"Eвровизия" политпанаир: Украйна отказа на руската певица

Юлия Самойлова няма да може да представи страната си в конкурса
22 мар 2017 19:53, Красимир Ангелов
85
"Eвровизия" политпанаир: Украйна отказа на руската певица
Снимка: БТА

Украинските власти забраниха достъпа в страната за срок от три години на руската представителка на Евровиция 2017 Юлия Самойлова, предадоха световните агенции.

Документите са били подготвени от Службата за безопасност на Украйна. От ведомството се опасяват, че разрешение за посещението на Самойлова в страната може да предизвика остри протести.

Претенциите към руската изпълнителка, която се придвижва на инвалидна количка, са за участието й в концерт в Крим през лятото на 2015 година. Според СБУ певицата е нарушила постановление на Министерския съвет на Украйна, според което чужденците се задължават да получат специално разрешение за посещението на полуостров Крим, след като той бе анексиран от Русия.

Решението предизвика реакция на Европейският съюз за радио и телевизия, който обяви, че следи отблизо ситуацията след отказа на украинските власти да осигурят достъпа до територията на страната на Юлия Самойлова.

ТАСС цитира изявление на официалния представител на ЕСРТ Дейв Гудман, който изрази надежда, че ще бъде намерено решение, което ще позволи на всички делегации в песенната надпревара да могат да участват в Киев.

"Ние внимателно следим ситуацията и очакваме да чуем от властите в Киев окончателното им становище", заяви Гудман. Надяваме се, че може да бъде намерено решение на случая, за да могат всички делегации да пристигнат за участие в конкурса".

След решението популярният руски изпълнител Филип Киркоров предложи всички участници на тазгодишното издание на "Евровизия 2017" в Киев да посветят песните си на руската участничка. Киркоров обяви, че ще инициира и фото флашмоб в инвалидни колички в знак на солидарност с певицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
6
 
! Отговори
SS преди 7 години
До SpaceXКакво прави нарочно праща участник на международен фестивал, какъв е проблема.Или по скоро проблема е в *** кратуни на разни псевдо демократи дето виждат в Русия ужасът на света
61
4
 
13
 
! Отговори
nina преди 7 години
Не мога да повярвам-толкова злоба да се изсипе върху една жена-певица, и то защото е...рускиня! Народе, насочи злобата си към тези, които я заслужават!Много ми е интересно: Украйна ще посмее ли да изгони Роби Уилямс, ако руснаците се сългасят с неговото предложение да представлява Русия на Евровизия?! Май няма да й стиска!!!
60
1
 
10
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Европейските лидери забъркали батака с преврата в Украйна продължават да дълбаят надолу!Толкова късогледи лидери като Меркел и Оланд трябва да се оттекат като Обамата !Да продължаваш да се мазниш и да подкрепяш фашизоидни диктатури като тия в Турция и Украйна и да наливаш пари в тях е върховна глупост!
59
3
 
27
 
! Отговори
Огонёк преди 7 години
Нормален човек, роден от майка, не може да изгони момиче в инвалидна количка. Такава гнycотия може да направи само фашизиран укропитек, какъв ужасен срам за всички нормални хора в Украйна!
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този неполитичиески конкурс, съмнително политическата украинска песен спечели гласовете на журито. А според гласовете на зрителите руската песен беше класирана най-напред. Запазвайки приемствеността на неполитизиране на конкурса, руската певица й е забранен достъп по политически причини.Извод - класирайки политическа песен с политическо гласуване на съдиите да спечели конкурса, няма какво да се чудиш, защо неполитическият конкурс се политизира до мозъка на костите си.
57
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия няма бъдеще. Една изкуствена империалистическа антика. Рано или късно ще стане обект на спазаряване между Хохландия и изгряващ Китай.
56
2
 
19
 
! Отговори
т преди 7 години
Момичето хубово женево умно нищо че е в инв количка и те се хора като всички укр фашисти няма акъл не знаят какво да правят от яд сега ще е доволни лягат и стават
55
0
 
2
 
! Отговори
д преди 7 години
До 49 който пише той е свинар лицемер
54
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХОХЛАНДИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ. ЕДНА ИЗКУСТВЕНА ДЪРЖАВА, РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СТАНЕ ОБЕКТ НА СПАЗАРЯВАНЕ МЕЖДУ САЩ Е РУСИЯ, КАКТО НАВРЕМЕТО СЕ СПАЗАРИХА В ЯЛТА.ХОХОЛИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ.
53
1
 
16
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Жалкия политконкурс го гледах за последно миналата година.Роби Уилямс е поискал да представи Русия на конкурса.Но все пак няма да го гледам. Нека да е честита победата на Украйна или там на някой гей евроатлантик
52
2
 
27
 
! Отговори
ДА преди 7 години
Абе,я един бойкот на Евровизия и на украинците-да си пеят сами!!
51
5
 
27
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Все по-жалки стават урките...
50
3
 
4
 
! Отговори
Stefko 88 преди 7 години
до дг 100 години да си жив и здрав ,каза им го в лицето! Фекалната сталагмития не е в Европа и също като турция нама място в евровизия!
49
24
 
6
 
! Отговори
Цирк преди 7 години
Руснаците избрали човек на инвалидна количка , за да предизвика състрадание.Освен руско- царистка пропаганда няма нищо друго.
48
14
 
4
 
! Отговори
Който преди 7 години
ходи в Крим е украинец. Това са казали от Киев и това е истината.
47
1
 
16
 
! Отговори
321 преди 7 години
Русия няма да транслира Евровизия 2017
46
30
 
9
 
! Отговори
дг преди 7 години
Главния свинар на руската миризлива *** заповяда нарочно да пратят горкото момиче в Украйна, щото бе ясно какво ще се случи!! Изпратиха в боя едно сакато момиче, руските *** се подиграха с бедното същество!! Украинците като домакини отдавна заявиха, че няма да приемат хора, които са афиширали радост от незаконното анексиране на Крим от азиатците!! И са си в правото, все пак са домакини! Ако Украйна бе анексирала територия от руските ***-какво щщеше да направи ***?? Жалко за момичето
45
5
 
27
 
! Отговори
победа преди 7 години
10:0 за Русия
44
0
 
6
 
! Отговори
ххх преди 7 години
До Анонимен 44Истината не ти се харесва а,пъпеш.
43
2
 
19
 
! Отговори
Шъ има да чааакаме ! преди 7 години
До 777 Чакаме ,чакаме с нетърпение Европейската общност да защити това момиче и да защити и собствените си ценности . Великите Европейски ценности ..............................ц