Жена е загинала, няколко са тежко ранени при атаката в Лондон

Според полицията става въпрос за терористичен акт
Обновена: 22 мар 2017 20:14 | 22 мар 2017 18:48, Камелия Цветанова
103

Снимка: БТА

Една жена е загинала при днешното нападение край парламента в Лондон, а над 10 души са тежко ранени, съобщи британската информационна агенция Прес асосиейшън, като цитира лекар от централна столична болница, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Репортери на Ройтерс, които са били в сградата на парламента, чули силни гърмежи и малко след това фотограф на Ройтерс съобщи, че е видял най-малко дузина ранени на моста Уестминстър, близо до парламента.

Според полицията става дума за терористичен акт.
В същото време полицай беше намушкан с нож, а нападателят беше прострелян от полицията.
Районът беше отцепен, съобщи лидерът на Камарата на общините Дейвид Лидингтън.

Говорител на Камарата на общините съобщи пред АФП, че депутатите са били затворени вътре в сградата на парламента поради "инцидент, свързан със сигурността".

Скотланд Ярд съобщи, че около 14:40 ч. местно време е получен сигнал за "инцидент край моста Уестминстър, при който е използвано огнестрелно оръжие".
Малко след това на място е кацнал спасителен хеликоптер.
Британски медии съобщават, че на земята пред парламента са лежали двама души.

"Ясно чух изстрели. Видях да пада човек, облечен в черно. Мисля, че беше полицай", заяви служител на парламента, станал свидетел на сцената от офиса си.

Най-малко две линейки са разположени близо до моста Уестминстър, близо до парламента.
Полицията е разпръснала събралите се и предупреди, че районът не е сигурен.

Говорител на правителството съобщи, че премиерът Тереза Мей е невредима и в безопасност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Edin преди 7 години
До ShoppMnogo si tup Sashe! May ne e ot skoro.
48
1
 
9
 
! Отговори
DarkLord преди 7 години
Още един превъртял инженер :) Културна особеност няма страшно - аллах ще му даде девиците в рая...
47
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Да припомним на англичаните думите на българомразеца Чърчил:"Нека продължат да взимат лекарството."Е,господа англичани,приятно лечение!
46
9
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 7 години
Спомнихте ли си недалечните години, когато жадни за петрол и свръхпечалби под предлог. че Садам може да отрови света с химическо оръжие започнахте да разорявате Близкия Изток. Не арабите са виновни, те си живееха спокойно в техните земи, вие сте виновни, алчни лицемери! Крийте се сега в подземията на парламента си!
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДодоАма глобалистите левичари ли са? Щото си мисля, като гледам, какво направиха от света за 20-тина годни, че са мракобесни ***, които искат всеки човек на планетата да им е подчинен - безропотна, безмисловна твар, без налични пари в джоба - само с банкови карти, с чипове и сензори в мозъка, пръстови отпечатъци и строго направлявани маршрути...
44
3
 
28
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Ислямът е религия на мира, човешките права, равенството между половете и демокрацията. В него няма омраза към другите. Великобритания трябва да спре мигрантите от ЕС, да приеме повече от мюсюлманските държави и да изгради повече джамии, за да разпространява любовта между хората. Терористите сигурно отново са българи и румънци, както обикновено - статистиката го доказва. Типичният атентатор е бял, европеец, християнин.
43
1
 
17
 
! Отговори
Ехчо преди 7 години
Разбира се,когато стане напечено на улицата, дебелосерците в парламента се крият побледнели от страх да не ги застигне народната любов ! Така се крият навсякъде тия некадърници.
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20-30% безработица в ЦЯЛА Европа, а тия ни убеждават, че прииждащите орди били... работна ръка? Бре? Сериозно ли? Не подмяна на населението, не геноцид, а "работна ръка"?Е, и малко бомби и убийства, за в бъдеще повече и всеки ден.
41
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един път додо един път циганик...Каква е разликата...Интелект като на запъртък.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са бездарни художествени самодейности. Не се прави така. И гражданскс война не могат да разпалят като хората.
39
1
 
24
 
! Отговори
Додо преди 7 години
До *** до ДодоИ за секунда не съм имал намерението да правя паралел между исляма и животинския свят. Сравнението го използвах просто като алегория на това, колко вероятно е мюсюлманина да го удари на съвест и да се извини за делата си - било то изнасилвания, взривявания или кланета на неверници.
38
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто за справка. Brexit ще засегне гражданите на ЕС живеещи и работещи във Великобритания. Той обаче в никакъв случай няма да засегне прииждащите зачалмени и наметнали чували от т.нар. британска общност. Всъщност положението вече е изпуснато от контрол. А госпожата Мей е един от най-големите борци срещу "ислямофобията". Включително е налагала забрана за влизане във Великобритания на лице критични към исляма. Едно е да участваш в хибридните путинови войни срещу ЕС, друго е да се бориш с ислям.
37
1
 
22
 
! Отговори
преди 7 години
4 убити в това число и един полицейски и 20 ранени ,но има доста с тежки ранения . Едновремено е станало две нападения едното на моста ,а другото около парламента .
36
1
 
9
 
! Отговори
Циник до глупчо преди 7 години
Заради различия в религиозното тълкуване - избиват се взаимно - бетер животни!
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изкарал шарнир човека а те взели го убили ами демокрация.
34
11
 
7
 
! Отговори
глупчо преди 7 години
В мюсулманските държави Ирак,Сирия,Афганистан,Либия,Турция всеки ден има атентати с най малко по 50 загинали.Ако ислямисти са във война с християнството,или бежанци ислямисти правят атентати в Европа,защо мюсулмани всеки ден се взривяват на някой пазар или улица пълен с мюсулмани?В Европа за две години да има общо 400 убити,в мюсулманските държави са хиляди убити след атентати.Странна работа.
33
3
 
47
 
! Отговори
Додо преди 7 години
До *** до ДодоНека да сме реалисти! Мюсюлманите са такива, каквито са и исляма е такъв какъвто винаги е бил - жесток, безцеремонен завоевателен, политически култ към смъртта. Да чакаш от мюсюлманин състрадание, или да се извини за убит "неверник" е все едно да очакваш някоя лисица за се разплаче за изядена кокошка! Виновно за ситуацията в Европа и света е тежкото морално разложение, докарано от "прогресивните" политици - левичари-глобалисти и тяхното катастрофално-силно влияние над медиите.
32
1
 
17
 
! Отговори
Преслава преди 7 години
Аааа всичко е наред щом Тереза Мей е невредима и в безопасност
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая всички ще останете много изненадани от причината.Истината никога не е очевидна..
30
4
 
1
 
! Отговори
До циганик преди 7 години
Мне, излиза, че си си опразнили горния етаж. Дай го под наем, може и да се напълни.