Вашингтон и Лондон към Москва: Освободете задържаните на протестите!

Над 1000 души са в ареста от неделя
28 мар 2017 09:52, Елка Василева
79
Вашингтон и Лондон към Москва: Освободете задържаните на протестите!
Снимка: Reuters

Съединените щати и Великобритания призоваха Русия да освободи гражданите, които бяха задържани в неделя по време на големи антиправителствени демонстрации, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър заяви, че САЩ "силно осъждат задържането на стотици мирно протестиращи хора из Русия в неделя".

Още по темата

Спайсър прочете изявление на Държавния департамент, който определи арестите като "оскърбление към основните демократични ценности".

Говорителят на Белия дом каза, че хората навсякъде заслужават прозрачно и отговорно правителство, както и "възможността да упражняват своите права без страх от отмъщение".

"Великобритания е разтревожена от задържането на 26 март на стотици руски граждани, включително журналисти и лидера на опозицията Алексей Навални", се посочва в изявление на британското външно министерство, цитирано от ТАСС.

"Руските граждани са се възползвали от своето фундаментално право на свобода на изразяването на мнение, на сдружаване и мирни събирания. Обединеното кралство призовава правителството на Русия да освободи гражданите, които бяха задържани по време на мирните демонстрации, и да спазва международните задължения, които Русия е поела в Съвета на Европа и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа", се посочва в изявлението на Форин офис.

В неделя на различни места в Русия се състояха най-масовите протести от антиправителствените демонстрации през 2011-2012 г. Над 1000 души бяха арестувани по време на протестите, включително опозиционният лидер Алексей Навални, който по-късно бе осъден на 15 дни лишаване от свобода и глоба в размер на 20 000 рубли (около 325 евро).

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
12
 
3
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Колкото до войната в Грузия,нещата стоят така.Русия напада,нахлува с бойна техника на територията на суверенна държава,като гази с танкове наред цивилното население.Да,ако познаваш грузинци,те ще ти разкажат някои неща.Русия така пази своите граници,като нахлува на територията на съседните и държави,под предлог че има преврат,искали да се присъединят към ЕС.Тоест Русия е за независимост и суверенност на всяка една държава,но тя има право да нападне тази държава.
44
0
 
5
 
! Отговори
fffd преди 7 години
майдан *** друг път.а тия "демокради" да си реват
43
5
 
1
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Браво Боби,ти пък нареди Русия до Катар и СА.Странно че всички са мюсулмански държави които разчитат на петрола си за развитие,точно като Русия.Не е странно обаче че Русия защитава мюсулманските държави и не иска да бъдат демократизирани,тоест Русия иска исляма да съществува,за да може да насъсква ислямските държави против запада който иска да се докопа до петрола.За запада исляма е проблем,за Русия съюзник.Запада трепе ислямски диктатори,Русия ги защитава.Факт.
42
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия от векове е една ***, управлявана от сви.ни-диктатори!Каквито им бяха царете,такива са и ленин, и сталин и джуджагин!Нагли, *** и жестоки!!!!!
41
3
 
5
 
! Отговори
един там преди 7 години
До Боби,Аз затова съм казал, че най-хитрия ход на Путин в случая е да не се кандидатира за нов президентски мандат! Така хем ще остави с "пръст в устата" западната преса, която редовно си използва за него определението- "диктатор", хем ще постави в "шах" много западни политици, които ще останат в невидение кой ще е новия лидер в Русия, с когото малко или повече трябва да работят!
40
10
 
4
 
! Отговори
Space X преди 7 години
Ще видим през следващите месеци. Ако натастнат протестите лавинообразно значи руското общество наидтина е ядосанп
39
1
 
7
 
! Отговори
един там преди 7 години
В крайна сметка Путин може и да е всякакъв, но никога не си е позволявал да обижда сънародниците си, както това направи Герман Греф! Защо тези, протестиращите не искат отставката на този, последния, ами все по Путин плюят! То не че Путин не е способен да го уволни, ама първо от запад ще нададат яко вой в защита на банкера, второ този Герман Греф не е случаен човек и Вовата може да си навлече с него големи неприятности!
38
12
 
6
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Путин нареди Русия до държави като Иран,Сирия и Северна Корея.Стратега от Петербург тотално е изпаднал в амок.
37
1
 
7
 
! Отговори
един там преди 7 години
гарантира, че някой друг ще я управлява по-добре! Още помним времето на Елцин, лека му пръст все пак!
36
5
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 години
При условие, че живеех в Русия, защо да не отида! Не ми е ясно, обаче на мен защо тези протестиращите не истъкнат същинските проблеми на Русия, ами само за някаква корупция говорят! Защо не питат Путин защо държи онзи Герман Греф още начело на най-голямата банка в страната, след същия този тип плюеше по Русия и гражданите й, като ги наричаше "даунтшифтери", а този тип именно на техен гръб стана милиардер! Както казват обаче доста руснаци- Путин управлява Русия по отвратителен начин, но кой ...
35
15
 
4
 
! Отговори
Space X преди 7 години
Все някога и руснаците ще се събудят от пиянството на един народ и ще станат страшни работи в Русия само фа не повлекат след себе си целия свят.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един тамНавални е юрист.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намерих снимка, на която се вижда как полицай сваля от уличен фенер две мирно протестиращи пишлемета.
32
5
 
3
 
! Отговори
Space X преди 7 години
33 хайде бе ще отидеш не на мен тия
31
5
 
9
 
! Отговори
един там преди 7 години
До спейса, Каква смелост се иска за този протест ми обясни? Организатора на протеста- Навални е задържан за 15 дни и глобен с 'огромната" сума от 20хил. рубли! То при такива последствия и аз бих отишъл да протестирам там! Най-малкото ще спечеля доста солидна слава! Аз имам чувството, че тази, протестиращите не знаят закакво протестират! То корупция има навсякъде! Лошото е , че в Русия все още има доста бедни и хора, живеещи в мизерия и никой не се интересува от тяхното положение!
30
2
 
17
 
! Отговори
Намесили се.....!? преди 7 години
Руснаците се научиха от Ердоган. Арестуват протестиращи. Защо Америка и Англия не се намесиха когато Ердоган арестува и затвори протустиращи лекари, учители, професори.....?
29
6
 
19
 
! Отговори
Демокрацията е.... преди 7 години
Поне ги задържат а не ги застерлват както в щатите преди малко време...
28
7
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
нима можеш да сравняеаш правовите дрмомрации в Щатите и ВБ...gotin vic..,opravi mi denia...:))Triabvase da dobavis i nai-obgrizvanata or kravarite dePMokracia na sauditite i stese mazaloto da e pulno...
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Вашингтон и Лондон към Москва: Освободете задържаните на протестите!"-Те са наши хора ние им плащаме да ви "правят демокрацията".. Bullshill.
26
16
 
4
 
! Отговори
Space X преди 7 години
25 нима можеш да сравняеаш правовите дрмомрации в Щатите и ВБ с авторитарната диктатура на Путин в Русия