С танци и спорт Кремъл ще повишава избирателната активност

Преместили вота на годишнината от анексията на Крим
24 мар 2017 09:16,
21
С танци и спорт Кремъл ще повишава избирателната активност
Снимка: архив Reuters

Кремъл проучва експертни препоръки как да повиши избирателната активност на президентския вот догодина в Русия - "с конкурси, флашмобове и други креативни идеи", пише "Ведомости".

Сред основните проблеми в предстоящата изборна кампания аналитиците посочват реализирането на "формулата 70/70" (70 на сто участие във вота и 70 на сто от гласовете да бъдат за Владимир Путин).

Още по темата

Вече са предприети някои стъпки за вдигане на избирателната активност, посочва вестникът. Изборите например са отложени от 11 за 18 март 2018 г., когато е поредната годишнина от присъединяването на Крим към Русия. Премахнати са и удостоверенията за гласуване на друго място, съобщи БТА.

Според източниците на вестника властите може да приложат в изборния ден "мобилизационно-мотивиращи схеми" - спортни състезания, танцови конкурси или флашмобове. Има и "по-груб" вариант - с родителски срещи, за да бъдат мотивирани хората "главно чрез децата", казва човек, близък до партия "Единна Русия".

От февруари специална минигрупа политически технолози вече разработва начини да вдигне избирателната активност, разказва събеседник на изданието от експертната общност в Русия. По думите му групата формира банка за идеи, изготвен е вече първоначален доклад и се пише нов. Подготовката за изборите ще мине на етапи, всички губернатори ще бъдат принудени да подкрепят креативните начинания, а не да действат чрез административния ресурс, казва той.

С високия си рейтинг и своите предложения президентът Путин е напълно способен да осигури огромна избирателна активност. Достатъчно е да има и един качествен кандидат за висшия пост, важното е той да покаже нещо ново, казват експертите на "Ведомости", цитиран от Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
4
 
! Отговори
Циник до 11 преди 7 години
Ъхъ...бегай за Куба ***...търсят секачи на захарна тръстика!Иначе - тва русофилите - вече и смешни не сте!Само жалки! Трябва да ви криминализират - като опасни за държавата елементи!
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са ми смешни русофобите, дето не се погледнат на какво диридже им е държавата, подкрепяна вече 30 години от евроатлантизма. По зле сте от Куба, приятели, а там има ембарго от 60 години. Русия била зле... За 8 години бойко удвои външния дълг и стопи всички резерви, а руснаците за периода на ембаргото си увеличиха златните запаси с 12%, намалиха си външния дълг с към 20%, развиха си селското стопанство и азиатските пазари. Ако евроатлантизма имаше и половината от това, сега щяхме да цъвтим.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
К`во ме интересува Русия.По-интересно е какво се готви в България
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хляб и зрелища. Хитро. Популистко. Не от вчера се знае от политиците.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поинтересувайте се какво се готви в Русия ! - съмнявам се силно че Вовката ще дочака изборите.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин трябва да заложи на казачока, който в моята младост през 70-те години беше смачкал омразния на всички рокендрол според писанията на тодорживковата преса.
3
4
 
8
 
! Отговори
Циник до тя преди 7 години
Да мила...много е честен! 500 души в най-близкото му обкръжение - превръщат НАРОДНИТЕ (обърни внимание на "народните")богатства на Русия в свои собствени - конвертират ги в милиарди твърда валута, и ги изнасят на запад! Преди Медведев..Путин и той си спретна едни 40 милиарда долара...за "черни дни"Изключително честен пич!
2
12
 
11
 
! Отговори
тя преди 7 години
Путин е велик , защото е честен с народа си !
1
6
 
10
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Случайна прилика! Фюрера провеждаше масови спортни мероприятия...после и другарите Сталин, и Брежнев махаха от трибуната на мавзолея на спортистите на Червения площад!Дано не ги мъчи махмурлука много!Кофти е след дълга пиянска нощ!Макарче всъщност алкохолизма от друга страна в Русия е национален спорт!:-)