Тереза Мей: Задействахме процедурата, няма връщане!

Тя призова Великобритания да бъде единна в този процес
Обновена: 29 мар 2017 16:29 | 29 мар 2017 16:23, Елка Василева
45
Тереза Мей: Задействахме процедурата, няма връщане!
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей информира британските депутати, че е задействан член 50 от Лисабонския договор за напускане на ЕС.

"Задействан е член 50, както поиска британският народ, и Великобритания напуска ЕС", заяви Мей.

Тя каза, че Великобритания ще се стреми към договаряне на бъдещото партньорство с ЕС заедно с договарянето на условията за напускане на съюза, предаде Ройтерс.

Тереза Мей призова британския народ да се обедини, за да бъде постигнато възможно най-доброто споразумение за излизане от ЕС, предаде Франс прес.

Още по темата

"Сега е моментът за нас да се обединим и да работим за възможно най-добро споразумение и за възможно най-добро бъдеще за всички нас", заяви Мей.

Тя допълни, че днес е исторически момент и че не може да има връщане назад след задействане на процедурата за Brexit.

От своя страна Найджъл Фараж, бившият лидер на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство, заяви, че днес празнува сбъдването на своята мечта за излизане на Великобритания от ЕС, която преди изглеждала неосъществима, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Мечтата, която изглеждаше неосъществима, започва да става реалност", написа той в Туитър под хаштаг #Brexit Day.

Пред телевизия "Скай нюз" Фараж каза, че пропагандирането на Brexit е било доста непопулярно занимание в продължение на много години.

"Както знаете, присмиваха ни се, тормозеха ни, беше мечта, която изглеждаше неосъществима. И ето ни днес тук, и тя вече се сбъдва", заяви той. По думите му подаването днес на официалното заявление за излизане на Великобритания от ЕС е "онази точка, след която няма връщане назад".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: ВеликобританияBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
0
 
! Отговори
месара преди 7 години
първата осъзнала се държава напуска потъващия измислен съюз , наречен европейски ! така и не става ясно на какво е съюз и на кои държави . хайде да се разпада че с меркелските " мигранти " чашата преля , и то не само в Европа !
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33... Британистан
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прекрасен ден за Европа.
35
1
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
К'ви сте такива хейтъри. Половината вещаят апокалипсис на ЕС, другите EU.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде хайде, няма връщане друг път, оставихте си 100 вратички, ако нещата се объркат.
33
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Защо изтрихте коментара ми към #12 ?!?!? България никога не била член на СССР и , никой никога не е напускал СССР, защото СССР сам се разпадна на отделни държави и никой тогава не протестира освен Горбачов !!!
32
0
 
6
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
Velikobritania...Malkobritania....Mikrobritania...
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като измислите нещо по-добро от ЕС чакаме да предложите . За сега освен празни приказки друго няма. Нито план, какво следва след разпадането на ЕС. Без план работят само аматьори. Простолюдието да си гледа работата другото е за по умните .
30
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днеска брекзит утре френкзит , грекзит и т.н.
29
12
 
6
 
! Отговори
ИСТОРИЧЕСКО! преди 7 години
ХАЙДЕ ЧЕСТИТО ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!. САМО НАПРЕД И НАГОРЕ! <3BEST OF LUCK BRITISH PEOPLE!!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 24 Не знам Р. Радев да е подкрепял Русия за агресията си в Украйна.Но при Т.Живков магазините на КОРЕКОМ работеха на пълни обороти.Както и в Комитета по ПЛАНИРАНЕ се отпускаха долари по второ направление за различни хора и за различна дейност.
27
3
 
11
 
! Отговори
Арзу Кабаамджъклиева преди 7 години
До ХмНе искам да съм в съюз с уродливи нации на кръвосмешения между братовчеди като Великобритания. Дългогодишните съюзници на османската империя. Бял свят да не видят! .................Абе от инцеста по-хубаво има ли бе ?! Моят мъж никога няма да ме напусне поне заради уважение към чичо си / баща ми / ! А преди да се омъжим много правехме секс ,но той на никого не се е хвалил понеже ми е първи братовчед ! Ако беше някой друг с който нямам роднинска връзка щеше на се хвали през 9 махали
26
0
 
14
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Сбогом!
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така Тереза, сега и Шотландия ще се отдели и Империята се свива.
24
8
 
2
 
! Отговори
Арзу Кабаамджъклиева преди 7 години
До ХмНе искам да съм в съюз с уродливи нации на кръвосмешения между братовчеди като Великобритания. Дългогодишните съюзници на османската империя. Бял свят да не видят! ....................Че какво толкова против имаш имаш бе ?!Аз съм омъжена за първия ми братовчед / синът на чичо ми / ! Кво лошо има в това ?!
23
2
 
8
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
До До....... ГУРБЕТЧИЕВА сега ние имаме ПРАВО НА ГЛАС -даа ? ако да-то синаивник), а сега нито една страна не смее референдум да направи за или напускане на ЕС . Даа ,в България си казват мнението само тези които говорят против Русия и говорят колко е хубаво в ЕС -Врлгин го махнаха , онзи социолога също ,щото не говорят колко е хубав ЕС ! НАПРОТИВ ! РУМЕН РАДЕВ ПЪК ОТКРИТО ПОДКРЕПЯ РУСКАТА ОКУПАЦИЯ В УКРАЙНА !ТОДОР ЖИВКОВ ИМАШЕ ЛИ СМЕЛОСТТА ОТКРИТО ДА ПОДКРЕПЯ САЩ ?!
22
3
 
16
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Не искам да съм в съюз с уродливи нации на кръвосмешения между братовчеди като Великобритания. Дългогодишните съюзници на османската империя. Бял свят да не видят!
21
5
 
6
 
! Отговори
ПНХ преди 7 години
До 18 РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ:"А ДНЕС В ЕС БЪЛГАРИЯ ИМА ПРАВО ДА СИ КАЗВА МНЕНИЕТО ,ДА НАЛАГА ВЕТО И ПРОЧИЕ !"Верно ли?!Значи България може да наложи вето на приемането на фалшиви бежанци?Може,ама не иска,така ли?България не е шайката продажни компрадори,окупирали властта благодарение на полезните ***(като теб),които гласуват за тях.Ако съм те обидил - мерси.
20
5
 
2
 
! Отговори
До....... ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
А сега ние имаме ПРАВО НА ГЛАС -даа ? ако да-то синаивник), а сега нито една страна не смее референдум да направи за или напускане на ЕС . Даа ,в България си казват мнението само тези които говорят против Русия и говорят колко е хубаво в ЕС -Врлгин го махнаха , онзи социолога също ,щото не говорят колко е хубав ЕС !
19
3
 
7
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
САМО НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИ ?!КАТО НЕ СТЕ ДОБРЕ ПСИХИЧЕСКИ И НЕ ТЪРПИТЕ ЧУЖДО МНЕНИЕ ,АМИ ПОТЪРСЕТЕ ПОМОЩ ОТ ПСИХОЛОГ ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО !