Турското външно министерство повика руския шарже д'афер

Поводът – убийство на турски войник
23 мар 2017 12:33, Елка Василева
38
Турското външно министерство повика руския шарже д'афер
Снимка: архив, Reuters

Руският шарже д'афер в Анкара е бил повикан в турското външно министерство.

Външното министерство на Турция е информирало временно управляващия посолството на Русия в Анкара Сергей Панов за сериозното си безпокойство поради смъртта на турски войник в резултат на стрелба от сирийска територия. Това заяви на брифинг говорителят на на турското външно министерство Хюсеин Мюфтюоглу, предаде ТАСС.

„Вчера загина наш войник в резултат на действията на снайперист. Стрелбата е била от територия в Сирия, където за контрола и изпълнението на режима на прекратяване на огъня е отговорна Русия, затова и поканихме временно управляващия посолството на Русия“, каза говорителят.

Мюфтюоглу поясни, че снайперистът е стрелял от зона, намираща се под контрола на партията Демократичен съюз /ДС, сирийски кюрди/.

Във връзка с дейността на офиса на ДС в Москва дипломатът каза, че Анкара „постоянно обяснява на Русия, че ДС е терористична организация, която представлява опасност“.

„Ние очакваме стъпки на Москва за закриването на този офис на ДС“, каза той.

Той заяви, че очаква от Русия и други съюзници да зачитат чувствителността на Турция.

Турският военнослужещ е бил застрелян вчера от снайперист, докато стоял на пост в пограничната зона в окръг Рейханлъ, провинция Хатай. В отговор турската армия е открила огън по сирийския регион, откъдето е дошъл изстрелът.

Мюфтюоглу каза още, че за Турция е неприятен фактът, свързан с разпространяването на снимки на руски войници с кюрдски бойци, информира Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега Мустака ако се скара и с Путин ще му гледам сеира.Май само с Патагония не е скаран.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не цитирате днес думите на Ердоган за България и за Балканските турции...Явно се чудете кое да издърпате от тези думи, за ваша полза, а...Този път май се затруднихте да цитирате услугите, които вече Турция дава за Турците из Балканските държави...:))))
28
1
 
0
 
! Отговори
До 31 преди 7 години
А ако баба му е палувала в обора скришом от дядо му с някой турчин важи ли или поне половината да плати?
27
0
 
0
 
! Отговори
До 31 преди 7 години
Да, но ако му се помогне на животинката и на другите покрай него ще им олекне. Лекуваш един куртулисваш всичките му познати.
26
3
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 7 години
Предлатат се всякакви услуги с здравеопазването и образованието само на турския етнос...Другите ще си плащат:-):-):-):-):-):-):-):-)
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колега, а за особено тежки психиатрични случаи като йирмизекиз нумара дори и да не е турчин няма ли някоя клинична пътека и той да се възползва от турското здравеопазване, за да не се мъчи хайванчето?
24
4
 
4
 
! Отговори
До до 24 преди 7 години
АБЕ АЗ СЪМ СИ В ТУРЦИЯ БЕ:-):-)
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук няма да чуеш добри новини, не го ли знаеш?
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май днес бг няма да цитира думите на ЕРДО за турците по Балканите...защото не им върши работа:-)колеги турци заинтересувайте се от тези услуги...следете по турските новините и интернет от нещата, които имате право вече да се възползвате...:-):-):-)
21
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
Ако трябва ще се сродя :)
20
1
 
1
 
! Отговори
До 21 и 22 преди 7 години
Не е за вярване нали:-):-):-)
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Важат ли българските здравни осигуровки?"Колега вие, че плащате българските здравни осигуровки там...от какво се възползвате с тях :-):-)написаните лекарства от лекарати взимаш ли ги с 80% намаление:-):-):-), а пенсионерите с 90% намаление:-):-):-)Ти там неможеш да се възползваш от тях както трябва...си тръгнал да ги ползваш тук...между другото за да се възползваш от здравните осигоровки в Турция трябва да имаш роднина тук...надявам се, че повечето етнически турци в България имат:-):-):-):-)
18
1
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
Къде си родено бе*** ХАХАХАААА
17
1
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Да не си бръкнало в контакта бе ***
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ама много го споменавате да не вземе да ви прибере всичките. "А дано ги прибере де:-):-):-)ама между другото който иска може да дойде в Турция особено ако си от турски етност...ИМА ЗАКОН, КОЙТО ГЛАСИ...АКО СИ ОТ ТУРСКИ ЕТНОС ИМАШ ПРАВО НА "БЕЗПЛАТНО" ПРЕБИВАВАНЕ, НЕ ПЛАЩАШ ЗА ТЕЗКЕРЕ ГОДИШНАТА ТАКСА, КОЯТО Е 600 ЛИРИ ПОПРИНЦИП:-):-)И СЛЕД 5 ГОДИНИ ПРЕБИВАВАНЕ ДА СТАНЕШ ОФИЦИАЛНО ТУРСКИ ГРАЖДАНИН:-):-):-):-)
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той и вас не е спирал да ви тресе ама като гледам и вие не се усещате никак
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важат ли българските здравни осигуровки?
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много обичате да пращате при създателя. Ама много го споменавате да не вземе да ви прибере всичките. Вече колко пъти ви разлюлява ама сте глупави и не се усещате.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАТЯ ТУРЦИ ЗА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТЕ ОТ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ ТРЯБВА ДА ДОЙДЕТЕ ДА СИ НАПРАВИТЕ РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ТОВА НА НЕОБХОДИМИТЕ МЕСТА...ТЕ ЩЕ ГИ ОБЯВАТ В ИНТЕРНЕТ СЛЕДЕТЕ...БРАВО БЕ ЕРДО...Българската държава не мисли за здравеопазването и образованието на собствените си граждани...А ти даде възможност на турския етнос по Балканите да идват тук да се лекуват...да се възползват от здравеопазването с условията като един турски "гражданин".Е ЗА ТОВА ЕРДОГАН.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ли ще трае приятелството между султана и императора?