Кой е баща ти - биологичният или отгледалият те?

Художничка твърди, че е незаконна дъщеря на бившия крал на Белгия
31 мар 2017 20:46,
10
Кой е баща ти - биологичният или отгледалият те?
Делфин Боел. Снимка: архив, Ройтерс

Брюкселски съд реши, че бащата е човекът, който те е отгледал, а не този, чиито гени носиш, произнасяйки се по иск за бащинство към бившия крал на белгийците Албер Втори.

Ищецът е 49-годишната Делфин Боел, която настоява, че кралят е неин биологичен баща и че той я е заченал в извънбрачна връзка с майка й, докато и двамата са били женени за други партньори. 
 
За да търси кралско бащинство, Боел е подала искане и да се откаже от законния си баща Жак Боел - съпругът на майка й по време на нейното раждане.
 
Магистратите намериха иска за необоснован, тъй като прецениха, че тя е израснала в пълноценно семейство с двама родители. Тъй като семейството й я е отгледало от раждането й, без да й отказва грижи като дете, магистратите смятат, че тя е законна дъщеря на майка си и на баща си Жак Боел. Понеже човек не може да има двама бащи - искът й към Албер Втори е определен като неоснователен.
 
В мотивите на решението си съдията е записал и че извън семейството Делфин и Жак Боел са били възприемани като баща и дъщеря и никой не го е подлагал на съмнение. Според него бащинството не е само биологичен факт, но и е въпрос на емоционална привързаност. 
 
Поради това разбиране, съдът не е взел предвид доказателствата по делото. Боел е представила ДНК анализи, според които Жак Боел не е биологичният й баща, както и признанието, което майка й Сибил де Селис Лонгшамп направила пред нея, че е имала любовна връзка с Албер Втори, тогава наследник на престола. 
 
Кралското семейство отказва да коментира разкритията и да предостави ДНК материал, който да реши спора. Един от адвокатите на Албер Втори Ален Беренбум обаче изрази подкрепа за подхода на съда. 
 
"Биологичните факти не са достатъчни. Родството се оценява в светлината и на други фактори, например социални, грижи за детето, образованието му, емоционални връзки и други. И това се прави с единствената цел да бъде гарантирана семейна връзка за всяко дете", коментира адвокатът пред белгийските медии.
 
Разритията за любовната афера между принц Алберт и баронеса Лонгшамп се появиха през 1999 г в неофициална биография на кралица Паола, съпругата на Албер Втори, с която той има три деца. 83-годишният днес крал абдикира през 2013 г. по здравословни причини в полза на сина си Филип. Така той загуби имунитета си и Боел се възползва още същата година да го изправи пред съда в опит да получи бащинството му.
 
Пред медиите Боел, която е белгийска аристократка, настоява, че Албер е бил готов да последва майка й, когато тя се развежда с Жак Боел през 1978 г, а Делфин е на 10. Това обаче не става, тъй като майка й се уплашила за последиците за монархията от загубата на принца-наследник. По-късно тя се жени за британски благородник и двете се преместват на Острова. 
 
Делфин Боел, която е художник, води съдебната битка от 2005 г като първоначално призова кралските синове, за да получи нареждането на съда да бъде взет от тях биологичен материал за ДНК тестове. След като това беше отказано, тя търси други начини да получи признание за кралска кръв.
 
Делфин Боел обяви, че ще обжалва решението на съда, тъй като той не е взел предвид научните доказателства от ДНК тестовете, представени на процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зависи от закона,обикновено се дава права на извънбрачните деца,независимо,че са имали приемен родител,небиологичен баща,който ги е отгледал.Вероятно,не желаят да се "петни"кралското семейство.Сещам се,за един такъв случай,когато принцесата "загина"в автомобина катастрофа.
6
1
 
9
 
! Отговори
Тази преди 7 години
Тази с кралските гени наистина ли е на 49 години? Явно и вторият и баща не е успял да я възпита. Гените са си гени на биологичния баща.
5
4
 
13
 
! Отговори
,До 4 преди 7 години
Е, колко да я е отгледал? Била е на 10 години когато се е разделил с майка и, отгледала я е всъщност майка и... А за нея (Делфин) едва ли е въпрос на пари, по-скоро престиж, или доказване на "историческата правда" :)
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки българин е син или дъщеря на Айнщайн.
3
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много неблагодарна постъпка към човека, който я е отгледал
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пари ли и трябват на делфин. картините и вече не се продават ли ?
1
4
 
20
 
! Отговори
Фори преди 7 години
Аз пък съм законен син на Айнщайн и на принцеса Нефертити.Само дето едни човекомразци промениха историческите данни, за да прикрият този факт и така да прецакат цялото човечество.