Унгария с антиЕС кампания: "Да спрем Брюксел!"

Правителството на Орбан с всенародно допитване чрез въпросник
Обновена: 1 апр 2017 18:43 | 1 апр 2017 18:43, Веселина Йорданова
205
Унгария с антиЕС кампания: "Да спрем Брюксел!"
Снимка: БТА

Унгария започна днес антиевропейска кампания с допитване до гражданите как да се реагира на политиката на Брюксел, която според правителството на премиера Виктор Орбан заплашва независимостта на страната, предаде Франс прес.

Въпросникът, озаглавен "Да спрем Брюксел!", е разпратен до всяко домакинство в страната, съобщи държавният секретар по правителствените комуникации Бенце Тужон.
 
Шестте въпроса се отнасят предимно до миграцията. "Какво трябва да направи Унгария когато, въпреки неотдавнашната серия от терористични нападения в Европа, Брюксел иска да я накара да приеме влезли незаконно мигранти", гласи един от въпросите. Възможните отговори са "да се позволи на тези мигранти да се движат свободно из страната" или "да ги държи под наблюдение, докато чака властите да решат техния случай".
 
Правителството на националистическия премиер Виктор Орбан разпореди мигрантите да се задържат безсрочно в лагери на границата, припомня АФП. Разпоредбите влязоха в сила миналата седмица.
 
Друг въпрос засяга международните неправителствени организации, които според правителството подкрепят незаконната миграция или се "месят" във вътрешните работи на страната. От месеци насам унгарското правителство се опитва да потиска различни неправителствени организации, които окачествява като "политически" или като "активисти наемници" - особено тези, които са основани от милиардера от унгарски произход Джордж Сорос, припомня АФП.
 
През 2015 г. беше проведено подобно "всенародно допитване", отнасящо се до "имиграцията и тероризма". То беше подложено на критики от агенцията на ООН за бежанците, която видя в него риск за засилване на ксенофобията в страната. През октомври миналата година Орбан организира референдум срещу мигрантските квоти на ЕС.
 
Над 93% от гласувалите подкрепиха правителството, но референдумът не беше признат за валиден, тъй като избирателната активност беше под минималния праг от 50%. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
19
 
6
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
А да сте чули за европеец преселил се в "райска" русия?? Не сте?!??!А стига бе, и аз не съм!Всъщност чувал съм. "Преселват" се само за кратко. Секстуризъм. Евтинко. Качеството отговаря на цената.........
91
7
 
17
 
! Отговори
решение - извън ЕС преди 7 години
ЕС, ЕП, ЕК и т.н. свързани организации са създадени с една едничка цел - унищожаване на европейската цивилизация, култура, общество и като бонус претопяване на християнската религия. Мисля, ясно от кого - ЮЕсЕй.Никой от лидерите на ЕС не защитава интересите и суверенитета на Европа и на отделните държави - напротив, дейно съдействат за разрухата, под одобрителния поглед на "толерантните" европейци и пасивността на другите такива.Ислямизацията на Европа е факт и е ясно кои личности са виновни!
90
25
 
10
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Русия е "рай". Реки от мед и масло! И точно заради този "рай" само за 2016 г 285 000 млади руснаци подадоха молби за "зелена карта" с тайничка надежда, че ще са от онези 5000 щастливци, щото е толкова квотата. Вие да сте чули за американец/който рови в кофите и е на купони за храна!!!/ да иска да емигрира в Русия????Аз не съм! Вие?!??! И вие ли не сте??!?! Ххахахахах!
89
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да Орбан много знае ,но Унгария винаги е била западно насочена. За разлика от нас и живите лобита на БКП. Има малка разлика , че той може да лала много ама си седи там при богатите. Ние ако сбъркаме отиваме при бедните. Мислете с Тея въшлясали кратуни.
88
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се разпадне ЕС ... клетата България и целия източен блок попада пак под режим и манипулации. Корупцията , групировки, безнаказаност. Англия , не е критерий за лош съюз. 49 процента от британците гласуваха ЗА. Се пак това си е половината. За сега ние имаме нужда от тоя съюз, ако някой предложи нещо по-добро ,ще помислим . За сега няма предложения.
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
клещите от глад!!!
86
23
 
10
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Значи основната опорна точка на троловете вече е следната: Излизаме от ЕС и НАТО!! Очакваше се, няма как.И...:Бягаме в Евразия и "благоденстваме"-както русия със 117 $ мин. заплатаПоркаме си "боярищник" и ич не ни пукаБлагославяме Путин и се просълзяваме на парадитеМесо един път в месеца -почему денги неть! Ама зеле има, споко...Децата ни учат в "престижен" руски колеж-първия е на 96-то място в класациите/Що ли др. Нинова другаде прати синчето?!?!/ Гледаме ТВ Звезда.После лапаме дулото
85
22
 
10
 
! Отговори
за 103 преди 7 години
ЕС не ти е виновен, че територията се обезлюдява тя се обезлюдява открай време. Xайде много ти здраве, изобщо не ми дреме кой щял да се засели тука. Ами да се заселва бе, ти какво искаш да стоят хората и да робуват за без пари и да мислят за патриотизъм.
84
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
винаги недоумявам,като прочета нещо като..".мъдрият български народ",който обаче винаги си избира да го управляват предатели..мъдри са маджарите пичове!но споко абдали германците са къде по "мъдри" от нас..
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ние къде сме?
82
4
 
16
 
! Отговори
македонка преди 7 години
Не знам за вас, но аз си мисля, че ако не се изловят трафикантите и продажните гранични полицаи, които пропускат всеки ден мигрантите и после сърбите ще ги спрат да влизат и вие ке се напълните . Във Харманли, Ямбол и София е пълно и да си дойда на думата ,понеже ще почернеете аз мисля че Пиринска Македония трябва да се отдели и да се спаси от афганистанците и да премине към Македония . Изобщо няма да ми липсва банкянския ***
81
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС е обречен съюз. Ако страна от източна Европа го напусне това ще доведе моментално до разпадането му. Не че иначе няма да се разпадне, а българите пак ще останат с пръст в устата, бедни като африканска страна, без икономика, без население, без никой да ги иска.
80
1
 
19
 
! Отговори
Е как да стане? преди 7 години
То тук е пълно с тикви!
79
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Европа имаше Орбан вместо Меркел - нямаше да има реки от кръв...и милиони камилари!Но и у нас се напълни с транссексуални..като този аннонимника дето плюе Орбан!Сигурно е и резашка кар*абина!
78
3
 
9
 
! Отговори
??? преди 7 години
Абе няма ли ги тука нашите патриоти да оближат шланга на унгарците . Къде сте бе, елате ни кажете какъв е мъж Орбан и какви пу тч ици сте вие.
77
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орбан е истински мъж - не се оставя шайката в Брюксел да го изнудва
76
4
 
7
 
! Отговори
до 91 преди 7 години
А бегай да обслужиш Орбан, Меркел и Юнкер и aфганистанците после ни разправяй какъв си патриот
75
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мерси, този филм с отделния източноевропейски блок вече сме го играли. Няма хепиенд филмът.
74
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Камерън истински мъж, а не като тая мижетурка Обран само говори, а нищо не прави.
73
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Орбан, истинки мъж. А не мижитурка като Банкянски подмазвач и страхливец.