Льо Пен: Няма повод за враждебно отношение към Русия

Лидерът на "Национален фронт" говори в Държавната дума
24 мар 2017 11:45, Елка Василева
23
Льо Пен: Няма повод за враждебно отношение към Русия
Марин льо Пен пристига в Държавната дума. Снимка: Reuters

Ръководителката на френската партия "Национален фронт" Марин льо Пен, кандидат-президент на крайната десница, не вижда повод за враждебното отношение на властите във Франция към Русия, предаде ТАСС.

"Не виждам поводи, които да оправдаят днешното враждебно отношение на френските власти към Русия", заяви тя на заседание на външнополитическата комисия в Държавната дума.

"Винаги смятаме, че Русия и Франция трябва да поддържат и развиват отношенията, които ни свързват от стари времена", добави Льо Пен.

"Колкото до санкциите и моето отношение към санкциите (на ЕС срещу Русия - бел. ТАСС), знаете, че винаги сме били против санкциите. Смятам ги за несправедливи и нещо повече, за глупави", подчерта тя.

"Не вярваме нито в дипломацията на заплахите, нито в дипломацията на санкциите, нито в дипломацията на шантажа, която ЕС напоследък прилага все по-често не само срещу Русия, но и срещу свои собствени членки", отбеляза френският политик.

Франция вече не е изцяло суверенна страна, защото е делегирала на ЕС част от своите пълномощия, "поне що се отнася до търговските преговори и упражняването на дипломатически функции" - "а ЕС се държи в момента като противник на идеята, която отстояваме в своята политика", заяви Льо Пен.

Русия и Франция трябва да обединят усилия в борбата с общите предизвикателства, по-специално с ислямския фундаментализъм. Русия дава безспорен принос за тази борба. Надявам се Франция да си възвърне суверенитета и вече да няма никакви поводи, за да се възпрепятства подновяването на руско-френските отношения, каза тя.

Марин льо Пен съобщи, че позицията й във връзка с конфликта в Украйна все така съвпада с позицията на Русия. "Винаги съм подчертавала в изявленията си ролята на ЕС за разрастване и задълбочаване на този конфликт", каза тя.

"Днес в Украйна сме принудени да контактуваме с правителството, което незаконно дойде на власт в резултат на "революцията от Майдана" и сега бомбардира гражданското население на Донецк и Луганск. Това е военно престъпление и то би трябвало да възмути до крайност всички онези защитници на човешките права, които днес чуваме постоянно да правят съвсем различни изявления във френските медии", поясни Льо Пен.

Но френското ръководство според нея "слуша на първо място американските си стопани". "САЩ целят да предизвикат истинска война в Европа с това, че се канят да въоръжат Украйна. Те искат да докарат зоната на НАТО до руската граница. Те вече много години се опитват да засилят влиянието си в Източна Европа. САЩ се стремят Украйна да влезе в НАТО, същата цел преследва и днешното украинско правителство", заяви Марин льо Пен.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Съюз между Русия и Франция - от Владивосток до Брест.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ви звучи Франция и Русия, две мощни ядрени сили заедно?
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Не знам дали взимат рубли, аз не вземам, пък и аз мисля така! А ти по-скоро си помисли, щом ПОВЕЧЕТО ХОРА МИСЛЯТ И ГОВОРЯТ ТАКА........МАЙ ЧЕ ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!! А другите, които НАИСТИНА ВЗИМАТ зелени хартийки, ГОВОРЯТ РАЗЛИЧНО! Защото ЛЪЖИТЕ СА МНОГО, А ИСТИНАТА Е ЕДНА!!!!
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдаа, трябва да връща едни кинти на малкия, а кинти нема
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо всички които взимат рубли звучат еднакво? Корни, идЙотова, радеф, сега и люПен....
13
2
 
3
 
! Отговори
la paine преди 7 години
znachi prava e Marine.Skoro ste poeme kormiloto i ste vidim koi kogo,,,EC ste se razpadne. Turzia nikoga nema da vleze v EC.PUTIN PAK STE STANE PRESIDENT.TRUMPE STE GO MACHNAT S LUNCH.V ITALIA RAZRUCHA. V ISPANIA SACHTO.V BALGARIA BOIKO VECHE E BITA KARTA. PRESIDENTA STE OSTAVI SLUGEBNOTO PRAVITESTVO.. VIGTE KAKVO STE STANE V TURZIA NA 14.04.17....MNOGO E INTERESNO KAKVO STE STANE I V CHTATITE...A BE PALEN MERDE......
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, много продажници се навъдиха из Европа.
11
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската слугиня пее лебедовата си песен, защото няма как да върне с услуги и предателство парите, които е нагушила от кремъл.
10
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен============Който е против Русия е обречен на гибел,глад, мизерия и третополова смрад!===========Руските мeкеpeта пак сте лyзъpи, мaргинали и сексуални девианти въпреки, че всеки ден лижете руски ***!
9
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който е против Русия е обречен на гибел,глад, мизерия и третополова смрад!
8
14
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 7 години
Ако не спечели изборите люпенчето, руска мечка ще я брули заради големия заем взела от Рускочешката банка!
7
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 7 години
не е за учудване, след като Путин и финансира кампанията
6
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички криминални елементи на Запада като Берлускони и Льо Пен смятан, че трябва да поддържат добри отношение и да се свалян санкциите на руските агресопи. така смятат и полезните и.диоти на Изток от типа на "патриотите", Курнулия и Радев! Рубладжии от всички страни, съединявайте се!
5
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е поредния пример как може да продадеш и майка си на руската кочиина! Това в съвременен вариант се нарича патриотизъм. Ако не вярвате питайте агента на Държавна сигурност Каракачанов. Нещастни продажници....
4
11
 
21
 
! Отговори
Винету Папазян преди 7 години
Дано стане президент! Че инак не моа ги мисла
3
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Също, като нашите комун.ета - интереса на батюшката в кремъл, над всичко родно!
2
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая вече звучи по-бетер от жириновски, песков и захарова взети заедно. Аз бих я вързал за 4 коня и пред Лувъра да я разкъсат, баси гнусната предателка.
1
15
 
29
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Имало и смислени политици на Запад се оказало ,а не само както пресата ни поднася как всичкиот ЕС са на страната на незаконото правителство на "Петро Прошенко и ко ".За съжаление Льо Пен ще загуби битката другият месец -Източната масонска ложа в Париж вече даде одобрението си на Оланд ,че ще бъде Макрон . Оланд няма право да ходи в масонската ложа в Париж ,но отиде и медии не коментират това нарушение на Оланд -защо ли ?