Путин: Русия не желае да влияе на изборите във Франция

Руският президент прие Марин льо Пен в Кремъл
Обновена: 24 мар 2017 16:03 | 24 мар 2017 14:30, Елка Василева
46
Путин: Русия не желае да влияе на изборите във Франция
Марин льо Пен и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Лидерът на френския крайнодесен "Национален фронт" Марин льо Пен, която е кандидат за президент на Франция, бе приета днес в Кремъл от руския държавен глава Владимир Путин, предаде ТАСС.

Русия "придава много голямо значение на отношенията с Франция", при което се стреми да поддържа уравновесени отношения както с управляващите, така и с опозицията, каза Путин.

По повод президентската кампания във Франция той декларира, че Русия "по никакъв начин не желае да влияе на настоящите събития, но остава в правото си да общува със всички представители на всички политически сили в страната". Путин поясни, че така правят в Европа и в САЩ.

Льо Пен благодари на Путин за срещата и отбеляза, че между Франция и Русия има дълбоки културни, икономически и стратегически връзки.

Още по темата

Путин изрази увереност, че само съвместните усилия на държавите ще доведат до ефикасна борба срещу терористите.

"За жалост разрушаването на традиционните основи на живота в много страни от Близкия изток доведе и до покачване на насилието и до увеличаване на миграционния поток. Сега се разиграват трагични събития и в Сирия, и в Ирак около Мосул, където хиляди души станаха бежанци и са принудени да напуснат родните си места", заяви руският президент.

Льо Пен отбеляза, че освен солидарността на международното общество по този въпрос вероятно "трябва заедно да помислим как да помогнем на развитието на африканския регион, по-конкретно на района на Сахара и Сахел".

"Военните конфликти и опитите да се освободим от тях отклоняват много финанси от икономиката, селското стопанство и затова младите хора се отчайват и понякога дори се опитват да се присъединят към терористични организации. Трябва да обединим стратегическите си действия на международно ниво, за да подпомогнем развитието на този регион", заяви Льо Пен. Путин изрази съгласие с нея.

Преди разговора в Кремъл французойката, която е Русия по покана на руски депутати, посети изложба, посветена на Свети Людовик и реликви от парижката църква "Сент Шапел".

Говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви, че руският президент и Марин льо Пен не са обсъждали възможността за финансиране на партията на Льо Пен от руски банки.

"Не мисля, че това е възможно", каза Песков по повод подобно финансиране. "Не, по никакъв начин", отговори той на въпрос дали Путин и Льо Пен са обсъдили възможността за финансиране на Националния фронт.

Песков отбеляза, че това е била първата среща между Путин и Льо Пен. "Доколкото ми е известно, те не са се познавали отпреди", каза той.

Необичайно е за Владимир Путин да приема кандидат за президент толкова скоро преди изборите. По традиция и по протокол той се среща с държавни глави от неговия ранг или евентуално с министър-председатели от страни с парламентарен режим, отбелязва Франс прес.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГошоГошко от мен имаш един еднопосочен билет до Магнитогорск. Там ще намериш пълното щастие
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маринката загуби още 4-5% избиратели с тази среща. Франция не е България. Тя държи на достойнството си.
40
9
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Ало ненормалника по-долу сменяй лечението.Брътвежите ти са 100% глупости.Яловото бабе Меркел предаде християнството и Европа.Украйна не е била нападната, имаше референдум и жителите на Крим гласуваха за присъединяване към Русия.САЩи Франция ,разпалиха конфликта в Сирия и Либия.Заради петролният глад наСАЩ бяха избити хиляди и сега милиони бягат към Европа.Путин успя да оправи съсипаната.Русия и да защити интересите на руските граждани.ЕС е провален заради малодушието и алчноста на тия в Брюксел
39
4
 
4
 
! Отговори
Жириновски преди 7 години
Путин се спомина ,сега ви предлагаме един от двойниците , и той кат гътне букета , има друг двойник . Оттърване нема таварищи.
38
8
 
