Шестима уволнени от посолството на САЩ в Кабул заради дрога

Не се съобщава какво е наложило разследванията срещу тях
30 мар 2017 08:45, Елка Василева
7
Шестима уволнени от посолството на САЩ в Кабул заради дрога
Снимка: архив, Reuters

Шест души са уволнени от посолството на САЩ в Кабул за притежание или употреба на наркотици, предаде Асошиейтед прес, цитирайки високопоставен служител на Държавния департамент.

Според него става въпрос за двама дипломати и четирима сътрудници от дипломатическата мисия в Афганистан, работещи по договор.

До уволненията се стигнало след разследване за некоректно изпълнение на професионалните задължения от тези сътрудници. Не се казва какво е наложило разследванията. Не се споменава и за какви наркотици става дума.

Разкритите нарушения са особено тревожни в светлината на дългогодишните усилия на САЩ за борба срещу търговията с наркотици в Афганистан. Страната е известна като най-големия производител и доставчик на опиати. Производството на опиум е главен източник на доходи за бунтовниците талибани.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ТЕЗИ В СОФИЯ - КОГА?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оборота на бизнеса с дрога е в пъти по-голям от този с горивата. При разходи практически равни на нула.Ха сега да видим, дали тези, които правят пари дори от смъртта, са пропуснали този толкова важен за икономиката отрасъл на ФАЩ.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заработват добавки към пенсиите хората.Това лошо ЦРУ,защо иска да са бедни пенсионери,като нашите?
2
0
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Да бе за "притежание и употреба" кой ги знае къде са издънили трафика и ги разкарат заради претърпените загуби то дали няма да ги пратят и при оня горе, че при тия нЕма лабаво.
1
0
 
23
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Тези са бъркали в медеца на ЦРУ и са си облизали пръстите ;) Малко споменаван факт е, че откакто САЩ са там производството на наркотици е скочило в пъти, просто бизнес.