Всички задържани за атаката в Лондон - на свобода

И последният разпитан е навън без обвинение
Обновена: 1 апр 2017 19:17 | 1 апр 2017 19:17, Веселина Йорданова
21
Всички задържани за атаката в Лондон - на свобода

Британската полиция заяви, че последният от 12-те задържани за разпит във връзка с извършения на 22 март атентат в Лондон е бил освободен без повдигане на обвинения, предаде Асошиейтед прес.

Трийсет годишният мъж беше задържан в Бирмингам по подозрение в подготовка на терористичен акт. Не се планират други действия нито срещу него, нито срещу останалите 11 задържани във връзка с разследването и впоследствие освободени.
Още по темата
Властите заявиха, че според тях атентаторът Халид Масуд е действал сам при нападението на моста Уестминстър, при което прегази с автомобила си пешеходци, убивайки трима. След това той намушка смъртоносно полицай пред сградата на парламента, припомня АП.
 
Полицията смята, че продължилото 82 секунди нападение на родения във Великобритания Масуд е било вдъхновено от екстремистка идеология. Властите обаче казват, че няма доказателства за връзки с групировката Ислямска държава или с Ал Каида.
 
В понеделник Скотланд Ярд съобщи, че няма доказателства, че той се е радикализирал в затвора. Приелият исляма мъж обаче "очевидно се е интересувал от джихада", уточни представител на отдела за борба с тероризма на лондонската полиция, цитиран от Франс прес.
 
В периода от 1983 г. до 2003 г. Ейдриън Ръсел Аджао (приел по-късно името Халид Масуд) е бил осъждан няколко пъти за агресия, незаконно притежание на оръжие и смущаване на обществения ред. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: лондонатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Муслим преди 7 години
Тц тц, аз мислех че това за другата буза е само така, на книга, а то наистина имало хора дето го спазват! Добре че не съм християнин, без ракия мога, *** това за другата буза не е за мене...
12
0
 
0
 
! Отговори
Евролибераст преди 7 години
Браво! Ето така се прави в нормалните държави, това са цивилизовани хора, не като българите дето хем искат "да се оправим", хем манталитета им като на кръвожадни варвари!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BRAVOS
10
1
 
0
 
! Отговори
Лон дон преди 7 години
Пускат ги за да ги следят под пълен мониторинг...
9
1
 
3
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
Не разбирам. Не е свързан с тях, но прави същите неща.Тогава излиза, че нещо в тази религия ги мотивира да правят неща,които никой не ги е инструктирал да правят, но ги правят.Не разбирам.
8
0
 
8
 
! Отговори
учете се джихадисти преди 7 години
Повторението е майка на знанието
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нима ! А как върви подготовката за следващата Атака .
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На съдът всичко е ясно, моля да влезе убитият.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно всички заподозрени бачкат в МИ-6. Как ще арестуват техни хора.
4
0
 
24
 
! Отговори
Циник преди 7 години
И Анис Амри уж го наблюдаваха властите *** той изпомачка с тира 12-13 души, и СЛУЧАЙНО го гръмнаха в Италия. Брюкселската демокрация превърна Европа в гигантско петриево стъкло с хранителна среда за алаходупни терористи! Хем ги хранят...хем им плащат - докато те спокойно подготвят следващите касапници.
3
0
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Тези започнаха да действат като нашите полицаи хващат ги дават ги по новините и ги пускат!
2
0
 
20
 
! Отговори
Хм преди 7 години
"Ние ги хващаме-те ги пускат!" Помните ли тоя лаф на Банкянската тиква?Няма страшно-при следващият атентат ще е същото....
1
1
 
24
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Колко ли милиона такива скрити лимонки "известни" на полицията още чакат знак свише за да започнат личния си джихад и всеки път ли наглосаксите ще обясняват как не ги е страх докато вървят по улиците прибирайки се в къщи, егати живота ги чака???