"Eвровизия" политпанаир: Украйна отказа на руската певица

Юлия Самойлова няма да може да представи страната си в конкурса
22 мар 2017 19:53, Красимир Ангелов
85
"Eвровизия" политпанаир: Украйна отказа на руската певица
Снимка: БТА

Украинските власти забраниха достъпа в страната за срок от три години на руската представителка на Евровиция 2017 Юлия Самойлова, предадоха световните агенции.

Документите са били подготвени от Службата за безопасност на Украйна. От ведомството се опасяват, че разрешение за посещението на Самойлова в страната може да предизвика остри протести.

Претенциите към руската изпълнителка, която се придвижва на инвалидна количка, са за участието й в концерт в Крим през лятото на 2015 година. Според СБУ певицата е нарушила постановление на Министерския съвет на Украйна, според което чужденците се задължават да получат специално разрешение за посещението на полуостров Крим, след като той бе анексиран от Русия.

Решението предизвика реакция на Европейският съюз за радио и телевизия, който обяви, че следи отблизо ситуацията след отказа на украинските власти да осигурят достъпа до територията на страната на Юлия Самойлова.

ТАСС цитира изявление на официалния представител на ЕСРТ Дейв Гудман, който изрази надежда, че ще бъде намерено решение, което ще позволи на всички делегации в песенната надпревара да могат да участват в Киев.

"Ние внимателно следим ситуацията и очакваме да чуем от властите в Киев окончателното им становище", заяви Гудман. Надяваме се, че може да бъде намерено решение на случая, за да могат всички делегации да пристигнат за участие в конкурса".

След решението популярният руски изпълнител Филип Киркоров предложи всички участници на тазгодишното издание на "Евровизия 2017" в Киев да посветят песните си на руската участничка. Киркоров обяви, че ще инициира и фото флашмоб в инвалидни колички в знак на солидарност с певицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
22
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Цирк!! Тотален потрес .Момичето е инвалид на всичкото отгоре А може Австралия, Израел и Маймууния да участват .Украйна ще стои без газ другата зима май.Или Путин ще си я анексира цялата ако реши.Велика е Русия !! Талантливи са руснаците и с твърдата си позиция и мъжко поведения Путин им докарва киселини на нежните брюкселски мишки и алкохолика Свиношенко
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 39 Аа а а а а! Сакън ! Бандеровците са избили около 800 000 хиляди евреи ,по изследвания на Симон Визентал и над 100 000 хиляди поляци във Волинската резня . Урки на Бандера и Шухевич заедно с латвииските,литовски ,естонски ,,Вафен СС ,, са избили над 200 000 хилади евреи в Прибалтика ,пак по Визентал . Нима ,,Анонимника,, оспорва изнесеното от Визентал ?Сакън, не скверни паметта на убитите от украйнците евреи ,че за това бият през пръсти
40
2
 
18
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
тотална комплексарщина, тез не знаят къде се намират, на някой му дреме за измислената евровизия, той златния орфей беше класи над таз псродия тип Ален мак...
39
2
 
13
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Защо ги избраха за домакини все още ми е мистерия. Хем политическо решение хем изключително глупаво. Ама така става, подаваш пръстче и ти отхапват ръката. Народа гласува тогава, за да бъде съпричастен. Хайде сега вижте какво стана... Иначе според букмейкърите (които почти винаги познават) тази година сме на трето или второ място. Песента се котира много.
38
4
 
6
 
! Отговори
777 преди 7 години
До Анонимен 39Спри дрогата брато....
37
2
 
16
 
! Отговори
x преди 7 години
До СТРАНДЖАТАопределено трябва да отидеш до Москва, за да разбереш какво е изкуство.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е групо погазване на европеиските ценности ,особенно на това момиче инвалид. Ей сега, Европейският съюз като защитник на тези ценности ще заеме достойна позиция и ще защити нейните права ,както защитава правата на сексуалните малциства . Очакваме остра и силна реакция на организаторите ,на Европейската общност. Чакаме ! Чакаме с нетърпение защитата на Европейските ценности .
35
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до когаНяма гражданска война в Украйна а има руска агресия. И фашиcтитe не са в Киев а в Москва.
34
5
 
15
 
! Отговори
до кога преди 7 години
Не знам докога Европа ще си затваря очите и ще прави грешки с Украйна,как може да се провежда конкурс в страна в която се води гражданска война и по улиците маршируват фашисти!?
33
0
 
3
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 7 години
ЕвровиЦия 2017... право в 10ката!
32
5
 
10
 
! Отговори
jimmy преди 7 години
жалките селинджъри от хохландия и западните лицимери си показват рогата още веднъж като дискриминират инвалидите- големите демократи
31
4
 
28
 
! Отговори
Румби преди 7 години
Някой помни ли украинската песен от миналата година, която спечели Евровизия? Аз не, но пък с кеф си слушам песните на Кипър, Франция, Русия и естествено на нашата.Пълно порно е тоя конкурс!
30
5
 
19
 
! Отговори
страна 404 преди 7 години
Няма Украйна! Има страна 404!
29
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците да царе на провокациите и изкуството да се представят за жертви. Само, че д.ебилите, които досега им вярваха рязко намаляха и вече са на привършване
28
8
 
31
 
! Отговори
срам и позор преди 7 години
Фашистката хунта в Куев дискриминира един човек в инвалидна количка! Срам и позор за палача Пороченко и за западняшките псевдодемократи!
27
7
 
12
 
! Отговори
До 26 Анонимен преди 7 години
Може да стане и като в другия вариант.Анкета в Русия "Къде ще почивате?".Отговори 95 % "В Русия!".Въпрос "Къде по точно?".Отговор "В Анталия! ".:)
26
24
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До AnonymousДостъпът и е заранен не заради това, че е инвалид... - не за това, че е рускиня... - а затова, че е пяла на концерт в подкрепа анексията на Крим... - руснаците много добре знаят и това и това е търсене на провокация за извличане на дивиденти... - КГБ са царе на провокациите...
25
9
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Слушайте какво ви говори Професора..
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недейте плю срещу Путин. Още един свален руски самолет от Турция и ще чуем заветното изречение "Българи, искате ли си Константинопол?" :)))))))))
23
7
 
15
 
! Отговори
сега преди 7 години
Много тъпо и грешно решение на Украйна.