Северна Корея изпита ракетен двигател за изстрелване на сателити

Експерти: Пхенян работи по ракети, способни да носят ядрени глави до САЩ
19 мар 2017 07:47, Анисия Иванова
53
Северна Корея изпита ракетен двигател за изстрелване на сателити
Снимка: БТА

Северна Корея е изпитала нов ракетен двигател в присъствието на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предадоха световните агенции. Изпитанието се е състояло на ракетния полигон Тончан-ни. Ким е заявил, че успешният тест е "ново раждане" на севернокорейската ракетна индустрия.

Двигателят ще помогне на Северна Корея да придобие способности от световна класа за изстрелване на сателити, посочва севернокорейската информационна агенция КЦТА, давайки индикация по този начин, че става дума вероятно за тест на нов тип двигател за ракети с голям обсег, отбелязва Ройтерс.

Ким Чен-ун лично се е запознал и с техническите характеристики на новия ракетен двигател преди тестването му.

Северна Корея извърши пет ядрени опита и серия от ракетни тестове. Експерти смятат, че Пхенян работи по ракети, способни да носят ядрени бойни глави, които да могат да достигнат САЩ, припомня Ройтерс.
Ким Чен-ун каза, че неговата страна е близо до тестови пуск на междуконтинентална балистична ракета.

"Светът много скоро ще осъзнае значението на историческата победа, която постигнахме днес", заяви Ким след днешното изпитание на новия ракетен двигател, допълва Франс прес.

Тестът на ракетния двигател става в момент, в който новият американски държавен секретар Рекс Тилърсън е на посещение в Пекин, след като бе в Япония и Южна Корея. В рамките на тази обиколка в Азия дипломат номер едно на САЩ подчерта, че Вашингтон няма повече да спазват политиката на "стратегическо търпение" спрямо Пхенян и каза, че американска военна операция е също "опция на масата", припомня БТА.

Същевременно стана ясно, че Доналд Тръмп е провел вчера среща със съветника си по националната сигурност генерал-лейтенант Хърбърт Макмастър, на която двамата са обсъждали заплахата от страна на Северна Корея, предаде ТАСС.

Пресслужбата на Белия дом не съобщава повече подробности за срещата. Уточнява се само, че тя се е състояла в курорта на Тръмп във Флорида Мар-а-Лаго. Там президентът им навик да ходи почти всеки уикенд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Ким Чен Кардашян преди 7 години
До Анонимен 33Не ровят щот въобще не доживяват пенсионна възраст, я от болест, я от глад, я от кypшум в челoто щот разказал виц за Ким Чен Кардашян!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз няма да свърши добре.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
изглежда в тази Корея имат амбициозен и талантлив екип по ракетни технологии. Твърде е възможно обаче, производствените им мощности да бъдат унищожени внезапно.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До dizelКакъв "ПЪРШИНГ" е проивеждан във Варна ве! Пършинг са американски балистични ракети с ядрени глави и вече са забравени.Лицензът за дизелови двг беше на английската фирма Перкинс. От скръндзълък и некадърност произвлдството беше провалено, а семейство Баневи окончателно разпердушини комбината до голо поле. Сигурно за да застроява.
32
2
 
2
 
! Отговори
dizel преди 7 години
До Камион Навремето във Варна се произвеждаха дизелови двигатели ПЪРШИНГ за чуда и приказ
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога бре Станойчо, когааа?То да не е, като да правиш четири тонни,, семейни коли", дето харчат 50 на 100 ?
30
1
 
4
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Ще стъпят на Марс. Даже и колония ще спретнат от клонинги. Ай хафте вече с ненаучна фантастика хаха.,Илън Мъск и той си верва. Една Тесла модел 3 вече що време я забавиха.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,...американците мислят, за полет до Марс..." !?!? Ами да мислят...ще има да мислят !За някои,,станойчовци", каквото им пусне Холивуд, все едно по новините са го гледали.
28
3
 
4
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Ние експериментираме с направата на чугунен тиган. Той е гордостта на българската индустрия.
27
3
 
10
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
И още нещо Сев Корея си няма ДПС и ДОСТ. Няма за съсед коварен Ердоганат с носталгия към Османската империя. Няма и чакащи на опашка на границата няколко млн бежанци с всякаква цветова гама но изповядващи религията на мира. Муахаха
26
1
 
9
 
! Отговори
Камион преди 7 години
Аз не разбрах ние какви двигатели произвеждаме, та сме тръгнали да мислим за С.Корея. По гоуеми боклюци от нас няма, това е цялата истина колкото и горчива да е тя.
25
2
 
7
 
! Отговори
Румен преди 7 години
Ахелойчо, американците и досега ползват руските Фау 2. Забравиха совалки и Аполони, полети до Луната и други техни простотии и се включиха в МКС, което руснаците правят от 40 г и които се обслужват само от "крадени Фау 2"
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гладуващата Северна Корея произвежда космическа техника, проспериращата членка на ЕС и на НАТО България произвежда единствено черноработници и жрици за публичните домове на западна Европа.
23
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въглищата ще стигнат ли?
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К'во знаете вие, Тюркието разработва,,звездата на смъртта" ?!Туй космически кораби, лазери, фърчащи танкове, огнедишащи дракони, бели магове, черни такива, са няма нищо за ердокойчо.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славната турска лира, загуби 50процента от стойността си само за 7години и то при отслабващо евро, спрямо швейцарския франк е загубила 70процента, голяма икономика няма що !Нашето туркоманче ги разправя, колкото да не заспи.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоганчо, ти ли ни обясняваше преди няколко седмици как разни лоши терористи можели нарочочно да предизвикват земетресения в Турция?Пиеш ли си хапчетата редовно?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Етдогане, да се смее ли човек или да плаче като ти чете измишшльотините. "1001 нощ" на живо.
18
3
 
2
 
! Отговори
еднопосочен билет преди 7 години
лично другаря КИМ ЧЕН УН ще излети в най скоро време към космоса с такъв апарат управляван от самия него
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лазерни, електромагнитни оръжия !?!?Ха, ха, ха, как ги направи бре, разглоби пералня ,,беко", сложи и лазерен прицел, обърна и магнитите и има баси оръжието, а!? Турция копира китайски ракети и беше пълен провал, опитва се да прави танк, но пак опря до корейски двигател.Тръгна да прави дрон, но установи, че китайските играчки са по-добри...