Забраниха бурките в Австрия, и Корана под ударите на закона

Новопристигналите чужденци ще трябва да посещават езиков курс
28 мар 2017 18:12,
32
Забраниха бурките в Австрия, и Корана под ударите на закона
Снимка: архив Reuters

След много други европейски страни и Австрия забрани носенето на бурки на публични места, съобщава вестник Die Neue Osnabruecker Zeitung.

Рестриктивната мярка бе одобрена днес от правителството във Виена като част от новата програма за интеграция на чужденците в страната, върху която коалиционните партии се договаряха месеци наред.

Още по темата

Освен бурката под забрана за носене на обществени места попадат и други традиционни за мюсюлманите облекла, които покриват лицето на жените.

Правителството също реши вече да не бъде позволено на салафитски мюсюлмански организации да раздават екземпляри от Корана на обществени места. Мярката има за цел да се предотврати разпространението на екстремистки възгледи.

Пакетът също така предвижда задължителна година на интеграция, в рамките на която чужденците ще посещават специални курсове по немски език и уроци за запознаване с основните ценности на културата на доминиращото население. Предвидените мерки ще се прилагат спрямо признатите бежанци и търсещи убежище с добра перспектива за престой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Австриябуркизабрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
8
 
! Отговори
Циник до хех преди 7 години
Чул си....ама не си разбрал...пиши в Гугъл джамия в Япония...и натисни на изображения!И там я има гн*усната зараза ислям!Иначе - за Европа вече е късно!След чудовищното предателство на Меркел..и Брюксел към собствените им народи....само въпрос на време е - мюсюлманските пъ*лчиша да станат преобладаващо мнозинство!
23
4
 
6
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Всички държави трябва да последват примера на една от най- добрите и уредени държави в света - Япония!!! Там ислямът е официално забранен с една камара закони, а да излезе по улицата да се разхожда някой Пингвин е направо немислимо. И забележете - Никой няма претенции към тях че не са "толерантни". Никой. А нашите "политици" за няколко долара.... Абе това е то БКП!!!
22
0
 
7
 
! Отговори
Ааааааа! преди 7 години
Как тяка ПРОПАГАНДАТА убеди всички, ЧЕ САМО ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА РАСИСТИ И ЧЕ ВСЕКИ КОЙТО У БИЕ РАСИСТ Е ГЕРОЙ
21
1
 
3
 
! Отговори
Ааааааа! преди 7 години
КАТО ЕВРОПЕЕЦ НЕЩО МИ ОМРЪЗНА ДА МЕ НАБЕЖДАВАТ, ЧЕ СЪМ ТОЛЕРАНТЕН ИНТЕЛИГЕНТЕН ПРИВИЛЕГИРОВАН ,ЧЕ СЪМ С НЕПРИЕМЛИВ ЦВЯТ НА КОЖАТА И ПОРАДИ ТОВА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТРЯБВА С ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДА СА НЕТОЛЕРАНТНИ ДАГИ ОБРУГАВАТ ДА СЕ ДЪРЖАТ С ТЯХ НАГЛО ЦИНИЧНО И ДА ПОТЪПКВАТ ЧОВЕШКОТО ДОСТОЙННСТВО НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДА ГИ ОБВИНЯВАТ В РАСИЗЪМ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ГРЕХОВЕ.ХОРАТА СА ХОРА И НЕ СЕ ГИ ДЕЛЕТЕ НА ЕВРОПЕЙЦИ И ОСТАНИТЕ ЗАЩОТО ТОВА Е ИСТИНСКИЯ РАСИЗЪМ
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 19Покриването на жената е изявление - символ на несвободата и потисничеството над жените, както свастиката е символ на нацизма. Като не ти харесва, има Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Иран, Афганистан, Пакистан. Все "цивилизовани" човеколюбиви държави с демокрация, защита на човешките права и правата на жените. Ще имаш право на абсолютно свободно мнение, стига да е правилно.
19
1
 
24
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Каква демокрация, бе? Тия да не са отишли да променят религията и ценностите на други държави. Отишли са да работят там. И ЩЕ спазват законите в държавата. Ако всеки прави каквото си иска е анархия, а не демокрация. Хората там са видяли, че техния модел работи, видяли са го и тия пингвини. Затова се натискат. Който не му харесва да си ходи. Ако ида да пия ракия и да ям свинско в мюсюлманска страна дали ще ми разрешат "демократите" там?
18
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тези хора ще дават акъл на останалия свят за демокрация и цивилизация? Че какво ги бърка тях дали една жена ходи покрита или открита!? Ако някой е чел поне малко история знае че Европа никога не е била цивилизована.
17
3
 
30
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Тази книга проповядваща насилие и отричаща другите религии трябва да се забрани в целия свят!
16
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-напред трябва да спрат прилива, както направиха в Австралия - без компромиси!
15
0
 
27
 
! Отговори
мм преди 7 години
Хелзински комитет, къде си!?
14
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво!!!!! Забрана и на обличането като пингвини. Искаш австрийско гражданство, приемаш християнството, хвърлящ бурки и шалвари и ставаш европеец. Не искаш, обратно на самолета или буса. Търпението на и без това много толерантния европеец се изчерпва. Японския модел в най-добре!!!
13
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво така се прави ако не им харесва чао
12
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се въведе японския модел
11
1
 
53
 
! Отговори
българина преди 7 години
Само япония е успяла да се справи с тюрбаните, подходът е много ***, те са под 0.1 процент от населението, някой да е чувал ислямски атентати там? Това в виц! Сега службите следят всяка една *** там защото са малко, не им дават гражданство ит.н ес е ***
10
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краят на Мулти-Култи. Ако искаш да живееш в дадена страна, трябва да се съобразяваш с обществените норми.
9
1
 
43
 
! Отговори
жжж преди 7 години
Още преди 20 години са му изтървали краят пълно е с заспиващи и безмозъчни ..
8
1
 
80
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Единствено в Япония провеждат смислена "интеграция" на мюсулманите.....
7
0
 
30
 
! Отговори
DANO NE E KASNO преди 7 години
EVROPA ZAKASNIA S 50 GODINI-SEGA E KASNO ZA KAKVOTO I DA BILO, A PAK I DOKATO MERLEL,HOLANDE,UNKER SA NA VLAST- NI6TO NIAMA DA SE POLU4I. EVROPA IMA NUJDA OT NOVI LIDERI.
6
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом дрънкате още за интеграция нищо не правите!А какъв виден съгражданин художник с характерни мустачки имахте.
5
4
 
48
 
! Отговори
Обява: преди 7 години
"КМХ "Тоалетна Хартия Белово" ЕАД изкупува стари бройки на корана, с цел подпомагане на производството на рециклирани изделия."