Хитрости от НАТО: Батальони в Прибалтика, оправдават се с Русия

Пакта има предимство с оръжейните системи, отсече Александър Грушко
Обновена: 1 апр 2017 08:06 | 1 апр 2017 08:03,
88
Хитрости от НАТО: Батальони в Прибалтика, оправдават се с Русия
Снимка: Reuters

Северноатлантическия пакт хитрува, представяйки плановете си за засилване на военното си присъствие в Източна Европа като реакция на действията на Русия. Това заяви вчера пред руски журналисти постоянният представител на Русия в НАТО Александър Грушко, предаде ТАСС. Грушко коментира резултатите от заседанието на Съвета НАТО-Русия на равнище външни министри.

"Натовците се опитват да сведат това, което правят на източния фланг, само до четирите прословути батальона (с численост до 5 хиляди души в балтийските страни и Полша - бел. ТАСС). При това посочват, че това уж било в отговор на продължаващата реформа на нашите въоръжени сили, включително на създаването на три дивизии (в западната част на страната). Разбира се, това е лукава логика, тя не отразява реалното състояние на нещата, целта й е да заблуди общественото мнение и да докаже пропорционалността и адекватността на засилването на НАТО", каза Грушко.

Той посочи, че всъщност НАТО има предимство пред Русия по всички основни оръжейни системи, както и военен бюджет, който възлиза на половината от световния. Сумата от бюджетите на европейските страни от НАТО и Канада е 250 милиарда долара, а ако военните разходите на страните членки бъдат увеличени до 2% от брутния им вътрешен продукт, както го изисква НАТО, само увеличението за сметка на европейските страни ще е от порядъка на 100 милиарда долара, което де факто са два военни бюджета на Русия и от тези средства не по-малко от 20 на сто трябва да отидат за купуване на оръжие, каза руският представител в пакта.

Грушко каза, че когато Москва оценява ситуацията на западния си фланг, тя взема предвид всички мероприятия на НАТО, не само четирите батальона, но и разполагането в Полша на допълнителна танкова бригада на САЩ, разполагането на бригада на ВВС и др.

Грушко отбеляза, че продължава и процесът на формиране на многонационалната бригада в Румъния, засилването на военноморското присъствие в Балтийско и Черно море, засилването на режима на въздушно патрулиране и провеждането на комплекс от мероприятия за усъвършенстване на военната инфраструктура.

"Тоест става дума за масирано усвояване на театър на военни действия", каза Грушко. Той добави, че освен това членките на НАТО имат и свой собствен потенциал, който трябва да се има предвид, като открои Полша, която разполага в арсенала си с до хиляда танка. Част от уравнението са и обектите на противоракетната отбрана, каза руският представител.

Той заяви, че Русия взима всичко това предвид и предприетите от нея ответни мерки абсолютно гарантират нейната отбрана и сигурност.

/БТА/ 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна има история. Украйна е суверенна държава! Само простите ушанковци умаловажават това. Украйна в НАТО!
66
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е прибалтийските да дигат пара, защото руснаците изтеглиха всичките си войски от Далечния изток по искане на Китай и ги преместиха по Европейската граница.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
73 - и да довършаДо 1917 г. тази територия е носила името "Малороссия", т.е. "малката Русия"! Така е и в титула на руските императори: "...всея Великой, Малой, Белой и Червонной Русси..."
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължение от 73До 1917 г държава Украйна въобще не е съществувала! Тя е рожба на дивотиите на Ленин за национално самоопределение. Но по негово време като чисто украински земи са се считали територии, покриващи по-малко от 1/3 от сегашна Украйна. Другото е "дарение" на съветската власт за да се получи голяма република в състава на СССР!
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 62Елементарно, Уотсън! А защо са им на САЩ военни бази по цял свят? Тях никой засега не ги е заплашвал!
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 67И какво по-точно е било заграбено от Украйна? Щото нещо не се сещам!Крим е бил в състава на Русия от 18 век (1783 г.) до 20 век (1954 г, когато Хрушчов го "подарява" на УССР по повод 300 г от присъединяването на левобережна Украйна към Русия). Донецка и Луганска области са били част от земите на Донската казашка войска - прехвърлени са към УССР след 1920 г поради участието на донските казаци в Бялото движение като наказание). Просто сега върви възстановяване на справедливостта!
61
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пенкоПенко ти си точно от изсраните.
60
2
 
