Гърция с нова забрана, погва българските рибари

Земя около Струма и Ангиста става недостъпна за автомобили
22 мар 2017 08:12,
34
Гърция с нова забрана, погва българските рибари
Снимка: Булфото

Гърците излязоха с нова забрана, пряко засягаща българските рибари в южната ни съседка, пише в. "Телеграф".

Струма и Ангиста, две от най-посещаваните от нашенците реки, стават недостъпни с автомобил. Властите в Серес са издали заповед, според която е забранено шофирането по земеделски пътища по поречията на Струма и Ангиста.

Това означава, че рибарите ще трябва да паркират на разрешено място далеч от реките и да пренасят на ръка багажа и риболовните си такъми или да си носят велосипеди.

В противен случай ги очакват солени глоби от 300 до 500 евро. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: БългариГърциярибари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
44
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Рибар съм от 1988г. В България последните 15г. положението е МНОООГО зле. На всякъде мръсно, риба в реките няма (поне в Струма), никой не ходи за кеф, а да си напълни хладилника. Бил съм свидетел на рибари които ловят риби колкото молив и си ги прибират да хранят котките си. ИАРА нямат пари за гориво и си седят в офисите, а и да имат все тая.
10
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От запознати рибари съм чувал, че основна причина за такива забрани е, че нашенци замърсяват с отпадъци поречията на реките. Ако някой се съмнявя да отиде на нашите реки, където сме си само ние и сме ги превърнали в сметища! Изобщо сме много постоянни в съсипването на природата. Гърците просто не желаят да съсипем и тяхната.
9
5
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
***, ако те нападна няма да е с въдица.
8
0
 
41
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Имам познат рибар и 2-3 пъти ме взе с него и направо се отвратих , собствениците на язовирите -алчни , рибарите и те не наситни , път обикновенно няма , на самия язовир няма нормални условия , нито ве це, нито вода има къде да си напълниш ,нито смет да хвърлиш, собственика събира пари , но не си прави труда поне да окоси малко ....
7
3
 
14
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
А сега де как ще пренасят лодките и акумулаторите....
6
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да възложим на хидролога на републиката да изфилососфа един язовир на Струма, че да миряса подлия народ, нищо че след Втората Световна Война сме поели анганжимент да не строим на Струма и Места. Договорите са за това да се нарушават, а и е подписан от пръстъпно комунистическо правителство!
5
6
 
61
 
! Отговори
Рибаря преди 7 години
Българския рибар е алчен човек. Види ли, че има риба някъде, веднага и мрежата ще пусне, че да напълни фризера с шарани.
4
2
 
59
 
! Отговори
факт преди 7 години
Много правилно !! Рибар съм и където отида на риболов ,всичко наоколо е оср.но !!
3
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама какви са тия смешни глоби? Направо да ги застрелват както нашият граничен полицай застреля турски рибар.
2
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесно,крайно време беше
1
26
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези гръцки номера са далеч отпреди да влезнем в ЕС. Въобще тази държава не заслужава нито един наш турист, нито един рибар. В други държави от ЕС също има нелоши условия за риболов, вярно е, че разстоянието оскъпява, но поне човек няма да си има работа с подляри като гърците.