Дания вика турския посланик - заплашвали турци, критични към Ердоган

Щели да бъдат съдени за измяна или техни роднини в Турция да имат проблеми
Обновена: 19 мар 2017 16:26 | 19 мар 2017 16:26, Веселина Йорданова
105
Дания вика турския посланик - заплашвали турци, критични към Ердоган
Снимка: архив, Ройтерс
Турският посланик в Дания бе извикан в министерството на външните работи заради заплахи по адрес на местни турци, настроени критично към президента Реджеп Тайип Ердоган, предаде Франс прес.
 
Датският външен министър Андерс Самуелсен съобщи това днес след публикация във вестник "Берлингске", която цитира датчани от турски произход, че са били заплашени, че ще бъдат съдени за държавна измяна или че техни роднини в Турция ще си имат проблеми.
 
"Това е напълно неприемливо", каза Самуелсен пред датската обществена телевизия. Той обясни, че турският посланик е бил извикан да се яви утре в датското външно министерство, за да "можем да изясним какво те знаят и евентуално не знаят".
 
Цитираните в "Берлингске" датски турци казват, че са получили заплашителни послания във Фейсбук, по имейла или в телефонни обаждания, след като са разкритикували, според тях, злоупотребите с власт от страна на Ердоган.
 
"Взимам (заплахите) много насериозно", заявява датският депутат социалдемократ от турски произход Ларс Аслан Расмусен. Той е получил няколко съобщения, според които е било докладвано за него пред турските власти.
 
Представител на турското посолство в Дания не бе открит за коментар. Дипломатическото представителство не е отговорило на въпросите на "Берлингске". (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: ДанияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
12
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Талипхан Ерсдухан е един нагъл ,т*п, криводзурлат, тъ*поглав жаагал, който рано, или късно ще настъпи котето по опашката!Строител на кауши, и зандани!Още по-т*пите му избиратели - му "отиват", като на свинче - звънче!Винаги съм се съмнявал в "светското" на турците! Изобщо - всеки дупещ се по аллаха - вероятно не е изцяло с всичкия си!
64
1
 
3
 
! Отговори
Hans Rus преди 7 години
До ОСМАНТи си някакъв ненормалник нали? Напоследък много от лудите ви изпускат от карлуково...
63
9
 
6
 
! Отговори
Мехмед преди 7 години
Ердо е най великия политтик на 21 век ,Аллах да му подари още 100години живот ,Меркел ханъм , Оланд евнуха и Тереза ханъм трябва пеша да идат до Анкара и да му целунат краката белким сд научат как се ръководи държава .Слава .на Реджеп Таийп Ердоган
62
16
 
6
 
! Отговори
бг преди 7 години
Турци, критични към Ердоган няма! Това са едни долни предатели и с основание техните сънародници в Турция се възмущават от тяхното предателство и ги предупреждават за последствията. Ердоган е най-големият държавник, който Турция някога е имала.Предателството много рядко се среща между турците, но все пак го има всред емигрантите в Евросъюза, мозъците им са промити от антитурскста пропаганда на Запада
61
2
 
7
 
! Отговори
турски е.т.нос няма преди 7 години
м.еле..зи Да:) самите / ,,тур.ци/ да си направят днк тест,изкуствено създадени държави изчезват
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DodoМного кулинарен стана форума. А иначе са дали освен манджата и хора като Реджеп Иведик. Но каквъвто персонажа, такава и публиката. Гледайте обаче G.O.R.A. Там е истинското осмиване на турците с османско самосъзнание. :-)
59
1
 
12
 
! Отговори
До глупости преди 7 години
Моля ако не възразява да обявиш религията си? Ако ме си мюсюлманска то човека до теб най - вероятно е. Не виждам никаква причина иначе да защитаваш човек, който налага пълни ограничения на жените!!!
58
8
 
5
 
! Отговори
EVET преди 7 години
"Ти изобщо вярваш ли си ???? Ти вярваш ли си че тези които създадоха тази смешна държава във фактор, ще оставят нещата така ???? Не ме карай да се смея !!!"------------Нали затова са напъните, а подобни статии го доказват
57
28
 
