Шойбле: Реториката на Ердоган затруднява интеграцията!

"Поправянето на нанесената вреда ще отнеме години"
26 мар 2017 16:15,
17
Шойбле: Реториката на Ердоган затруднява интеграцията!
Снимка: БТА

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле смята, че агресивната реторика на турския президент Реджеп Тайип Ердоган по адрес на германските власти затруднява интеграцията на мигрантите в германското общество, предаде ТАСС.

Още по темата

"Тази реторика за кратко време разрушава това, което е било постигнато от години в Германия в областта на интеграцията. Поправянето на нанесената вреда ще отнеме години", заяви Шойбле в интервю за в. "Велт ам зонтаг", като отбеляза, че изказванията на Ердоган будят недоумение.

Същевременно министърът призова пристигналите в Германия мигранти по-активно да се интегрират в обществото и "да станат германци", ако искат да останат в страната по-дълго време.

Шойбле подчерта, че напливът на мигранти от страни с предимно мюсюлманско население поставя Германия пред "особени предизвикателства". По неговите думи страната трябва да помогне на тези хора "да намерят себе си" в съвременното западно общество.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Леля ми преди 7 години
Кауза пердута!?....
13
2
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
***,ще интегрира неграмотни ислямизирани маймуни в Европа.
12
1
 
2
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
Шойбле подчерта, че напливът на мигранти от страни с предимно мюсюлманско население поставя Германия пред "особени предизвикателства". По неговите думи страната трябва да помогне на тези хора "да намерят себе си" в съвременното западно общество.ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЯХ НЯМАТ НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ ,А ДА НАЛОЖАТ ИСЛЯМА В ЕВРОПА ! НО И НЕ МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЯХ ПРЕДИМНО ОБРАЗОВАНИ ХОРА СТАВАТ НАШИ ШПИОНИ ,СЛЕД ГОДИНИ ОБУЧЕНИЕ ГИ ВРЪЩАМЕ ОБРАТНО ,НЯКОИ ГИ ВНЕДРЯВАМЕ В ПОЛИТИКАТА ТАМ ДА РАБОТЯТ ЗА НАС !
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова немци и бели европейци нямат работа или работят недобре заплатена работа,защо им трябваше таралеж в гащите с тези емигранти?Коренното,местно европейско население се страхува от тях.
10
2
 
4
 
! Отговори
съжалявам но така е преди 7 години
За такива интеграция има само през комините...
9
1
 
12
 
! Отговори
за разлика от нас преди 7 години
Първо интегрирайте 3 000 000 Турци които са от 40 години в Германия после мислете за новопристигналите има Турци които почти не говорят немски език дълбоко капсуловани са в обществото си.Пазаруват от Турски магазини,ходят на почивка само в Турция и работят или в Турски фирми или във фирми със много турскоговорящи.Всеки който е в Германия ме разбира и знае за какво говоря.Децата на тези хора говорят добър уличен немски ама са по Турци и от родителите си.Изобщо нямат намерение да се интегрират.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Категорично няма да се интегрират!За какво ви трябваше да ги каните.Това беше колосална грешка.Работна ръка има достатъчно в Европа.Всеки мюсулманин е потенциален терорист!!!
7
5
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Няма по-изпитан начин да се стимулират изцепки каквито постоянно ръси Ердоган към ЕС от това мизерно изявление на Шойбле! Този германец не е отварял скоро Историята, която очевидно не му е силната част, че да види 1 към 1 изказвания на онуй времешни западни политици по отношение аналогични изцепки на Хитлер в навечерието на 2-а Св Война!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще интегрират някой, който не иска да се интегрира? Нали ни даваха много съвети. Спрете помощите за деца на необразованите, неработещите и неговорещи езика най-напред. После им отнемете родителските права и отгледайте децата в държавни институции. Иначе държавата ви е загубена. Не може да просперираш, стимулирайки необразоваността, бедността и незачитането на закона.
5
1
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Интеграция и ценности. Двете думи за които са се хванали като удавник за сламка. А тя ще се сктса съвсем скоро
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интеграция ли? Никога не е имало и не може да има.
3
6
 
13
 
! Отговори
Факт преди 7 години
"Реториката на Ердоган затруднява интеграцията"Обаче улеснява репатрацията!Крайно време е да се задейства тоя процес-в Европа място за ислям няма!
2
7
 
6
 
! Отговори
Come dyy преди 7 години
Scheuble uchi lesno turski ezik
1
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютен факт, аз съм свидетел как след посещението на този Диктатор в Германия, красиви жени от турски етнос които живееха като нормални хора се забулиха. Хората ги е страх, изкарват ги предатели и т.н. Номерата на този *** са изключително поели.Затова немците трябва да дадат червен картон на самозабравелият се и да обявят пред немските турци - или нормални европейци или обратно там от където дойдохме!!!