Търсят кой да играе "руснаци" в учения на армията на САЩ

Заплащането на статистите ще е от 88 до 120 евро на ден
30 мар 2017 10:52, Елка Василева
104
Търсят кой да играе "руснаци" в учения на армията на САЩ
Снимка: архив, Reuters

На официалния сайт на град Берлин се появи обява за набиране на хора, които да влязат в ролята на "руснаци" по време на учения на американската армия в Германия. На статистите се обещава заплащане от 88 до 120 евро на ден.

"Търсят се статисти за ролеви игри в рамките на курсове за подготовка на армията на САЩ. Статистите ще играят ролята на цивилно население в обхванати от криза региони, помагайки за реалистичното пресъздаване на условията на конфликт за подготовката на войниците за участие в мисии в чужбина", се казва в обявата.

Очаква се статистите да влязат в ролите на жители, търговци, фермери и представители на местното самоуправление в афганистанско село, където според сценария на ученията се провежда операция на американските военни. Основната задача на статистите е да си взаимодействат с американците.

Поради това кандидатите трябва да владеят английски и немски. Ще бъдат обаче предпочитани хора, които говорят и руски, чешки или полски. Освен това кандидатите трябва да имат валидно разрешение за пребиваване и работа в Германия.

В съобщението не се уточнява защо за имитирането на операция в афганистанско село се търсят хора, които могат да изиграят точно руснаци и да владеят или руски, или сходен с него език.

Маневрите ще се проведат в базата Хоенфелц, където е базирана 173-а въздушно-десантна бригада на американската армия. Базата се намира в Бавария между Нюрнберг и Регенсбург. Избраните кандидати ще бъдат откарани дотам с безплатни автобуси, съобщи Би Би Си.

По време на самите учения получилите работата ще живеят, както се полага на мирното население, в селски къщи, построени специално за ученията. Нощите статистите ще прекарват в казарми, като през цялото време ще им бъде забранено да използват мобилни телефони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До другия път ще е 50% Точно затова спряха Южния ПАТОК защото е средство за изнудване.
40
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
:-))) ами помолете СПЕЦНАЗ към ГРУ да поиграе с вас :-)))))
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, че ние няма да ги очаткаме, като онези французи. Просто трябва да се уточни дали и ние може да удряме!
38
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
поляци и украинци те не подбират
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми те затова условията са много, защото ако наемат руснаци, сиромашките войници ще се върнат инвалиди като след Виетнам.
36
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечтай си ,че са яли бой някъде САЩ. Това да не е Русия ... Райха за 2 месеца да влезе до Москва :))
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единият ден плюете мигрантите и Меркел. На другия жертвите на войната пак от тези мигранти. Объркани червени слова , както винаги :) Чак пък милиони избити в Ирак.... Смехотворно е всяко изказване на пенсиите. :)
34
5
 
29
 
! Отговори
Макс Вебер преди 7 години
Единствената война, в която Сащ са победили е Гражданска война. А по света ядоха бой на всякъде! Затова предпочитат, да воюват като плащат на други народи, които да се избиват за религия, власт и оръжие.
33
6
 
23
 
! Отговори
училища и болници преди 7 години
Кога ЕС ще протестира срещу избиване на над 300 мирни жители в Мосул, след бомбардировка на славните военно-въздушни сили на САЩ? Целта, иракско училище, е определена от славните летци на германския вермахт. Оказва се, че това е най-голямото военно престъпление на САЩ, след Виетнам!
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А СТАТИСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЛИ ОТСТРЕЛВАНИ!ДА ИМ ПРАТЯТ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ОТ НАШЕНСКИТЕ ИНДИЙЦИ!А ЗАЩО НЕ ОТИДАТ НАПРАВО В АФГАНИСТАН ТЕЗ ХОЛИВУДСКИ СТРАШНИ АМЕРИКАНЦИ ТАМ ДА СИ ИГРАЯТ ТЕАТРОТО ПЪК ДА ВИДИМ!?
31
1
 
27
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 7 години
По-добре е американските войници да се разделят на две групи - на бели и на цветнокожи. И по стара американска традиция, белите избиват останалите. Така сценария ще бъде максимално близо да реалното ежедневие.
30
3
 
23
 
! Отговори
другия път ще е 50% преди 7 години
Нека си търсят статисти да играят Руснаци ама другия път Газ-та да не скочи с 50 %
29
0
 
13
 
! Отговори
човек преди 7 години
Как се кандидатства?
28
7
 
21
 
! Отговори
Руснак с мустак преди 7 години
Аз искам да играя ролята на руснак във военните учения на американските солдати. А на бас, че след учението, жив гринго няма да остане!
27
1
 
14
 
! Отговори
Тео преди 7 години
И още нещо ... нали сме демокрация, нали сме ЕС, нали сме по-цивилизованите и по-културните. Нас все Русия ни провокира, а за това правим изявления дирекно врагът да е руснак, отделно вчера някакъв американски генерал дирекнто се е изцелип за военни действия в Иран. Да ни таковам на демокрацията ...
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименми не, избиха няколко милиона, взеха им петрола, инсталираха им продажници като нашите да ги управляват, ама хич не водят война с Ирак, нали.И с Афганистан не водят - там само си охраняват маковата реколта.колко са миролюбиви американците, само дето мразят диктаторите - Садам, Кадафи, и обичат демократите като саудитския крал, ердоган, пиночет, хашим тачи...
25
1
 
25
 
! Отговори
Teo преди 7 години
Съдейки от това, как избиха по погрешка 270 цивилни в Мосул надали ще има някой толкова луд, че да играе статист. Тия първо стрелят после мислят. И накрая едно сори решава проблема. Мъртвия си е и без това мъртъв ...
24
13
 
5
 
! Отговори
Striker преди 7 години
Лошо. Мужикистанците требва да стегат сфинктерите, щом янките започнаха и учения с руснаци. :) Сега освен за про-сти-ТУЦ-ия ще ги ползват и за пушчено месо:)))
23
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова глупави хора да има :)САЩ в Ирак отдавна не водят война....Смениха режима с нови лица и политика. Тяхната мисия е изпълнена - един диктатор по-малко . Оборудваха армията им с нова техника и самолети. Образовай се малко ***.
22
6
 
8
 
! Отговори
Г преди 7 години
Партия Атака играе тази роля в БГ.