Актриса с BG произход – жертва на расова омраза

"Чуждестранна уличница" чула тя в германски магазин
20 мар 2017 07:15,
160
Актриса с BG произход – жертва на расова омраза
Бокол с бившия си съпруг и сина им. Фотография: Logan Mock-Bunting

Радост Бокел, която е играла няколко роли в германското кино, е станала жертва на расистки обиди в супермаркет във Франкфурт.

Родената в бившата ГДР актриса, която по кръв е половин българка, разказа за инцидента на страницата си във Facebook.

Бокел била в магазина заедно с 8-годишния си син Тайлър, който е тъмнокож. На щанда за тестени изделия малкият взел един сладкиш и започнал да го яде.

"Това трябва да се плати!" и "Не всичко в Германия е безплатно", чула тя гневен глас.

Последвала вулгарна улична ругатня по неин адрес, която на български в най-мек вариант може да се преведе като "чуждестранна уличница". За капак вербалният агресор изпънал ръка в хитлеристки поздрав.

Постът на 41-годишната актриса в социалната мрежа предизвика множество коментари. Бокел обясни, че обидите били изречени не от мъж, не от служител на магазина, а от жена – друга клиентка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си е възпитала детето,много добре са иго казали!Моето 4 годишно дете знае,че нищо не се отваря докато не платим.
64
15
 
14
 
! Отговори
Соня преди 7 години
До АнонименНе жените приятел..... мъжете са боклучави... за нищо не стават.... Разбира се всяка жена иска до себе си мъж който да може издържа семейство.... А в България се оказва че голяма част от жените поемат тази функция.... Жалко за хубавите българки...
63
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пустата завист какво ли не прави. Германката явно скоро не е чесана и като е видяла тъмнокожото детенце си е представила .... абе сещате се :)
62
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 7 години
Аз ако се обиждах като нея до сега да съм в психиатрия или мъртав. Писна ми от преструвки на нежни момиченца, че все някой тях обидил и нагрубил !
61
5
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Правилно е казала германката ) клиентката лацинаци )) -- А афробългаро-германчето как се казва-- Едва ли е Иван или Гошко )0
60
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи хлапето е афро-българин.
59
5
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Само дето и половината българска кръв станала ***. И в тва нема фючър. Българин не е равно на ***
58
3
 
23
 
! Отговори
оня с коня преди 7 години
До Анонимен"Отделно, пет века систематично сме били опрашвани от половин Ориента."пълни глупости! несъмнено е имало и опрашени, но изследванията показват сравнителна чистота на гена! даже българите тарикати са осиновявали турчета и са ги давали за еничари, ***!
57
10
 
17
 
! Отговори
готфрид преди 7 години
До 31- и на нас по морето не ни харесва лятото да ни се мотаят надути Столични кифли и кифлоци, но ви търпим понеже сме толерантни евроатлантици :) / и да уточня за западните покрайнини- чушка и пипер са две различни зеленчучета, макар да имат сходен вид ;)/
56
40
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте да сме откровени, българите не сме бели хора.Вие бял човек виждали ли сте?Българите първо не произхождаме от бели хора.Отделно, пет века систематично сме били опрашвани от половин Ориента.Излезте на улицата, само ***, брадясали, некултурни, миришещи... българи. Не цгани. Българи.
55
6
 
31
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
В Америка има друга дума "white trash". Българо-германката да не се обижда много. Правилно й е казала жената.
54
6
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Една стока докато не се плати на касата не е твоя. Не е редно да се отварят незакупени стоки още в магазина, няма да умре от глад детето, на колкото и години да е. Вземете си възпитайте децата, а не си търсете кой с какво ви е крив. И аз се дразня на такива неща в магазина.
53
2
 
19
 
! Отговори
Тъпанар преди 7 години
"Дете на 8 години, би трябвало вече да знае, че първо се плаща" - Ту казуса е малко спорен. Виждал съм "деца" на по 20-30 и нагоре години, да го правят по българските магазини и на никой не му прави впечатление, защото хората си плащат изяденото/ изпитото на касата. А иначе за реакцията на германката - масовото тълкувание, че на немците им е писнало от емигранти, ама да не се окаже накрая, че театъра жената го е направила от завист...
52
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много жалки коментари под тази статия. Провинциалните безработни пият сутрешното си кафе и избиват комплекси. Идилия
51
5
 
22
 
! Отговори
Антифен преди 7 години
Тя хубаво е българо-германка,обаче какъв татко си е избрала горката,на фона на идилична германска домашна картинка.Имам един въпрос- детето каква идентичност ще има,като какъв ще се определи- Българин,Германец,новоевропеец или от която там африканска държава е бащата?Майката мислила ли е по тези въпроси?
50
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много българки се хващат с чужденци и в частност с араби,африканци и пр. подобни индивиди. Не познавам много жени, но се сещам за поне 10-тина познати българки, ходили, спящи с чужденци, половината от които араби. Някои от тях вече изпатили си. А в същото време само 2 мъже познати женени единия за туркиня, другия за чехкиня. Толкова ли са ни боклучави жените, че се хващат с такива? Толкова лесно ли предават българското?
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абe малко и *** , нe e ясeн много произxода
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чакаи малко сeга , била с български произод родeна в Гeрмания а какви са българскитe турци в България с турски корeни
47
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пазарувала от нeмскитe вeрига Маркeти LIDL а пък била актриса
46
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори нe знаe български xaxaxa................