САЩ осъдиха арестите на стотици протестиращи в Русия

Хиляди протестираха в Москва и Санкт Петербург срещу корупцията
27 мар 2017 09:07, Елка Василева
39
САЩ осъдиха арестите на стотици протестиращи в Русия
Снимка: Reuters

Съединените щати нарекоха обида срещу демокрацията арестите на стотици протестиращи срещу корупцията в Русия, предаде Франс прес.

В Москва над 7000 души участваха в протеста по данни на полицията. Това е рядка мобилизация в неразрешена проява, отбелязва АФП.

Още по темата

Съединените щати остро осъждат задържането на стотици мирни протестиращи в Русия, каза говорителят Марк Тонър. "Арестите на мирни протестиращи, наблюдатели на човешките права и журналисти е обида срещу основните демократични ценности", добави той.

Между арестуваните е руският опозиционер Алексей Навални, организатор на протеста.

Тонър каза, че Съединените щати са обезпокоени от задържането на Навални година преди президентските избори в Русия, на които той възнамерява да се кандидатира.

"Съединените щати ще следят ситуацията. Призоваваме руското правителство да освободи незабавно мирните демонстранти. Руснаците като всички други хора заслужават правителство, което зачита свободата на мисълта, прозрачността и прозрачното и отговорно управление, равенството пред закона и възможността да се упражняват правата без страх от репресии", каза говорителят.

Полицията съобщи, че в Москва са арестувани около 500 души, но според неправителствена организация, специализирана в наблюдението на протести, задържаните са най-малко 933.

АФП цитира Интерфакс, че в Санкт Петербург са протестирали 4000 души. Арестувани са 130.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: САЩРусияарести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
протести има постоянно в а.мерика по най различни поводи но те се разгонват веднага и не мога да разбера те защо се месят във вътрешната политика на Русия , ако си търсят белята ще я намерят най накрая
24
1
 
32
 
! Отговори
маиор томчев преди 7 години
Руския народ си иска парите ама Джуджи,Меди,Романчо и компания отдавна изнесоха всичко към швейцария.Едно време комунистите бяха същите в България,изпращаха хората в лагери,щото били капиталистически агенти,а самите те пиеха западно уиски,ядаха швейцарски бонбони и децата им учеха на запад.Този филм ние сме го гледали.
23
0
 
33
 
! Отговори
пророка Олег преди 7 години
от 16 милионна Москва са протестирали 7000 - като на тия данни много не трябва да се верва. САЩ са обезпокоени - ауууууууууи аз съм обезпокоен, че краварите си врът гагата навсякъде
22
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците скандират"Дима върни парите !".Скандиранията са отправени към Медведев.
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Град Фъргюсън, щат Мисури; университета Бъркли; ако се разровиш в гугъла ще отриеш още места където е вкарана Националната гвардия.
20
5
 
31
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Колко много сибирска смрад изсипана от устата на Българи . Срам-срам-срам....................
19
1
 
37
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Отклонихте темата.Факт е ,че руските олигарси са символ на световната корупция.Милер,Абрамович,Риболовлев,Прохоров ,Мордашов, Алекперов,Усманов и тн. са милиардери благодарения на дивия западен капитализъм ,насилствено внесен в Русия след 1991.А Путин е истински мъж, ярка личност и умел политик.Икономическите показатели на Русия нарастват , военната промишленост се модернизира, руското влияние расте и Русия е максимално самостоятелна и определяща независимо своята политика благодарение на Путин
18
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи, ако вкараш националната гвардия в един град да стрелят на месо е демокрация, а че набили няколко помияра е нарушение на правата на човека. Според мен малко са ги били.
17
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГошоДив капитализъм в момента има в Русия. В Европа дивия капитализъм умря преди около 50 години. А протестиращите е ясно защо са малко, никой не иска да прекара следващите 5-6 години в Сибир. Не знам какво имаш пред вид като казваш че защитава руските интереси, но интересите на руския народ със сигурност не са защитени.Факт е че Русия е най голямата по територия държава с най много природни ресурси и въпреки това е в каменната ера и хората живеят зле.Всичко друго са глупости и прах в очите
16
12
 
35
 
! Отговори
Го4о преди 7 години
Путин е пътник вече.
15
5
 
34
 
! Отговори
Го4о преди 7 години
*** е пътник.....
14
5
 
61
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Тук не говорим за корупция.Говорим за това ,че в геополитически и икономически план за руският народ Путин е най- добрият политик от разпадането на СССР.Единствено той може и отстоява руските интереси безкомпромисно.Той е най- успелият политик на 21 век.А дали е корумпиран ,мишка като теб няма право да коментира.Гледай дивия капитализъм докъде докара света и не се прави на капацитет .Това са варианта на "умните и красивите" ,платени шушумиги ,*** ,а и са много малко на брой.
13
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе друго си е да млатят протестиращите пред Белия дом. Това е най-висша форма на демокрация
12
3
 
50
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Не нападай Гошо и не си навирай поста така агресивно!Истината е,че никога руснаците не са живяли толкова добре,колкото при Путин.Мисленето ти е ограничено с вродена злонамереност и пълна духовна нищета.
11
3
 
48
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
А вие що биете ***?
10
16
 
34
 
! Отговори
до Гошо преди 7 години
Гошо, айде ако обичаш не бъди прoстичъk. Корупцията в Русия е със страшни размери и този протест е абсолютно справедлив. Това че Путин провежда добра външна политика не значи, че всичко при неговото управление е цветущо. Нищо не направи за смазването на корупцията, краденето, олигархията (то той самият е олицетворение на тези неща). Нищо не направи за подобряването на живота на обикновения руснак, който си е все така зле. Просто Путин трябва да си иде, за да вземе нещо да се подобри там.
9
2
 
52
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Време е да се прекрати практиката на внос нс демокраия по света
8
7
 
62
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Жалки опити за съдаване на конфликт .Руският народ на 99% е единен по отношение на управлението.Какво са някакви си 7 хиляди ,платени *** на фона на 12 милионна Москва.А деградиралите кравари да си затварят устата и да си гледат лесбийско- феминиските протести както и негърските такива.
7
12
 
40
 
! Отговори
пешо преди 7 години
*** тук, *** там... Някой ден родните ви майки ще арестуват, задето са надигнали глас, и вие ще седите и ще обяснявате, как всичко е наред, на други места е по-зле. И ще си получавате копейките. Русия и турция са в един гьол - диктаторски - и потъват с еднаква скорост.
6
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На OccupyWallstreet колко мирни протестиращи арестуваха? Да припомним - поне 8000.Хората бяха насядали по тревните площи, не пречеха никому. Но, полицаите ги пръскаха с люти спрейове. "Грейт фъкинг демо̀краси."