Търсят кой да играе "руснаци" в учения на армията на САЩ

Заплащането на статистите ще е от 88 до 120 евро на ден
30 мар 2017 10:52, Елка Василева
104
Търсят кой да играе "руснаци" в учения на армията на САЩ
Снимка: архив, Reuters

На официалния сайт на град Берлин се появи обява за набиране на хора, които да влязат в ролята на "руснаци" по време на учения на американската армия в Германия. На статистите се обещава заплащане от 88 до 120 евро на ден.

"Търсят се статисти за ролеви игри в рамките на курсове за подготовка на армията на САЩ. Статистите ще играят ролята на цивилно население в обхванати от криза региони, помагайки за реалистичното пресъздаване на условията на конфликт за подготовката на войниците за участие в мисии в чужбина", се казва в обявата.

Очаква се статистите да влязат в ролите на жители, търговци, фермери и представители на местното самоуправление в афганистанско село, където според сценария на ученията се провежда операция на американските военни. Основната задача на статистите е да си взаимодействат с американците.

Поради това кандидатите трябва да владеят английски и немски. Ще бъдат обаче предпочитани хора, които говорят и руски, чешки или полски. Освен това кандидатите трябва да имат валидно разрешение за пребиваване и работа в Германия.

В съобщението не се уточнява защо за имитирането на операция в афганистанско село се търсят хора, които могат да изиграят точно руснаци и да владеят или руски, или сходен с него език.

Маневрите ще се проведат в базата Хоенфелц, където е базирана 173-а въздушно-десантна бригада на американската армия. Базата се намира в Бавария между Нюрнберг и Регенсбург. Избраните кандидати ще бъдат откарани дотам с безплатни автобуси, съобщи Би Би Си.

По време на самите учения получилите работата ще живеят, както се полага на мирното население, в селски къщи, построени специално за ученията. Нощите статистите ще прекарват в казарми, като през цялото време ще им бъде забранено да използват мобилни телефони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИКОЙ НЕ ИСКА ДА Е РУСНАК