Москва: Американските кораби в Черно море са заплаха!

Те може да носят и противоракети, и крилати ракети
28 мар 2017 16:23, Елка Василева
128
Москва: Американските кораби в Черно море са заплаха!
Снимка: архив, Reuters

Патрулирането на кораби от противоракетната отбрана в акваторията на Черно море и Балтийско море представлява заплаха за обектите в европейската част на Русия, тъй като съществува неопределеност какво оръжие в момента се намира в пусковите установки – противоракети или крилати ракети, заяви заместник-началникът на Главното оперативно управление на Генщаба на Русия Виктор Познихир.

"Не по-малко сериозна заплаха за безопасността на Русия и Китай представлява ударният потенциал на групировките за ПРО. Крайцерите и миноносците от ПРО на Военноморските сили на САЩ, оборудвани с противоракети, са едновременно и носители на крилати ракети "Томахоук" с обсег до 2 500 км", каза Познихир.

По думите му потенциално на корабите от ПРО на САЩ могат да бъдат развърнати над 1000 крилати ракети.

Според него в базите на ПРО в Румъния и Полша на земята се намират същите универсални установки. При това зареждането с "Томахоук" може да се осъществи тайно и в кратки срокове, което създава заплаха от възможен удар "по цялата европейска част на Русия".

"Възможността за използване на корабна пускова установка в наземен вариант за разполагане на крилати ракети от типа "Томахоук" е пряко нарушение на задълженията по Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег", подчерта Познихир, цитиран от РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: черно морекораби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
8
 
! Отговори
до 107 от славянин преди 7 години
Спи спокойно ''демократче'', руснаците винаги се обединяват при опасност за страната им, нещо което кухоглавите третополови не проумяват, не им стигат гънките за това! По-скоро си задай въпроса защо европейците в нато не щат да си плащат, а чакат на краварите от което последните негодуват!? Пък и да поддържаш 900 военни бази в 130 страни по цял свят май определено излиза соленичко даже и на тези с ''големите БВП-та''!
88
0
 
5
 
! Отговори
до 106 от славянин преди 7 години
Путин е все пак на сушата, а третополовите са във водата, където най-близкият им бряг е дъното! Те се просраха когато един стар руски самолет прелетя над кораба им, а какво ли ще стане когато руските москити, оникси и циркони полетят към ламаринените им ковчези - няма да им остане време даже и да напълнят гащите си!
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 99Ето всичкото това което си изброил ще изяде главата на путин. Потому что "Денги нет" а пенсионерите искат пенсии.
86
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да има повече кораби на НАТО в Черно море. Нека путин се стряска в двореца си в Сочи и да го е страх да спи там..
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ядрена война едва ли ще значи край на човешкия вид. По скоро ще е някакъв нов обществен строй. Ще бъде нещо като "русизъм" или "путинизъм". Защо? Ами за и8зхода от ядрена война значение имат 2 базови фактора, а именно брой, мощност и точност на ракетите и концентрация на инфраструктирата. Руското ракетостроене превъзхожда всички останали, а инфраструктурата им е най - разпръснатата възможна в цял свят. Двете най - важни предпоставки за спечелване на ядрена война. Здраво ще пострадат, но ще бият.
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американските кораби в Черно море биха могли да бъдат заплаха не повече от 20 минути. За толкова време максимално самолета излита, пуска ракетата и тя поразява целта си. А ако изстрелят противокорабно оръжие от Крим и по - малко. Казах ви, че *** е сюрреалистичен журналист.
83
7
 
5
 
! Отговори
трол преди 7 години
НАТО никога не би нападнал Русия,тъй като това значи ядрена война и край на човешкия вид.Русия просто изпоузва тази измислица за да напада други държави.
82
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Братушките май се чудят още колко ще им гледат сеира.Американците са бъзливи.Я ги зачешете да видим колко големи мъже са янките.Много велики чак вдлъбнати
81
7
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
НЕ ЗА НАС ОБАЧЕ ......ХА,ХА,ХААААААААААААААА...БЪЛГАРИТЕ!ТЕ--АМЕРИКАНСКИТЕ КОРАБИ НИ ЗАЩИТАВАТ ОТ --РУСКИ КОМУНИЗЪМ И НОВО "ОСВОБОЖДЕНИЕ"---на БЪЛГАРСКИТЕ СОЦ-РОБИ НА ТРУДА!
80
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За другото - сам се замисли, щом успяват да ги удържат и ги правят смешни в Сирия - значи са в пъти по-ефективни.....Е видяхме го тоя флот край бреговете на Сирия, добре се посмяхме.И не се прави на разсеян и недоразбрал. Става дума за военноморски технологии, върхът на които е споменатият Кузя.
79
7
 
