Тереза Мей: Задействахме процедурата, няма връщане!

Тя призова Великобритания да бъде единна в този процес
Обновена: 29 мар 2017 16:29 | 29 мар 2017 16:23, Елка Василева
45
Тереза Мей: Задействахме процедурата, няма връщане!
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей информира британските депутати, че е задействан член 50 от Лисабонския договор за напускане на ЕС.

"Задействан е член 50, както поиска британският народ, и Великобритания напуска ЕС", заяви Мей.

Тя каза, че Великобритания ще се стреми към договаряне на бъдещото партньорство с ЕС заедно с договарянето на условията за напускане на съюза, предаде Ройтерс.

Тереза Мей призова британския народ да се обедини, за да бъде постигнато възможно най-доброто споразумение за излизане от ЕС, предаде Франс прес.

Още по темата

"Сега е моментът за нас да се обединим и да работим за възможно най-добро споразумение и за възможно най-добро бъдеще за всички нас", заяви Мей.

Тя допълни, че днес е исторически момент и че не може да има връщане назад след задействане на процедурата за Brexit.

От своя страна Найджъл Фараж, бившият лидер на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство, заяви, че днес празнува сбъдването на своята мечта за излизане на Великобритания от ЕС, която преди изглеждала неосъществима, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Мечтата, която изглеждаше неосъществима, започва да става реалност", написа той в Туитър под хаштаг #Brexit Day.

Пред телевизия "Скай нюз" Фараж каза, че пропагандирането на Brexit е било доста непопулярно занимание в продължение на много години.

"Както знаете, присмиваха ни се, тормозеха ни, беше мечта, която изглеждаше неосъществима. И ето ни днес тук, и тя вече се сбъдва", заяви той. По думите му подаването днес на официалното заявление за излизане на Великобритания от ЕС е "онази точка, след която няма връщане назад".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: ВеликобританияBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
5
 
! Отговори
ПНХ преди 7 години
Добра идея е да се излезе преди покривът да е тръгнал към мазето Да му мислят оставащите вътре.
17
9
 
9
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До ПешоБЪЛГАРИЯ НЕ БЕШЕ ЧАСТ ОТ СССР , БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НЕЩО ПО-ЛОШО ,БЕШЕ ПОД ВЛИЯНИЕ НА СССР ,БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ПРАВО НА ГЛАС ! НИТО ЕДНА СТРАНА ВЪВ ВАРШАВСКИЯ ПАКТ НЯМАШЕ ПРАВО НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ СССР ! А ДНЕС В ЕС БЪЛГАРИЯ ИМА ПРАВО ДА СИ КАЗВА МНЕНИЕТО ,ДА НАЛАГА ВЕТО И ПРОЧИЕ !
16
2
 
18
 
! Отговори
ОБЕДИНЕНИЕТО Е СИЛА преди 7 години
ЕВРОПА ТРЯБВА ДА Е ОБЕДИНЕНА ЗА ДА Е СИЛНА СРЕЩУ ГИГАНТИ КАТО САЩ С НАСЕЛЕНИЕ 350 МИЛИОНА ! АНГЛИЧАНИТЕ НЕ ГИ ГЛЕДАЙТЕ ,ТЕ СА ПИОНКИ НА САЩ ,ЦЕЛТА ИМ Е ДА ВЪВЛЕКАТ И ДРУГИ СТРАНИ ДА НАПУСНАТ ЕС !
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ДА СТЕ СЕ ДОГОВОРИЛИ И ОТ 1 ЯНУАРИ 2018-ТА ДА ВИ НЯМА!!!!1СТИГА ПРОТАКАНЕЕЕЕЕ!!! ВЕЧЕ 1 ГОДИНА ПРОТАКАХТЕ!!!!!!!!!!!!! АНГЛИЧАНИТЕ СА НАЙ-СТУДЕНОКРЪВНИЯ НАРОД В ЦЯЛА ЕВРОПА ТЕ С НИКОЙ НЕ СА РАВНИ И НИКОЙ НЕ СЧИТАТ ЗА ТЕХЕН БРАТ ИЛИ СЕСТРА ТЕ БИЛИ ПО-ВЕЛИКИ!!! ДА СЕ МАХАТ И ДА СИ СТОЯТ САМИ!!!!!!!!!!!!!!!!!ШОТЛАНДИЯ ВЕЧЕ СЕ Е ОТЦЕПИЛА ОСТАВАТ САМО ФОРМАЛНОСТИ А С ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е СВЪРШЕНО!!!!А КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ДА ПЛАТИ БОРЧА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПЪЛЕН ЗАПОР ЗА ТЯХ!
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тереза Мей:Задействаме процедурата, няма връщане!__________________________________________________Е тогава отивайте на пред, към шириланка!
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да видим сега цяла Европа плюе по Англия но един ден а то ще стане ще тръгне напред отново тогава и други ще поискат да бъдат свободни да не забравяме че Швейцария си изтегли документите и каза никога повече кандидатстване и други не са и не искат да подават Турция и тя се от дръпна а ние къде сме какво ще стане един ден когато и ние поискаме да излезем а затова не мислим а трябва всичко което опазим ще ни е от полза това е важно сега политиците не се замислят за решенията които вземат
12
4
 