15
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Нито съм туркиня, нито има нужда да бъда такава, за да мога да говоря с хора от различен етнос/религия/прослойка и да чуя мнението им. А това, че ние българите имсме негативно мнение за Турция, на база исторически факти, не означава, че настоящата ситуация трябва да бъде съдена првз призмата на националното ни его!
56
41
 
12
 
! Отговори
EVET преди 7 години
Дания не беше ли от християнския фронт който разрешава "протести" на противници на Ердоган да правят пропаганда и забранява съответно другите!Европейски ценности европейска демокрация :)Слава на Ердоган
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За кой Лакапин става дума? За необразованият арменски плебей който додрапва да стане съимператор ли?За който се пее в песента за Симеон и който трепери в палатите си и праща богати дарове в българския стан?
54
2
 
9
 
! Отговори
Роман Лакапин преди 7 години
Ае пуснаха нова статия за ерджоланестия. Пак яде дупарата на Меркелица. Ще му приседне накрая хаха. Отивам да се изкажа в нея статия.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 64Има логика в твоя пост, .... но живота не се интересува то тези неща !!! Днес си ТИ, но утре у друг !??? И цар Борис е бил изключителен за България, но синът му Симеон ??? С очите си го видахте ??? Да казвам ли - не искам нищо от Бълтария, .... и после не ме интересува България а имотите си ????
52
0
 
1
 
! Отговори
Роман Лакапин преди 7 години
Хаха колегата по долу утепа рибата с лахмааджуна. Еваларка пич само така. Инак е вкусен ял съм
51
14
 
11
 
! Отговори
дрън дрън преди 7 години
Големи дърдорковци сте бе ! Турците не сме били дали нищо на света и научния прогрес ! Вие чували ли сте за лах мааджун или за чии кьофте бе ?! Ами за дьонер кебеп чували ли сте ?! Кой ги даде на света ,ако ни нямаше нас турците от къде щяхте да ядете лах мааджун ,чии кьофте с разните му там бахарати /подправки ?!Не ни подценявайте и ние сме част от този свят и сме допринесли за научно техническия прогрес !
50
0
 
23
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Европа сега има проблем с арабите, но скоро ще има проблем и с турците. Цък цък язък.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До нямаш мозъкЯ пак ???? Че "НАШ" Бойко ако задържи 100 000 българи, кой ще му изкарва заплатата ???? Отделно, колко българи биха работили за Бойко ??? Шепа хора !!!Ти така ли си плредставяш държавата ??? Като Бойко ??? Я моля ти се !!!!!
48
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа я е страх от силна президентска Турция защото като такава няма да може да и влияе като подкрепя разни парламентарно представени партии като прокюрдските. Всеки го е страх от силния и развива фобии към него. От слабите никой не се страхува защото не го застрашават. Колкото по-силна става Турция толкова повече ще се засилва туркофилите и антируската пропаганда.
47
2
 
21
 
! Отговори
Роман Лакапин преди 7 години
Ей туй то. Върти сучи арабина и в частност турчина и пак до джамии опират. Драги мой на тебе известно ли ти е че архитекта на двореца Долма Бахче е чист арменец. Даже екскурзоводката го каза при обиколката. Като бяхме на корабчето питахме сервитьора за един малък дворец кой го е правил и каза че е някъв арменец. А доколкото знам арменците не са турци нито българите са турци. Недей да спориш с човек изчел над 1000 книги на 3 езика. Много те моля. Знаеш ли кой е Р Лакапин ,а? А дано *** надали. Убавец мамин. Не моеш ми стъпа на малкия нокът бе чоджун.
46
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТурчинаКаквото и да приказвате Турция е много по-силна от преди ердогановата Турция и това започва да вбесява запада.- - - - Ти изобщо вярваш ли си ???? Ти вярваш ли си че тези които създадоха тази смешна държава във фактор, ще оставят нещата така ???? Не ме карай да се смея !!!