, че иска да завладява но не с интелект, политика и икономика със ятаган, че ще запали ТретаСВ