Унгария с антиЕС кампания: "Да спрем Брюксел!"

Правителството на Орбан с всенародно допитване чрез въпросник
Обновена: 1 апр 2017 18:43 | 1 апр 2017 18:43, Веселина Йорданова
205
Унгария с антиЕС кампания: "Да спрем Брюксел!"
Снимка: БТА

Унгария започна днес антиевропейска кампания с допитване до гражданите как да се реагира на политиката на Брюксел, която според правителството на премиера Виктор Орбан заплашва независимостта на страната, предаде Франс прес.

Въпросникът, озаглавен "Да спрем Брюксел!", е разпратен до всяко домакинство в страната, съобщи държавният секретар по правителствените комуникации Бенце Тужон.
 
Шестте въпроса се отнасят предимно до миграцията. "Какво трябва да направи Унгария когато, въпреки неотдавнашната серия от терористични нападения в Европа, Брюксел иска да я накара да приеме влезли незаконно мигранти", гласи един от въпросите. Възможните отговори са "да се позволи на тези мигранти да се движат свободно из страната" или "да ги държи под наблюдение, докато чака властите да решат техния случай".
 
Правителството на националистическия премиер Виктор Орбан разпореди мигрантите да се задържат безсрочно в лагери на границата, припомня АФП. Разпоредбите влязоха в сила миналата седмица.
 
Друг въпрос засяга международните неправителствени организации, които според правителството подкрепят незаконната миграция или се "месят" във вътрешните работи на страната. От месеци насам унгарското правителство се опитва да потиска различни неправителствени организации, които окачествява като "политически" или като "активисти наемници" - особено тези, които са основани от милиардера от унгарски произход Джордж Сорос, припомня АФП.
 
През 2015 г. беше проведено подобно "всенародно допитване", отнасящо се до "имиграцията и тероризма". То беше подложено на критики от агенцията на ООН за бежанците, която видя в него риск за засилване на ксенофобията в страната. През октомври миналата година Орбан организира референдум срещу мигрантските квоти на ЕС.
 
Над 93% от гласувалите подкрепиха правителството, но референдумът не беше признат за валиден, тъй като избирателната активност беше под минималния праг от 50%. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми хареса мнение 29 за чиновниците в ЕС:"100 хиляди лапача храним, взимат астрономически заплати и нямат абсолютно никаква отговорност. Никой не им държи сметаки за нищо а корупцията вилнее. Всички трябва да бъдат уволнени и разследвани". Напълно вярно, това е Евросъюза! В това число са и нашите търтеи Бареков и Станишев, които откакто си закотвиха големите заплати от Брюксел, си смениха радикално полит. възгледи. Първият даже английски не знае! Обаче е там! Е сега разбирате ли защо идеята за разпадане на ЕС е като трън в очите на чиновниците ! . .
111
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А евротролчета какво обяснявате за копейки за рашки и за великия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ. РАШКИТЕ ЛИ СА ВИНОВНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА СОЛИДАРНОСТ ОТ МИЗЕРНИТЕ 76 ЕВРО ПЕНСИЯ ЗА РОДИТЕЛИТЕ НИ С 40 ГОДИШЕН СТАЖ и 1500 евро на бежанец, И ТОВА АКО НЕ Е ЕВРОГЕНОЦИД СРАВНИМ С ТУРСКИЯ НАД АРМЕНЦИТЕ И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ НАД РУСНАЦИТЕ. КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КОМУНИЗМА В СССР И ЗАЩИТАТА НА ЕВРОЦЕННОСТИТЕ В ЕВРОСЪЮЗА . ЕВРОСЪЮЗА Е ПРЕРОДЕНИЯ СССР ПРЕОПАКОВАН НО ОТВЪТРЕ СИ Е СЪЩИЯ МЮСУЛМАНСКО-ТЕРОРИСТИЧЕН КОМУНИЗЪМ
110
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А рашките ли са виновни че милиони БЕЖАНЦИ ГИ "ИНТЕГРИРАХА " В ЕВРОПА КАТО ИМ РАЗДАВАТ ЖИЛИЩА ПО 1500 ЕВРО МЕСЕЧНО БЕЗ ДА РАБОТЯТ БЕЗПЛАТНИ ЗДРАВНИ УСЛУГИ, А ЗА МЕСНИТЕ РОБИ ЕДВА ИЗКАРВАТ 215 ЕВРО СЛЕД 9 ЧАСА НА РАБОТА И 4 ЧАСА В ЗАДРЪСТВАНИЯ. ТОВА. ЛИ СА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ. ПЛАТЕНИ С ЖИВОТА НА 130 ЖЕРТВИ В ПАРИЖ 30 В БРЮКСЕЛ В ГЕРМАНИЯ. И ТН... НИТО ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ЦЕННОСТ НЕ СТРУВА КОЛКОТО ЖИВОТА И НА ЕДНА ОТ ЖЕРТВИТЕ НА ТЕРОРИЗМА ТОЛЕРИРАН И АДМИНИСТР ОТ ПОЛИТКОМИСАРИТЕ Т.Е. ЕВРОКОМИСАРИТ
109
9
 
