Упреците на Запада за арестите в Русия – опит за натиск

Това е намеса във вътрешните работи на страната, определи Путин
30 мар 2017 22:56,
115
Упреците на Запада за арестите в Русия – опит за натиск
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин отхвърли западните призиви да се освободят арестувани демонстранти в първия си коментар на масовите протести в Русия срещу корупцията, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

В неделя стотици руснаци бяха арестувани при участие в неразрешени протести из цялата страна - най-масовите през последните пет години. Много западни държави осъдиха арестите и призоваха да бъдат освободени осъдените на затвор, включително най-яркият противник на Путин, опозиционният лидер Алексей Навални.

"Приемаме призивите от този род като чисто политизирани опити да се окаже някакъв натиск върху вътрешнополитическия живот на страната", заяви Путин на среща на лидери от Арктическия регион в Архангелск.

Руски официални лица редовно определят критиките от чужбина като намеса във вътрешните работи на страната, отбелязва АП.

Протестиращите в Русия не трябва да нарушават законите и да използват борбата срещу корупцията в политически кампании, призова Путин, цитиран от Ройтерс.

Руският президент заяви, че и той самият е против корупцията.

Московският градски съд определи като законно административното задържане под стража за 15 дни на опозиционера Алексей Навални за оказване съпротива на полицията при арест на неразрешен протест в руската столица, предаде ТАСС.

"Решението на първоинстанционния съд остава в сила, жалбата на защитата на Навални не се удовлетворява", се казва в постановлението.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в Сирия нещата си вървят съвсем по план -....Палмира по план сега руска ли е или е на руските питомци от ИД?
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 74Ц...ц...ц....даааааааааа, вижда се, че имаме гости от Марс!!!!! Това, че не си чул са форумите СИ Е ЛИЧНО ТВОЙ ПРОБЛЕМ!!! Моля те, не се излагай, все пак тука пишат интелигентни хора, освен тебе явно! *** поне на училище, може нещо да научиш!!!
59
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за какво и тонус на руската милиция? Нали там е земният рай? Няма престъпност, всички са доволни и щастливи, бъркано е с исконни ценности като л.ай.но с витамини.
58
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Икономически форуми в Русия.......Хахахаха, на кой свят живееш?
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да съм щастлив когато нещата в Русия не вървят добре?
56
4
 
8
 
! Отговори
до 67 от славянин преди 7 години
Уточнявай само че всички г.йско се обръща срещу него, а в Сирия нещата си вървят съвсем по план - с негова подкрепа сирийската армия освобождава все нови и нови територии от вашите ислямисти, тестват си някои нови оръжия и си оползотворяват старите, а тези протести в сравнение с онези преди президентските избори през 2012-та са за поддържане на тонуса на руската полиция! Освен това на всички икономически форуми в Русия присъстват масово представители на западни компании!
55
10
 
2
 
! Отговори
един там преди 7 години
До анонимен 67,На тебе какво ти пука, свиркай си! Колкото по-зле са нещата в Русия, толкова по щастлив се чувстваш ти!
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евроатлантическите хакери и блогъри си изядоха боя, хибридните войни на Юнкер приключиха безславнои позорно. Eто за това мучат краварите, защото Путин им е бръкнал със железен юмрук в дебелите лоени триполови увиснали дирници.
53
2
 
5
 
! Отговори
до 65 от славянин преди 7 години
Вярно, от толкова напъване с тая Русия атлантиците си из.раха червата
52
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постепенно всичко се обръща срещу него. Анексира Крим като наруши всички международни правни норми. В отговор на санкциите срещу определени руски олигарси приближени на властта въведе контрасанкции които целят да ограничат изтичането на валута което доведе народа му да изпитва нужди от стоки които сами не могат да си произведат. Фиаско в Сирия. Затънаха дълбоко там. Износът на популизъм в ЕС- провал.Сега протести в самата Русия. Започва се. Те нещата се кумулират.
51
3
 
6
 
! Отговори
до 50 от славянин преди 7 години
Май на многоходовите атлантици ходовете им все в задънена улица влизат!
50
5
 
8
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Със санкции не стана, със военни заплаха не стана, сега ще пробваме с борба срещу корупцията, ако и с нея не стане ще направим един гигантски г.йпарад около руските граници и това Путин вече няма да го понесе и ще вдигне белия флаг!
49
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия даде на цивилизацията боярищник...хахаха
48
7
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 7 години
Не знаем да е откраднал нещо, значи казваш че всички руснаци са милиардери Тръмп е милиардер, фимовите звезди и други също са милиардери, а дълга на кравите расте ли расте защо расте нали всички са милиардери и милионери в долари и яхти. Защо евротлантиците мучат като разпрани брамтии срещу Путин. Може да не ми отговаряш дръж си и ти парите в дола,и щом смяташ, че долара е много силен аз лично купувам рубли и много сега докато са евтини, защото скоро ще струват колкото злато.
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грантовите протестъри много ги е шубе от подобни новини. Асенчо и ко
46
4
 
5
 
! Отговори
един там преди 7 години
До Абе,Защото след като умре, както почти всички политици, ще отиде в ада, а отдавна се носи мълвата, че там конвертируема валута била пак долара!
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремъл ще отговори на протестите с още повече корупция!!!
44
5
 
6
 
! Отговори
В таз кочина преди 7 години
Винаги е било така - те са свикнали
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опорна точка да 3 години тролим с едни и същи глупости и не се получава, ще си изядем тролските уши от яд. Сорос загуби милиарди и никой не се връзва, язък.
42
8
 
7
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 7 години
Русия достатъчно много е дала на цивилизацията, ама ''цивилизацията'' иска само тя да командва световният парад, но времето и вече свършва, та затова *** като бито псе! Та ''цивилизацията'' ще трябва да свиква с новите реалности и като се измори от ''демократично'' квичене ще се свие в атлантическата си *** си където и е мястото!