Селфи с трагедията: Къде спира шокът и започва циничността?

Снимка на фона на Уестминстърската атака предизвика гняв в мрежата
24 мар 2017 16:30,
35

Мъж, който си прави селфи на фона на трагедията, разиграла се пред Уестминстър в сряда, предизвика силна реакция в мрежата.

В атаката загинаха четири души, а десетки бяха ранени1 след като мъж се вряза с кола в пешеходците на моста Уестмнистър. После той се насочи към парламента на Великобритания, където се блъсна в заграждения. Успя да излезе от колата и да намушка с нож един полицай преди да бъде ликвидиран.

На фона на тази трагедия кадър с мъж, който си прави селфи със стик, изглежда нелепо. Кадърът е разпространен от "Sky news", а на заден фон се виждат стичащите се линейки и полицейски коли.

"Тази снимка е всичко, което не е наред с човечеството", пише един потребител на Twitter.

"Онези, които си правят селфита и снимки с ранени хора трябва да бъдат намерени и съдени. Абсолютно отвратително е", пише друга потребителка.

Много хора осъдиха и решението на стотици хора да споделят нецензурирани снимки на жертвите на атаката.

"Някой лежи ранен на моста. А някакъв човек просто си стои там и снима, а не помага. Модерно общество", заключава друг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Мдааа преди 7 години
Това е братя профила на Глобалиста-жертва на ислямизация: Има Фейсбук, лайква, шерва, слага си профилни снимки с филтри със флаговете на държави, които са пуснали кръв на исляма в поредната джихадистка акция, обикаля като изоглавен със Селфи стик и щрака селфита.... Страхувайки се някой да не го помисли за расист или пък недай си Боже за Ислямофоб!
23
3
 
1
 
! Отговори
истите са престъпниц преди 7 години
Русия методично бомбандира мирното население на чужди държави, но осъждането на такива деяния остава слабо в нашите форуми. То не беше Грузия, то не беше Украйна че сега и Сирия. Дори в момента има постове със заплахи как щели да дойдат иначе алтернативата бил Ердоган.
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си мисля, че е отвратително да бомбардираш чужди държави и после да съдиш тези, които бомбардират тебе. А селфитата на такива са най - малкия проблем.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Онези, които си правят селфита и снимки с ранени хора трябва да бъдат намерени и съдени. Абсолютно отвратително е", пише друга потребителка.По кой закон ще ги осъдиш такива ***, *** смоттана пачча малоуммна?Тук говорим за морал и човешки ценности, не за закони.Все едно да ти дойда на помен на близък , да пия 4 ракии, и да кажа: Наздсраве!
20
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"А някакъв човек просто си стои там и снима, а не помага." - около него е пълно с такива дето снимат, само дето той снима и себе си. Иначе има кордон, никой няма да му пусне да "помага", понеже ще пречи.Но все се намира някой ***-журналист да ***, разбрал-недоразбрал..
19
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не се окаже българин хахахаха
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живях в Лондон 6 месеца. Няма такова племе там. Един Англичанин няма по улиците. Само туристи или печки от индия/африка. Ако паднаш на земята ще те стъпчат. Няма никакво отношение. Един път направих място на 1 дядка в метрото, а неговата първосигнална рекация беше " No No No " като се стресна че искам нещо от него. Като разбра че е да седне се усмихна. Ужас е там. Всеки за себе си. Ако ти стане лошо не чакай помощ.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката се вижда мъж с кипа (еврейска шапчица). Коментарите са излишни...
16
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Тази снимка е всичко, което не е наред с човечеството" и по всичко личи че му е вече време "да си ходи"....
15
3
 
21
 
! Отговори
селфито преди 7 години
Европейски ценности! Цел в живота - пари и хедонизъм нонстоп. Безродие, безчовечност и безразличие. Кухи глави, празни души но - пълни джобове и кореми, т.е. EU-атлантическа ценност.
14
3
 
1
 
! Отговори
пфф преди 7 години
а аз пък си мислих, че религията на мира е цинична!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не Меркел цинична, а човека който се снимал с резултата от Меркел. А стига е, това да не е дойче веле?!
12
0
 
0
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Е та това са пари Париииииииииииии....
11
2
 
3
 
! Отговори
Etien преди 7 години
Аз така като гледам снимката виждам още няколко които си снимат. Кой знае още колко други има извън кадър с телефони/фотоапарати отстрани. От мухата слон де се вика.
10
3
 
9
 
! Отговори
Teo преди 7 години
Къде са ценностите? Докато показвате новини тип 15 годишен си направи операция за смяна на пола, майка му също на първа страница така ще е!И още деца ще се самоубиват със селфита или гонейки покемони. Докато вместо човечността се подхранва егоизма на хората,за няколко "лайка" повече ще е така. Не се учудвайте.Така ще е,докато не проумеем, че "социалните мрежи" ни правят асоциални. Човек прекарва повече време гледайки какво правят другите навън отколкото той само да излезе, а излезе ли - селфи!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да запиша дет-метъл песен наречена "Изнасилен със селфи-стик".
8
4
 
4
 
! Отговори
LONDON преди 7 години
OOOPS DNESA E ZAKASALA MNOGO :)))PRAVITE NOVINA SAMO EDNA SNIMKA NOOO NIE NE SME SLEPI... PO 4UJDITE MEDII E PALNO S PODOBNI SELFITA SLED ATENTATA. STOTICI TURISTI SE NIMA RAZVESELENI...
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не този със селфито е виновен а тези които направиха света такъв ако не беше станало няма и с елфи а със сигурност не е Русия дето някои ръсят не тя направи войната в Югославия Ирак Либия не тя каза на сирийския президент след Либия ти си следващия и още много много войни по света така ще е докато се възхвалява агресора още много невинни ще си отидат докато не поумнее човечеството и не спре този който предизвиква това и наложи санкциите на когото трябва
6
0
 
4
 
! Отговори
ас преди 7 години
до 3, ти *** ли си ? за какво говориш ?
5
26
 
0
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
ето не само в Германия са дошли, защото новите хора носят надежда из европа. Успокойсе германия е само 1 страна нищо повече. Протегнете ръка на своите братя и сестри новите европейци когато имат най много нужда. Ние сме рейнбоу общество и ако ти не искаш да си част от прогреса, тогава прогреса ще запечата твоя род, децата ти нямат място в рейнбоу обществото ни, ще минем и без тях, новите хора носят плодовитост