5
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Браво долу, примера е бенелюкс. Само икономическо без политическо обединение
11
11
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
ЕС е проект на ЦРУ по "The Telegraph"! 50 член от Лисабонския договор е тъй написан ,че там няма правила и наказание за напускане на ЕС иот двете старни ще са прави и за 60 милиарда (Британия ще започне война ,но няма да върне тези пари ) едните и другите ,че не са дължни да връщат -все едно ние като напуснахме СССР сме платили "такса" .60 годишния юбилей на ЕС мина без празник и без Тръмп или ко -а това е лош знак за ЕС и правилно Британия напуска ЕС -тя сега е зад Германия ,но след 2022 ше е
10
1
 
15
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
АБЕ КВО ПАРТНЬОРСТВО ЩЕ СЕ СТРЕМИТЕ ДА ЗАПАЗВАТЕ С ЕС БЕ ?! ЩОМ СТЕ НАПУСНАЛИ ЕС ТЪРСЕТЕ СИ ДРУГИ ПАРТНЬОРИ !
9
0
 
7
 
! Отговори
Май, май е преди 7 години
Тази от погледа и, стайлинга и изговора и си личи, че нещо ментално и куца, за това е удобната маша.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мина и една година от референдума и Тереза бодро рапортува, че задействала процедурата. Колко петилетки ще са необходими за финализиране? Ще доживее ли кралицата или ще се пенсионира и принц Джордж?
7
9
 
4
 
! Отговори
Емигранта преди 7 години
Найджъл Фарадж,наййй-големият Англичанин.....
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките цени скочили нагоре в Британия още днес! А смятайте до няколко месеца дали кон боб ще ядели!
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като я гледам тая на какво прилича,въобще не е голяма загуба..А и англетата отдавна не са бяла държава..
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя призова Великобритания да бъде единна в този процесХа-ха-ха разцепихте хората с популистките си твърдения колко ще е добре Великобритания извън ЕС и сега пред перспективата Шотландия и Северна Ирландия да напуснат UK щото с овчата си упоритост точно това направихте започнахте да блеете за единство.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хубаво че задействахте процедурата, само да не ти се наложи на следващите избори да обърнеш палачинката и да почнеш да обещаваш че ще вкараш UK в ЕС за да те изберат отново.
2
3
 
29
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Това е тя, Тереза Мей, голямата гувернантка и слугиня на исляма, която след последната лондонска ислямска мюсюлманска джихадистка атака най-целенасочено отказа да спомене както думата "ислямски" така и "мюсюлмански" тероризъм, а говори за "международен" тероризъм, което е новия политкоректен термин за джихада! Тя, Тереза Мей, е английската проекция на Ангела Меркел! Жалка е в напъните си да бъде строга, но и политически коректна!
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да излизат смешниците, скоро Шотландия ще се отцепят от тях. А на англетата индийците махараджите и онея от мирната религия ще им покажат откъде извира газираната вода. Колонизаторите ще бъдат жестоко наказани. Време е за разплата!