Унгария с антиЕС кампания: "Да спрем Брюксел!"

Правителството на Орбан с всенародно допитване чрез въпросник
Обновена: 1 апр 2017 18:43 | 1 апр 2017 18:43, Веселина Йорданова
205
Унгария с антиЕС кампания: "Да спрем Брюксел!"
Снимка: БТА

Унгария започна днес антиевропейска кампания с допитване до гражданите как да се реагира на политиката на Брюксел, която според правителството на премиера Виктор Орбан заплашва независимостта на страната, предаде Франс прес.

Въпросникът, озаглавен "Да спрем Брюксел!", е разпратен до всяко домакинство в страната, съобщи държавният секретар по правителствените комуникации Бенце Тужон.
 
Шестте въпроса се отнасят предимно до миграцията. "Какво трябва да направи Унгария когато, въпреки неотдавнашната серия от терористични нападения в Европа, Брюксел иска да я накара да приеме влезли незаконно мигранти", гласи един от въпросите. Възможните отговори са "да се позволи на тези мигранти да се движат свободно из страната" или "да ги държи под наблюдение, докато чака властите да решат техния случай".
 
Правителството на националистическия премиер Виктор Орбан разпореди мигрантите да се задържат безсрочно в лагери на границата, припомня АФП. Разпоредбите влязоха в сила миналата седмица.
 
Друг въпрос засяга международните неправителствени организации, които според правителството подкрепят незаконната миграция или се "месят" във вътрешните работи на страната. От месеци насам унгарското правителство се опитва да потиска различни неправителствени организации, които окачествява като "политически" или като "активисти наемници" - особено тези, които са основани от милиардера от унгарски произход Джордж Сорос, припомня АФП.
 
През 2015 г. беше проведено подобно "всенародно допитване", отнасящо се до "имиграцията и тероризма". То беше подложено на критики от агенцията на ООН за бежанците, която видя в него риск за засилване на ксенофобията в страната. През октомври миналата година Орбан организира референдум срещу мигрантските квоти на ЕС.
 
Над 93% от гласувалите подкрепиха правителството, но референдумът не беше признат за валиден, тъй като избирателната активност беше под минималния праг от 50%. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
12
 
5
 
! Отговори
do 60 преди 7 години
"идеята за независим източноевропейски блок изглежда много, много смислена алтернатива.."А ако този "независим" източноевропейски блок бъде под командването на Москва, то тогава всичко би било още по-"смислено" и ОК??? Рубладжийски ***, прозирате отдалеч и миришете на "Бояришник"!
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орбан се подиграва с дъртия гнусен еврейски келлеш.
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Тиквата ще е секретарка на Волен във следващия кабинет и ще му поднася кафенца.
69
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли кой да му каже на орбангутаня, че ЕС не е зоопарк. Никой не го държи насила в него. Свободен е да го напусне и да се самоспасява в джунглата с другите шебекоиди.
68
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато една структура се превърне в олигархия и работи срещу интересите на собствените си граждани, има нужда от ревизия на позициите и интересите.
67
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, орбангутана като не му харесва ЕС защо просто не направи като Англия? Да си дигне прцалките и да задейства клаузата за напускане. Що се мъчи така тоз орбангутан?
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фак оф брюксела ша ла ла ла ла, фак оф фак оф брюксела ша лалалалалала!!!
65
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва Сидеров да стане премиер, а не тази проста тиква. Защото Орбан е същият като Сидеров. Националист, и не крепи нечии дисаги.
64
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже Унгария със сигурност ще напусне ЕС, трябва да вървим подир тях.
63
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня къв беше ром дето риташе жените из метрото в гърба, не са ли на едно ниво с Волен луфтханзата роми ли сте национолисти вземете се замислите после идвайте тука да се разправяте.
62
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Национален ЛегионАле бегай да не дразниш, нито си легионер нито националист мишок. Още ли биете стюардесите по пътническите самолети из ЕС, не са ли ви обявили за терористи вече
61
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама, Виктор Орбан ни предлагаше да влезем във тяхната група, но господина от Банкя отказа , защото не посмя да се пусне от полата (панталона) на меркелица. Вишеградската четворка подкрепят Македония и вмро там . Само ние както историята е показала се въртим и винаги сме със победените.
60
2
 
5
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
До Анонимен"Сенсабилизирани" хахахаха. Отвратителни са не легионерите, а ти и измекярите, които идвате след това.
59
11
 
3
 
! Отговори
за 52 преди 7 години
Аре бегай и ти ве политик е Камерън рече и направи каквото е нужно. Орбан е един популист само приказва ами айде да излиза от ЕС, че да се посмеем. Ама няма да излезе бежанците са му нужни че да си вдига рейтинга.
58
4
 
2
 
! Отговори
Национален Легион преди 7 години
До Анонимен 52Е нормално, Българските Национални Легионери са трепали безродните партизански ***. Нормално сега на много да не са удобни, най-много на националните предатели.
57
2
 
7
 
! Отговори
до 57 ДС преди 7 години
Супер идея . Гласува "ЗА" с две ръце особено в софия да направят двоен.
56
1
 
2
 
! Отговори
DEVSADIVTAME преди 7 години
До Иванчо+МарийкаСигурен ли си че съм гласувал за мижитурката в старият мерц ?
55
0
 
3
 
! Отговори
England / Essex преди 7 години
До АнонименПо лесно ще е ако се изгонят Германия, Франция и Белгия и лидерството да се даде на Англия !
54
16
 
2
 
! Отговори
До Иванчо+Марийка преди 7 години
Гласувахме за Бойко, защото искаме в Европа, а не в Евразия.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до Bad Company 62ами викай бре. аз ти казах. после да не ти е мъчно.