Северна Корея изпита ракетен двигател за изстрелване на сателити

Експерти: Пхенян работи по ракети, способни да носят ядрени глави до САЩ
19 мар 2017 07:47, Анисия Иванова
53
Северна Корея изпита ракетен двигател за изстрелване на сателити
Снимка: БТА

Северна Корея е изпитала нов ракетен двигател в присъствието на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предадоха световните агенции. Изпитанието се е състояло на ракетния полигон Тончан-ни. Ким е заявил, че успешният тест е "ново раждане" на севернокорейската ракетна индустрия.

Двигателят ще помогне на Северна Корея да придобие способности от световна класа за изстрелване на сателити, посочва севернокорейската информационна агенция КЦТА, давайки индикация по този начин, че става дума вероятно за тест на нов тип двигател за ракети с голям обсег, отбелязва Ройтерс.

Ким Чен-ун лично се е запознал и с техническите характеристики на новия ракетен двигател преди тестването му.

Северна Корея извърши пет ядрени опита и серия от ракетни тестове. Експерти смятат, че Пхенян работи по ракети, способни да носят ядрени бойни глави, които да могат да достигнат САЩ, припомня Ройтерс.
Ким Чен-ун каза, че неговата страна е близо до тестови пуск на междуконтинентална балистична ракета.

"Светът много скоро ще осъзнае значението на историческата победа, която постигнахме днес", заяви Ким след днешното изпитание на новия ракетен двигател, допълва Франс прес.

Тестът на ракетния двигател става в момент, в който новият американски държавен секретар Рекс Тилърсън е на посещение в Пекин, след като бе в Япония и Южна Корея. В рамките на тази обиколка в Азия дипломат номер едно на САЩ подчерта, че Вашингтон няма повече да спазват политиката на "стратегическо търпение" спрямо Пхенян и каза, че американска военна операция е също "опция на масата", припомня БТА.

Същевременно стана ясно, че Доналд Тръмп е провел вчера среща със съветника си по националната сигурност генерал-лейтенант Хърбърт Макмастър, на която двамата са обсъждали заплахата от страна на Северна Корея, предаде ТАСС.

Пресслужбата на Белия дом не съобщава повече подробности за срещата. Уточнява се само, че тя се е състояла в курорта на Тръмп във Флорида Мар-а-Лаго. Там президентът им навик да ходи почти всеки уикенд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Северна Корея е в пъти по-напред от нас, БВП е също в пъти по-голям от нашия , колкото и да се крие и пишат лъжи итносно тая държсва!Има хора , които са били там все пак!
15
2
 
5
 
! Отговори
Бибип преди 7 години
Имам чувството че Ердоган ще излезне от НАТО и че Турция ще почне да разработва ядрена програма
14
3
 
10
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Единственно тази страна не изневери на модела създаден от Сталин.Диктатура от името и в името на народа.Честно и справедливо управление за широките народни маси.Защита на националната цялост цялост и достойнство.Успехите идват сами.Динозаври Река едва ли ще тръмпира такъв народ ръцете му в този случай са доста късички.
13
1
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Шиши все повече почва да ме кефи. Европа падна в капана на тероризма, а тия ще оцелеят. Помнете ми думите.
12
6
 
6
 
! Отговори
До ердо преди 7 години
Да бе, никак не е сложно, ерсдухан, като седне и сглобява 5-6 ракетни двигателя за час.За това ли САЩ още се излагат и плащат на Русия да им ползват двигателите ?Когато ерсдухан, изпрати двама трима анадолеца в космоса, тогава ни обяснявай, колко не е сложно !
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голям успех няма що. Такива двигатели и ракети се правят от 50те на миналия век. Да се похвалят, когато направят самолет или кораб. Само да не са хвърчила и платноходки.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хлапета ! От кога ви говоря да четете !? Сега разбрахте ли че, ви промиват мозъците !? Две новини го доказват за един ден !!!
9
5
 
26
 
! Отговори
Елпром Елхуу преди 7 години
Изостанала Северна Корея прави двигатели за изтрелване на сателити .......Европейска България ако направи двигател за миксер,прахосмукачка или водна помпа ще е национална гордост!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ivo, верно, не си специалист
7
4
 
16
 
! Отговори
прав е бил преди 7 години
На времето Велко Верин по Свободна Европа каза в прав текст,че Запада е свят на пресметливи и алчни бакали,на които не трябва да се вярва!
6
3
 
11
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Е, и ние имаме опит в ракетното дело. Нали като станахме НАТ-овци, успешно нарязахме на скрап руските ракети, които имахме. По доброто решение беше да ги оставим на ромеите. Щеше да ни излезе без пари.
5
9
 
1
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Не съм специалист но ракетите с двигател ли са или реактор.Може би е VW diesel
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошо няма! Ще продават ракетни двигатели на сащ, защото са толкова некадърни да си направят собствен. Руснаците какви гуши направиха от продажбата на техни двигатели на "покорителите на Луната" ха,ха!
3
1
 
25
 
! Отговори
До поп Грую преди 7 години
Ние, ще правим матраци и колелета, за нас това е върха на технологията.
2
6
 
31
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
А нашата напреднала, демократична, супер-дyпep-мега технологична държава КОГА ще изпита двигател за прахосмукачка???
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изолират С. Корея, въоръжи се до зъби.Изолират Иран, изпрати хора в космоса и също е въоръжен, та дрънка.Сега изолират Русия, която и без това може да превземе Европа до дни...вие съмнявате ли се какво, ще стане...всички тези,,пушки на стената", ще гърмят, ужасно, ще гърмят, заради абсолютно недалновидната политика на Запада !?