6
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
До Анонимен"... силно развитият флот предполага върхови технологии и много, ама много пари... "За многото пари няма защо да ти опонирам, всички знаят, че САЩ трошат на порядък повече пари за военна програма. За другото - сам се замисли, щом успяват да ги удържат и ги правят смешни в Сирия - значи са в пъти по-ефективни.
78
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (59)"... Аз пък спя спокойно защото в Черно море има натовски кораби...."Я *** си лягай, наистина, че от много разсъждения ти се обострят симптомите.
77
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Русия няма силно развит флот по две прости причини:....."....Третата причина си я спестил, а тя е най-важнато в случая, а именно силно развитият флот предполага върхови технологии и много, ама много пари. Русия не разполага в момента и с двете. Сега ще завалят коментари от диваните "експерти" как не съм прав, но авионедоносецът Кузя е доказателството.
76
5
 
13
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 7 години
До 68Русия няма силно развит флот по две прости причини: първо - не е островна държава, и второ - не е колонизатор и агресор, за разлика от САЩ (както се пънат да я изкарат същите). Не им трябва морски бой, а защитата срещу евентуална морска агресия могат да я водят от сушата. Демонстрираха достатъчно ракети и изтребители, с които могат да се защитят. Не ги е страх, просто огласяват ситуацията, която ги кара да засилят военното присъствие в морето и Крим, да няма мрън-мрън "агресивна" Русия.
75
5
 
8
 
! Отговори
славянин преди 7 години
''Американцы не любят признаваться в своих слабостях, но в данном случае вынуждены были признать поражение. Военный корреспондент Вашингтон пост Джон Мингл написал в своей статье, что корабли США слабо защищены против ракет русских. Ведь Москиты движутся в 7метрах над уровнем волн на скорости, в 2,5 раза превышающей скорость звука. При этом ракеты русских способны выполнить уклоняющиеся поперечные развороты в обе стороны. Причем они способны преодолеть американское радиоелектронное п
74
5
 
9
 
! Отговори
славянин преди 7 години
''В начале 90-х годов прошлого века сведения о Моските дошли до американцев. Характеристики ракеты потрясли Пентагон. Как выяснилось вскоре, в мире у нашей ракеты не было даже близкого аналога. Даже поверхностное сравнение с хорошо раскрученной во многих блокбастерах американской противокорабельной ракетой Гарпун говорило в пользу Москита.Так, Москит развивал скорость 2800 км в час, хваленый американский Гарпун летел в два раза медленнее, а французская ракета Екзосет в четыре!''
73
3
 
7
 
! Отговори
PRIZIV ZA RAZUM ! преди 7 години
VNIMAVAITE KAKVO SI POJELAVATE - AKO SE STIGNE DO SBLASAK V 4ERNO MORE, BULGARIA MOJE DA OBERE PE6KIRAT NAI-MNOGO. MNOGO STE VOINSTVENNI, AMA NE SE POGLEDNETE -ZA NI6TO NE STAVATE. AMERIKA I RUSSIA NIKOGA NE SA VOIUVALI POMEJDU SI I NIKOGA NIAMA DA GO NAPRAVIAT, NO TAKIVA KATO BULGARIA VINAGI PLA6TAT SMETKITE.
72
5
 
7
 
! Отговори
славянин преди 7 години
''В начале 90-х годов прошлого века СМИ США залихорадило. Авторитетные американские военные издания стали писать о секретной разработке русских противокорабельной ракете Москит. Чудо-оружие русских специалисты из Пентагона назвали Солнечный ожог. Причем и ученые, и военные специалисты сошлись во мнении, что российские оборонщики создали уникальное оружие. Проект опередил аналогичные разработки американских военных конструкторов как минимум лет на десять''
71
5
 
10
 
! Отговори
до 83 от славянин преди 7 години
Така е, жалко е че няма повече краварски корита в Черно море защото на дъното му има много място!
70
3
 
9
 
! Отговори
до 80 от славянин преди 7 години
Гърлото на Йелоустоун и процепът на разлома Сан Андреас чакат да поемат Големият ядрен Сибирски, а по-нататък..............честито на ''печелившите''!