19
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Между другото, за сведение на ''демократичните'' тикви, Орбан е десен политик, шеф на дясна партия и е бил радикален антикомунист през соцвремето в Унгария! Какво ще кажете във връзка с тези факти, как ще защитите идиотската си теза, че срещу ЕС се борят само ''мръсните комунисти'', а всъщност е точно обратното, ако сте в час, ама вие не сте или се правите на улави че не сте, защото така ви изнася!
108
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Европа по хубаво няма.
107
6
 
6
 
! Отговори
до 117 преди 7 години
Човече, обичам те ! Толкова са прав, но виж след теб пак има *** които горят за търбусите си . Каква идентичност, каква духовност ...търбуха, търбуха ги интересува свинете
106
12
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Аз съм подивял Натовски *** и живея в Австралия, но лъжа че съм в ЕС
105
8
 
13
 
! Отговори
Сър Пичук преди 7 години
Стана ли вече напълно ясно защо Унгария ще оцелее и благоденства, за разлика от гаснещата територия все още наричана България!?
104
0
 
0
 
! Отговори
до шматарока преди 7 години
Нищо не си разбрал . Да ти се връща стократно пожеланието и бог да те накаже изчадие адово
103
7
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Русия има сили, за три термоядрени удара. Спи спокойно шопе. ***** ак
102
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да спрем Брюксел . Долу оядените костюмари .
101
7
 
7
 
! Отговори
до 124 от славянин преди 7 години
Читат надо впервом и после писать - САЩ имат почти 20 трилиона $ външен дълг в сравнение с който руският от 500 милиарда е като джобни пари! Външният дълг на ЕС е към 40 трилиона $!
100
6
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
При Московския дикатор, ще бъдете разпредени по килиите първо. Демократ, до демократа. Всичкото ром, криминал .
99
5
 
14
 
! Отговори
до 113 от славянин преди 7 години
Запитвал ли си се защо всички западни страни имат огромни външни дългове, а Русия няма!? Ако не си се замислял, аз ще ти отговоря - защото си простират краката извън чергата си, за сметка на чергите на целия останал свят! Когато плюскаш повече отколкото изкарваш няма как да не трупаш дългове!
98
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#99: "българите" си заслужават участта!!!Многократно съм се стараел,да кажа,ЧЕ НИКОЙ ДРУГ НЕ НИ Е ВИНОВЕН ЗА "ХАЛА",ОСВЕН НИЕ САМИТЕ!!!Раберете,НИКОЙ ДРУГ!тОВА СМЕ САМО НИЕ!!!Не можде,като невменяеми вече 27 години,да се държим,в хватките на Партийната система и да чакаме,НЯКОЙ(КОЙ?). да ни "оправи"!За цели 27 години(с последните "избори",се задат 31) години,,ДА СИ ИЗБИРАМЕ ЕДНИ И СЪЩИ МАНИПУЛАТОРИ И УНИЩОЖИТЕЛИ и да чакаме, да ни "оправят".ЗНАЧИ НИЕ СМЕ ГЕНЕТИЧНО УВРЕДЕНИ!!!
97
4
 
14
 
! Отговори
до 113 от славянин преди 7 години
Как точно установи, че Русия иска да командва света!? Аз си мисля, че тя не иска нея да я командват, както много държат атлантическите ''божества''!
96
19
 
6
 
! Отговори
Позитански тикви преди 7 години
Скъсват се Позитанските *** да плюят ЕС, ама да ги питам какъв ще го чинят при московския диктатор?! Дават ли си въобще сметка каво ни чака тогава?! Едва ли, отде толкоз акъл... само да плямпаме опорките на решетников, волен и *** па после ще му мислим....
95
17
 
8
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Тикви тролски, живея в ЕС. Средната заплата тук е 1600 евро. Одеве бях на магазина:кайма-3.85 евролаваца-синя-5.60/кголио-99 цента/лмасло-5.00/кгбензин-1.50газ-о.56дизел-1.30нутела-5.60/кг!хляб-2.60/кгвратна пържола свинска-3.90/кгмин вода-0.15 -2 лдомати-2.60/кгкраставици-1.69акумулатор "бош" 45 А/h -32 европрах за пране "даш"/ариел/ 11, 89 за 100 пранетамасло за колата 5w40 -18 евро -4 л............А сега сметнете какво може да си купи европееца за месец и какво руснака:))
94
5
 
20
 
! Отговори
тъпото си е тъпо преди 7 години
До Bad Company "А да сте чули за европеец преселил се в "райска" русия?" Спокойно и това ще стане обаче НА ТЪЛПИ, като ви нагъзззят арабите къде ще бягате А хретини прости.По това се познава хретина - не гледа себе си , а паницата на комшиите.
93
34
 
5
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Смешната русия иска да командва света!! Къде сте тръгнали бре, голтаци алкохолизирани?!! Не ви ли е срам, че лаете срещу САЩ и ЕС а Аерофлот е само с Боинг и Аербъс!! Не ви ли е срам, че ви подаряват технологии за най-обикновен автомобил от преди 20 г?!? Не ви ли е срам, че технологично сте изостанали 50 г??! Не ви ли е срам, че имате диктатура? Не ви ли е срам, че се напивате още на пладне да забравите действителността? Не ви ли е срам за 117$ мин заплата/дневната на работник в САЩ/ ??!?!?