5
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Никога не съм анонимен ! Срещу еврейския ,щатски,финансово-военен капитализъм/ с натовска подкрепа/ -хората имат само една защита- БРИГС и главно Русия !!! От друга страна в САЩ работят и творят " чертаят- пътя на човечеството" гении/дори и евреи/ далаверджии/финансови/, шубеливи военни -страхливци,плямпащи /платени/политици,които остаряват и преди да умрат се питат: "МАЙКА МИ *** ЛИ МЕ... ИЛИ МЕ РОДИ " !!!!
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SOROSKI SVINE
58
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заграбеното от Украйна трябва да се върне обратно. Украйна трябва да бъде компенсирана до последната копейка и едва тогава Русия може да има някакви претенции към НАТО. Иначе Русия я чака разруха и смъpт.
57
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствените които реално заплашват Русия са Путин и неговата банда в Кремъл. Заради техните прищевки за величие, тяхната ненужна агресивност и нападателност, днес Русия е на ръба на пропастта. Вероятно Путин ще го отстранят до края на годината, но това с нищо няма да промени нещата. Навални който го подготвят като приемлив за Запада руски президент, още от сега заяви, че минското споразумение за Донбас може да бъде изпълнено от Русия за няколко дни, но Русия няма да отстъпи обратно Крим.
56
9
 
3
 
! Отговори
хайде БЕ! преди 7 години
Иначе човек като чете руски вестници. Американците били унижени, запада бил смаян.Сега ко стана? Гадните западняци били по-силни. Русия била миролюбива . . .Дрън дрън! А като нападнаха Грузия? Ами какво правят в Украйна?Не може да сееш смърт по света и да искаш другите да стоят безучастни.
55
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 60: Ама защо не се САМООПРЕДЕЛЯШ като БЪЛГАРИН, а непрекъснато постиш тук с ориенталска чувствителност само за руската Тайга !?
54
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До АнонименЕдин голям военен кораб на САЩ може да носи от 60 до 100 крилати ракети с обсег 2500км. Ако тези ракети се пуснат от Черно море или от Прибалтика 70% от населението на Русия може да бъде поразено с крилати ракети с ядрена бойна част. А такива ракети много трудно се унищожават.За това им трябва и Сирия и Калинград и Крим - Кораби близо до подобни бази не могат да се появят иначе за минути ще ги разстрелят при необходмост
53
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 59И защо и са на Русия изобщо военни бази извън територията и? Какво и кого ще пази с тези бази? Това е все едно Зимбабве да гради военни бази по света. На една регионална сила каквато е Русия не и трябват военни бази, нито от икономическа нито от политическа гледна точка, а най-малко от военна. Русия кого защитава? Само престъпници като Башар Асад, Янукович, Мадурович и всички подобни отpепки по света.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бояришника е най-смъртоносното руско оръжие срещу НАТО.
51
5
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До АнонименЗа това Уважавам Руснаците че имат самочувствие да се САМООПРЕДЕЛЯТ и да отстояват своето.Изглежда за разлика от теб те имат най-малкото самочувствие, че са НЯКОЙ. Как се САМООПРЕДЕЛЯШ и за какво ще си жертваш живота мислил ли си или караш ей така по инерция каквото телевизията и медиите ти кажат?
50
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 57: "Е САЩ има около 1000 военни обекта извън своите граници(включвайки НАТО обекти за които САЩ реално плаща)Русия военни обекти извън границите си - 2 бази в Сирия, Летище в Армения, Осетия, Граничари в Таджикистан на границата с Афганистан "Правилно ! Затова е смешно когато Русия се пъчи срещу 1 - САЩ.
49
5
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Боби -Боби,докторът какво ти казва?? Нещо май те хапят щъркелите...като ти чета коментара...
48
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До АнонименСАЩ военен бюджет 680 милиарда $НАТО (Включвайки САЩ) военен бюджет над 1000 милиарда $Военен бюджет на Русия по сегашня курс 50-55 милиарда $Военен бюджет на Китай 130 милиарда $Е САЩ има около 1000 военни обекта извън своите граници(включвайки НАТО обекти за които САЩ реално плаща)Русия военни обекти извън границите си - 2 бази в Сирия, Летище в Армения, Осетия, Граничари в Таджикистан на границата с Афганистан.