Марин льо Пен успокоява: Излизането от еврозоната няма да е хаотично

Ако бъде избрана, ще организира референдум
26 мар 2017 20:07, Василия Пейчева
9
Марин льо Пен успокоява: Излизането от еврозоната няма да е хаотично
Снимка: Архив, Reuters

Лидерката на френския крайнодесен Национален фронт Марин льо Пен, която е кандидат за президент на Франция, се опита днес да успокои гласоподавателите, които са обезпокоени от плановете й да изведе страната от еврозоната, ако спечели, като заяви, че няма да има хаос и че ще се стреми към добре подготвени преговори със страни от ЕС, предаде Ройтерс.

Според анкети след първия тур на президентските избори на 23 април, Льо Пен ще стигне до балотажа на 7 май, но ще бъде победена от центристкия кандидат Еманюел Макрон.

От една страна политиката на Национален фронт за излизане от еврозоната привлича гласоподавателите, недоволни от глобализацията, но от друга страна тя е пречка по пътя към властта в страна, в която мнозинството е против връщане към франка.

Еврото предизвика сериозно повишение на цените и рязък спад на покупателната способност, посочи Льо Пен в днешно интервю за "Паризиен".

То също така е сериозна пречка за създаването на работни места, тъй като доведе до намаляване на конкурентоспособността на френската икономика, допълни тя.

Около 72 процента от френските гласоподаватели са против връщането към франка, сочи проучване на Ифоп (Ifop), публикувано от "Фигаро".

Льо Пен от месеци заявява, че ако бъде избрана, няма рязко да изтегли страната от еврозоната, а ще организира референдум след шест месеца преговори с другите страни от ЕС по редица въпроси, включително Шенгенското споразумение и свеждането на ЕС до хлабаво обединение от държави.

Пред "Паризиен" тя уточни, че разговорите за еврото ще бъдат в края на тези преговори, след парламентарните избори в Германия през септември.

Трябва да стане по един рационален, добре подготвен начин, изтъкна тя пред изданието. Не искам хаос, подчерта лидерката на Национален фронт.

"Еврото ще бъде последната стъпка, тъй като искам да изчакам резултата от изборите в Германия през есента преди да го предоговаряме", уточни Льо Пен.

/БТА/


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
аз ще ти обясня , заради ес в момента нямаме никакво производство а промишлеността ни е унищожена ,ползват ни за консуматори с не качествени храни , нямаме собствено управление на държавата а сме окупирани отвън с поставени марионетни правителства, ако си мислиш че живееш в демокрация просто си дълбоко заспал или объркан , тук имаш задължение само да плащаш , поробен без робство / честито на печелившите
6
4
 
5
 
! Отговори
параноид преди 3 години
Защо един българин би се радвал ако се разпадне ЕС?Какво пречи ЕС на България?Един французин мога да го разбера,той би мал причини.Някой ако може да обесни.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Популизъм, популизъм, ама Франция ще е следващата бомба в ЕС след Великобритания.
Който се смее последен, най - добре се смее.
Много компрометиращо и осмиващо значение й сложиха на тази дума.
Популизъм какво е?! Гласът на народа. Това което народът мисли и иска. Гласът на истината...
А ЕС какво е, ако приемем, че те не са популисти и обвиняват другите в популизъм? Корумпирани ЛЪЖЦИ!! Които искат да смажат всеки, който е против тях. Извоюваха си лоялност от Австрия и Холандия, които са исторически близо до Германия. Но с Франция няма да мине.
4
5
 
1
 
! Отговори
Френч преди 3 години
Няма да я изберат нея ами макарона, защото франсетата винаги са били вупки, немците ги прегазиха за 40 дни. Пълно ес тъмнокафяви навсякъде.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марин льо Пен успокоява: Излизането от еврозоната няма да е хаотично, а организирано от моя началник и спонсор Путин.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма да е хаотично, хаха, те и английските изкуфеняци така викаха и затова сега са на пачи яйца и никой нищо не знае какво да прави
1
4
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Див популизъм в действие!