7
 
! Отговори
европа преди 7 години
Путин предаде християнството и Европа.Това е истината.Меркел му предложи ЕС и Русия да се обединят в един общ съюз,да станат едно.Свободно движение на хора и капитали.А джуджето какво направи,започна война в Европа,нападна Украйна,изби 10 000 християни,съюзи се мюсулманските държави в Близкия Изток и заля Европа с бежанци.Съюзи се ислямския диктатор Асад срещу Франция и Англия.Съюзи се с Тръмп за да разруши Европа,като докара собственото си население до бедност.Мишок.
37
2
 
8
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Те китайците се пробваха,някъде около 1960г.Две техни армии навлезоха в СССР.Повече нито се чуха,нито се видяха.И до днес остава загадка как точно са били унищожени.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като чета заглавието, се сетих за оня където пиел с отвращение!
35
9
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Статистически Франция е най- пострадалата от атентатите държава.Като добавим и че са с най- *** кръв от всички народи ,стигаме до извода ,че всяко франсе с 2 работещи мозъчни клетки ще гласува за Льо Пен.А Путин е достоен и невероятен политик!! Разумният избор е близко сътрудничество с Русия!!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, ако утре Ердоган приеме Лютви Местан това дали няма да се приеме като опит на Турция да влияе на изборите в България.
33
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Анонимен 30 - как си представяш нападението над страна с 20 000 ядрени оръжия ?Що за *** има просто не е за вярване
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 30Виж ти, още един недобит Настрадамус!!! Абе, "умнико", Китай е на най-малко 5000 години, а Русия "само" на 1500! Мислиш ли, че ако китайците са искали, досега не са могли да "стигнат до Урал"???? От къв зор въобще ще го правят??? Китайските провинции нагоре от топлите около морето СА ПОЛУПРАЗНИ!!! И с кой акъл пък ще тръгнат на север, дето първите 12 месеца от годината са зима????!!!! А колкото до предсказанията, по-добре прочети тези на Баба Ванга!!! Едно към едно!!!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Го4о 32ОБЕЗАТЕЛНО!!!!!!!!!!!! Ха, да избереш главния кравар, а да оставиш без внимание шефа на един от оборите!!!! Хм....
30
3
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 7 години
А КГБ-то ще влияели на изборите във Франция?
29
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО НА ПУТИН. САМО ЕДНА ШЕПИЧКА ЗЛОБНИ И ОЗВЕРЕЛИ ДРАСКАЧИ НА КОМЕНТАРИ ТУК ПОВРЪЩАТ ПОМИИ НЕУМОРНО, ОТ ДВА КОМПЮТЪРА ЗА ДА ИЗГЛЕЖДАТ МНОЗИНСТВО. И САМИ СИ СЛАГАТ ПЛЮСЧЕТА. ЖАЛКИ СМЕШНИЦИ.
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някъде, бях чел интересно предсказание, че когато Китай нападне Русия, западът ще го привества. Чак, когато китайците стигнат Урал, ще се сепнат и почнат да помагат на руснаците. Дали ще се сбъдне, ще видим, но факт е, че ***..лер е на прав път.
27
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците си пъхат гагата навсякъде.Докога ще си играят на "велика сила "не знам.
26
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СКОРО И БАШАР ЩЕ ИДЕ ПРИ ПУТИН, КАТО ЯНУКОВИЧ.
25
1
 
3
 
! Отговори
ЧУДАК преди 7 години
СТРАНИ НЕЩА,ШИКАЛКАВЕНЕ НО НАРОДА ЗНАЕ ЦЕЛТА, А ТЯ Е - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕИ
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 11При Тръмп приятелство има има и съюзници. А путин си гледа само интереса и зарязва съюзниците си.
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия не се ли усещат че ни обиждат с елементарните си лъжи. Наистина, дългото стоене на върха на властта умопомрачава хората. Тоя диктатор до такава степен са му повтаряли че руснаците му вярват, че той си е помислил че и ние ще почнем да му вярваме каквато и нагла лъжа да ни тръсне.