2500 руски военни при десант в Крим в рамките на маневри

Учението се провежда заради нарасналата терористична заплаха
20 мар 2017 11:45, Елка Василева
29
2500 руски военни при десант в Крим в рамките на маневри
Снимка: архив, Reuters

Учения с участието на три съединения от руските въздушно-десантни войски (ВДВ), на Черноморския флот (ЧФ) и на въздушно-космическите сили (ВКС) започнаха днес в Крим на полигона Опук, предаде ТАСС, цитирайки командващия на ВДВ генерал Андрей Сердюков, който ръководи маневрите.

"За първи път в историята на руската армия в рамките на учения на ВДВ едновременно три наши съединения бяха вдигнати по тревога и бяха частично прехвърлени в Крим с редовното въоръжение и техника. В маневрите на полигона Опук участват над 2500 десантчици и около 600 единици бойна техника", добави той.

Според него войските са били прехвърлени от местата на постоянна дислокация в района на ученията в течение на изминалата седмица по комбинирани начини - с автомобилен, железопътен, въздушен и морски транспорт.

Генералът отбеляза, че на участващите в ученията предстои да отработят действия "в състава на групировка на войските за бързо реагиране против незаконни въоръжени формирования и редовни войски на условен противник".

"В хода на практическото разиграване десантчиците ще отработят различни начини на водене на противодесантна отбрана във взаимодействие със силите на Черноморския флот. После, при подкрепата на самолети на ВКС, те ще завършат унищожаването на противника в дълбочина на територията на полуострова, след което ще преминат към отбраната на важни линии и райони", каза Сердюков.

Той поясни, че актуалността на ученията в такъв формат на непознат за ВДВ полигон в Крим е обусловена от "нарасналата терористична заплаха, а също и от широкия спектър на използване на ВДВ като войски за бързо реагиране с цел разрешаване на кризисни ситуации в различни райони на света".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 7 години
Всички да знаят че извънземни нашественици се надат на термоядрена война защото нашите военни части не ги допускат отсам юпитер.Ако измамят хората да поразят планетата с ядрено оръжие имало шанс да поискат ликвидация на човечеството..С тази цел накараха стотици милиони водачи на МПС да увреждат тежко земята с включени скенери и фарове през деня.>ИСкат да ни превърнат в вредители недопустими за планетата
24
0
 
1
 
! Отговори
Спрете диверсиите преди 7 години
СЛед наглата диверсия срещу Братска Украина с използване на зомби пиво,пси генератори манипулиране на тълпите и окупация вкл на Киев с помоща на обсебени с наркотици депутати и импланти в телата на подставени на власт ,рязко нарастна риска от ядрена война/ КОлега се връща от Скандинавските страни там ядрени оръжия американски се дрънкат вече над осем месеца. НАркоманите от Брюксел Вашингтон ,Москва и КИев трябва да знаят че няма споразумение за окупиране на русия от съюзниците вкл САЩ и АНглия
23
3
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Тия са готови на всичко, само и само да не си оправят пътищата.
22
2
 
4
 
! Отговори
666 преди 7 години
а пък рокфелер взел та умрял - има ГОСПОД *** гадасита
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Дядо Йоцо гледаКак ще ни пазят от Турция? Нали Ердоган е първи приятел на Путин. Най-много да ни поделят помежду си.
20
9
 
4
 
! Отговори
Златен Лев преди 7 години
Очаквайте някой ден , десант по българското черноморие или тракия , къде има много руско население т.е гео-политически интерес в нашия случай удобно място да си прокарат газопровод към Европа.
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бързо трябва да приемат Украйна в НАТО и да и върнат поне Донбаска и Луганска народна република. Украйна ще получи евроатлантически ритник, САЩ и Европа няма да се карат с Русия заради Украйна.
18
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще издухате няколко милиона с това учение и след това отново ще вдигните цената на водката.
17
2
 
9
 
! Отговори
Peter преди 7 години
До АнонименУкрайна не е в НАТО приярелю
16
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно това са опити да се тушира недоволството в Крим породено от разминаването на очаквано и получено.
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали НАТО ще ни защитава? Ето, руснаците взеха своя Крим от украинците, НАТО трябва да ги защити и да им върне Крим. Така ли ще ни защитава НАТО от нашественици?
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога НАТО ще освобождава Крим? Няма време. Бавят се, страх ги е да освободят Крим за братския украински народ.
13
2
 
10
 
! Отговори
та преди 7 години
На двата мижави кораба на НАТО в черно море - 2500 десантника :)За учението в Румъния и два реда не се срещат а? Траят си като мишоци натовци щото ги е срам ли?
12
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краварите като правят учения на наша територия, не е ли на окупирана територия. Първо да изгоним мутантите, тогава да гледаме руснаците.
11
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците могат да си правят учения където си искат. Нали са на тяхна територия, какъв е този вой?
10
11
 
13
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 7 години
Така се прави! 2500 човека плюс 600 единици бойна техника! Кога ще има подобен десант и в България? Ако тези се разгърнат на границата ни с Турция (която е около 134км!), великите хвалби на Т.и.к.в.а.т.а и прехвалената му ограда ще раждат само вицове. А за нас ще настъпи спокойствие, защото Ердоган ще има нужда от доста памперси!
9
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А след това руските слуги ***, че две натовски лодки са акостирали в порт Варна. Рашките наблъскаха Крим с най-възможни оръжия и се правят на ударени, че ТАГО засилило присъствието си в Черно море. Само скрити путинофили като Бойко ще искат при това положение лодки и платноходки.
8
9
 
25
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Това е една новина, която радва сърцето и душата на всеки български патриот: Големи маневри в Крим: Русия стоварва десант от 2500 военни
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Защо не ни освободиш от болното си съзнание?
6
24
 
7
 
! Отговори
Сун Дзъ преди 7 години
Цялата тая работа силно напомня дрънкането на оръжие на Северна Корея. И на Ким, и на Путин, какво ли им е друго остало?