Британският принос в евросигурността - безусловен

Джонсън увери: Ще продължим да го поддържаме
Обновена: 1 апр 2017 16:16 | 1 апр 2017 16:14, Веселина Йорданова
12
Британският принос в евросигурността - безусловен
Снимка: БТА
Британският принос в европейската сигурност е безусловен, заяви външният министър Борис Джонсън в интервю за френския в. "Фигаро", отхвърляйки твърденията, че Лондон е отправил завоалирана заплаха да съкрати сътрудничеството, ако не бъде постигнато търговско споразумение в преговорите по Брекзита, предаде Ройтерс.
 
В писмо до ЕС в сряда британският премиер Тереза Мей заяви, че "нашето сътрудничество в борбата срещу престъпността и тероризма ще бъде отслабено", ако Великобритания напусне съюза без ново споразумение за търговията и други области.
 
Запитан в интервюто дали Великобритания се опитва да използва сътрудничеството в областта на сигурността като разменна монета, за да си осигури търговско споразумение с ЕС, Джонсън отговаря: "Не, съвсем не".
 
"Ние смятаме историческия принос на Обединеното кралство за сигурността и стабилността в Европа като безусловно", уверява британският външен министър. Той изтъква, че Лондон ще поддържа този принос, което е от полза за цяла Европа и света. 
 
Джонсън каза също, че думите на Мей не трябва да се възприемат като заплаха. "Това е изявление относно факта, че ще бъде вредно и за двете страни /Великобритания и ЕС/ (...) ако не постигнем споразумение. Това е аргумент за постигане на споразумение", уверява британският външен министър. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Евро съюза към Джонсън: Благодарим, но няма нужда. А сега ходи на май**** си.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв принос,погледни му физиономия...олиго!!1Британците са мега тъпата нация,но са били колонизатори много векове и за това са ок.....
6
2
 
11
 
! Отговори
чао преди 7 години
Нема нужда,опази Боже Англия да ни пази,та те мразят православните и христянството....
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Красавец
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кирлив неподдържан популист. Моли се Англия да не затъне финанасо ,че ще те окичат на некое дърво :) С празни приказки ,не се пълни нито Хазна, нито хладилник.
3
1
 
8
 
! Отговори
европа преди 7 години
Тоз да не е някав несполучлив опит за клонинг на Тръмп.Тръгнал да заплашва Европа със терориза.Май е време ИРА да се възроди,Уилям Уолъс да изкара брадвичката.Всеки ги може тези игри.
2
7
 
12
 
! Отговори
England / Essex преди 7 години
Гледайте и се учете как ще метнат на черешата брюселските търтеи !
1
4
 
19
 
! Отговори
я стига преди 7 години
И какъв е приноса в евросигурността на Англия!?Нападнаха Либия убиха Кадафи който пазеше Европа от бежанците,обучаваха и въоръжаваха терористи за Сирия и виждаме до каква "сигурност" доведе това.