Рекордните 184 страни се включиха в "Часът на Земята"

Акцията се провежда за единадесети път
26 мар 2017 10:24, Елка Василева
2
Рекордните 184 страни се включиха в "Часът на Земята"
Снимка: Reuters

Акцията "Часът на Земята" тази година стана най-мащабната в историята на проекта, съобщи РИА Новости, позовавайки се Световния фонд за дивата природа.

"Часът на Земята" през 2017 г. стана най-мащабният в историята - към инициативата се присъединиха над 184 страни по света, което е с шест повече от миналата година, посочва еко организацията.

Акцията се провежда за 11-и път. Началото бе поставено през 2007 г. в Австралия. Оттогава всяка последна събота на март между 20:30 и 21:30 часа участниците изключват осветлението и електрическите уреди.
Целта е не да бъде пестена енергия, а да се привлече внимание към екологичните проблеми, посочват организаторите.

Тази година Световният фонд за дивата природа призова да се замислим за отговорното отношение на човека към природата и последствията, които той оказва върху нея със своите действия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: часът на земята
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
STOP daily headlight преди 7 години
мАСОВИ УБИИЦИ чрез подставени на власт/наркомани/ принудили над 1 000 000 000 водачи на МПС да увреждат тежко и завинаги Земята ни с нагло престъпни скенери/лед,ксенонови и лазерни/ и жълти фарове денем и нощем.Особенно жестоки са уврежданият аот белите режещи скенери/тн дневни светлини/ДА помолим хората да спрат увреждането с автомобили веднага//ПСихизирани от съседен паралелен свят искат да бомбандират резервата за хора и техни приятели веднага с малка планета.