Гърция привлича купувачи на имоти с виза

Доскоро интересът бил от руснаци, напоследък - от турци
Обновена: 19 мар 2017 17:44 | 19 мар 2017 17:43, Веселина Йорданова
8
Гърция привлича купувачи на имоти с виза

Гърция привлича инвеститори в недвижими имоти, като дава на собствениците виза за пребиваване. Досега, по информация от агенциите, интересът основно беше на руснаци. 

В последните месеци масово се купуват недвижими имоти от турски граждани, като виза за престой получава собственикът и цялото му семейство. Интересът е към жилища в Атина, вили по крайбрежието, като минималната цена, за да се получи виза, е 250 хиляди евро, съобщи БНР.
 
Клиентите споделят, че след последните събития в Турция предпочитат имот в Гърция, както и поради ниските цени на недвижимите имоти, които от началото на кризата спаднаха с почти 50%.
 
Има силен интрес и от бизнеса, като се търсят хотели или сгради за прехвърляне на частни производствени фирми. Турски бизнесмени с клиенти от европейските страни споделят, че много от клиентите им отказват да пътуват до Турция и просто са принудени да прехвърлят цялото си производство в Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТАРА ХВАТКА Е ТАЯ---оня селски мужик Толстой , нали си призна..??! Едвали е по голям селски от тебе що се отнася до купуването на имоти да вярно е купуват имат пари купуват купувай и ти кьв ти е проблема ! По добре руснаци от колкото турци и араби като теб.
4
5
 
2
 
! Отговори
Do 2 преди 7 години
На мен ми хареса как се живее в Екали или в Кифисия. (Колонаки и Глифада също.) Моя приятелка наскоро си продаде апартамента в Кифисия на ...турски бизнесмен. Домовете там не са тип "кутиийки". Май е вярно това което пише в статията. Данъците са високи и въобще стандарта на живот! България в това отношение е рай. На мен и България ми харесва :)
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На маляките как им трябва евракис няма много да се гнусят и от турските лири. Така Реджеп ще си напазарува и прословутата Демокрация и ще я сложи в Белия дворец за постеля на козичките.))))
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
250 хил евро в Атина не бих платил никога - в този град трябва да ти плащат, за да живееш....
1
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турците нарочно изкупуват имоти там за да може после да имат претенции към територията