2500 руски военни при десант в Крим в рамките на маневри

Учението се провежда заради нарасналата терористична заплаха
20 мар 2017 11:45, Елка Василева
29
2500 руски военни при десант в Крим в рамките на маневри
Снимка: архив, Reuters

Учения с участието на три съединения от руските въздушно-десантни войски (ВДВ), на Черноморския флот (ЧФ) и на въздушно-космическите сили (ВКС) започнаха днес в Крим на полигона Опук, предаде ТАСС, цитирайки командващия на ВДВ генерал Андрей Сердюков, който ръководи маневрите.

"За първи път в историята на руската армия в рамките на учения на ВДВ едновременно три наши съединения бяха вдигнати по тревога и бяха частично прехвърлени в Крим с редовното въоръжение и техника. В маневрите на полигона Опук участват над 2500 десантчици и около 600 единици бойна техника", добави той.

Според него войските са били прехвърлени от местата на постоянна дислокация в района на ученията в течение на изминалата седмица по комбинирани начини - с автомобилен, железопътен, въздушен и морски транспорт.

Генералът отбеляза, че на участващите в ученията предстои да отработят действия "в състава на групировка на войските за бързо реагиране против незаконни въоръжени формирования и редовни войски на условен противник".

"В хода на практическото разиграване десантчиците ще отработят различни начини на водене на противодесантна отбрана във взаимодействие със силите на Черноморския флот. После, при подкрепата на самолети на ВКС, те ще завършат унищожаването на противника в дълбочина на територията на полуострова, след което ще преминат към отбраната на важни линии и райони", каза Сердюков.

Той поясни, че актуалността на ученията в такъв формат на непознат за ВДВ полигон в Крим е обусловена от "нарасналата терористична заплаха, а също и от широкия спектър на използване на ВДВ като войски за бързо реагиране с цел разрешаване на кризисни ситуации в различни райони на света".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
39
 
! Отговори
Да преди 7 години
ама НАТО могат да удрят шамари само на държави като Сомалия и Сърбия!Те от една СК се напикават!
4
38
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Окупаторите правят учение на окупираните територии и отработват действия по окупиране на нови територии и убиване на деца, жени и старци
3
35
 
12
 
! Отговори
pich преди 7 години
тези освен да дрънкат оръжие, могат ли да правят друго ...
2
32
 
12
 
! Отговори
пушкин преди 7 години
У чение на руски военни на окупирана територия на съседна християнска държава.Утре може да се изсипят в България и да оптцепят Варна и Бургас,в името на християнството.Добре че е НАТО и ако решат да дойдат ще ядат големите шамари.
1
14
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Днес в Крим, утре в София !Да ни освободят от евроатлантическото робство, което задушава България.