Brexit е без значение. Кой печели надпреварата за Legs-it?

Полемика след снимка на лидерките на Великобритания и Шотландия
28 мар 2017 20:24, Елка Василева
11
Brexit е без значение. Кой печели надпреварата за Legs-it?
Снимка: Дейли мейл

Британският в. "Дейли мейл" породи полемика със снимка на първа страница, на която фокусът е върху краката на британския премиер Тереза Мей и на нейната шотландска колега Никола Стърджън, предаде Асошиейтед прес.

Снимката е от срещата на двете лидерки, състояла се вчера, на която те обсъждаха бъдещето на страната им след Brexit и по-специално бъдещето на Шотландия след Brexit. Вижданията на Мей и на Стърджън по въпроса са диаметрално противоположни. Шотландският премиер Стърджън иска организиране на втори референдум за независимост на Шотландия, която иска да остане в пределите на ЕС.

Но британският таблоид "Дейли мейл" реши да отдели на първа страница повече внимание на краката на двете лидерки вместо на обсъдените от тях въпроси. На снимката, публикувана от изданието, Мей и Стърджън са седнали в кресло, облечени с делови костюми с къси поли.

"Brexit е без значение. Кой печели надпреварата за Legs-it (най-хубавите крака)", се казва в заглавие към снимката. На друга страница във вестника, също посветена на срещата на Мей със Стърджън, се отбелязва, че краката на двете лидерки са най-доброто оръжие, с което те разполагат.

Този подход при представянето на новината за срещата на двете премиерки породи критики от страна на представители на британския политически свят. В Тwitter депутатката Ивет Купър припомни, че от решенията на Мей и Стърджън ще зависи бъдещето на страната и разкритикува "Дейли мейл", че вместо да акцентира върху това, обръща внимание на краката на двете лидерки.

Лейбъристката депутатка Хариет Харман пък нарече подхода на таблоида "детински" и припомни, че вече сме 2017 г.

В коментари на обикновени британци в Тwitter публикацията на "Дейли мейл" беше определена като несериозна, скандална и сексистка.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загорелите англичани ..Зяпат крака на бабички :)) тъжно
3
1
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
и двете са "типични скумрии" в лицето. Английските жени са такива.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ШОТЛАНДКАТА Е С ПО-ХУБАВИ КРАКА!
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако на тези двете краката са им най-доброто оръжие... то тежко ѝ на Британия.Все бях чувал, че съвсем са се изродили и извратили в Англия, но не предполагах, че до степен да сравняват и точат лиги по краката на две бабишкери.