Санкциите срещу филиалите на руски банки в Украйна – от днес

Забраняват финансови операции в полза на централите им
23 мар 2017 08:27, Александър Попов
15
Санкциите срещу филиалите на руски банки в Украйна – от днес
Снимка: Reuters

Украинската централна банка обяви, че санкциите срещу филиалите на руски банки в Украйна ще влязат в сила от днес. Те ще включват забрана на финансови операции, които са от полза за централите на тези филиали, предаде Ройтерс.

Пет руски банки, собственост на русата държава, присъстват в Украйна с общ пазарен дял от 8,6 процента и пасиви от 36 милиарда гривни (1,3 милиарда долара). Банките Сбербанк, ВЕБ и ВТБ са сред 20-те най-големи заемодатели в страната.

Украйна вече забрани на тези банки да увеличават авоарите и депозитите сред разрива в отношенията между Киев и Москва заради анексията на Крим и заради подкрепата на Русия за проруските сепаратисти в източната част на страната.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
AH TAZI преди 7 години
UKRAINA, IZKUSTVENATA DARJAVA ! ZABRAVENA OT VSI4KI - DO 2-3 GODINI DRUGA PESEN 6TE ZAPEIAT. NE E LESNO DA SI V KALTA I DA NIAMA KOI DA TI SA4UVSTVA PONE.....
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Свързана новинаДо 8Руснаците правят аналози на всичко . По някога това им отнема десетилетия. Отговори си сам на въпроса за чий им е този аналог ,когато в системата ще са само руските банки , а може би някоя иранска или севернокорейска?
7
9
 
4
 
! Отговори
свободо преди 7 години
Браво на УКрайна.Не е лесно да се измъкнеш от лапите на диктатора Путин,ние в България знаем добре това.Вече 20 години се борим с руския терор.Путин не обича някой да се меси в нещата на Русия,но той много обича да се меси в нещата на другите държави,да убива християни в Украйна и да заграбва територии на независима и суверенна държава с оръжие.8000 избити украинци,на украинска територия от руски войници,без Украйна да заплашила с квото и да е Русия.
6
0
 
8
 
! Отговори
Свързана новина преди 7 години
Председателят на Централната банка на РФ Елвира Набиулина на среща с Владимир Путин съобщи, че в Русия е създадена собствена междубанкова система за предаване на информация и осъществяване на плащания - аналог на SWIFT.
5
0
 
1
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
голяма вълна, просто ще пренасочът сетълмента към незасегната банка, а тя от своя страна към ЦУ...
4
0
 
6
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До ЦиганинВече го направиха руснаците. Мисля че от днес влиза забраната. Почти 3 милиона украинци са гастърбайтери в руската федерация.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защитават интересите си а ние пуснахме стотици автобуси с турци да гласуват у нас
2
3
 
13
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Да ,тези украйнци въОбще не съобразяват с главата си ,ама руснаците ако забранят пък да се превеждат пари от Русия към Украйна , то колок ли пари ще изгубят -милиарди . Ама НАЦИОНАЛИЗМА няма нищо обща с разума .
1
1
 
15
 
! Отговори
Руски отговор преди 7 години
Русия не остави без отговор санкциите срещу филиалите на руски банки в Украйна. Кремъл изпрати 63-ят бял хуманитарен конвой за нуждаещите се в ЛДНР.