Ердоган: Не ни приемат в ЕС, защото е християнски съюз!

"На референдума ще бъде даден отговор на позицията на ЕС"
2 апр 2017 20:05,
677
Ердоган: Не ни приемат в ЕС, защото е християнски съюз!
Снимка: БТА

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му вече 54 години не е приета в ЕС, защото това е християнски съюз, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Турският президент каза това на митинг в Анкара преди референдума за промени в конституцията, насрочен на 16 април.

Ердоган каза, че лидерите на всички страни от ЕС са се събрали във Ватикана, за да изслушат папата.

"Знаете ли защо Турция не е приета в ЕС вече 54 години? Причината е съвсем ясна: ЕС е християнски съюз. Същевременно 16 април ще бъде денят, когато ще бъде даден отговор на позицията на ЕС", каза Ердоган.

Турция води преговори за членство в ЕС от 2005 г. На 23 март Ердоган зяви, че ЕС "може да чака изненади" след референдума за поправки в конституцията, предвиждащи увеличаване на правомощията на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


677
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
416
0
 
6
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
МАРТ МЕСЕЦ ИЗНОСА НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ НАРАСНА С 22% .МНОГО ПОЗДРАВИ.....ЖАЛКИ ОТ.РЕПКИ.....
415
5
 
1
 
! Отговори
Хафъз МюмюнБостнаджи преди 7 години
Турция има много полузаплатена работна ръка от кюрди, български изселници и други бедняци, работещи по 16 часа и изключително доволни да ядът с башмоканина като награда.Това е само в цивилизованата част.В анадола се мутира в парниците за краставици, а заптието може да те пребие на улицата ей така за кеф.
414
8
 
1
 
! Отговори
Ашколсун ла преди 7 години
До ХА-ХА-ХААААААААКажи и Хонда бе неинформиран.Турция е голяма държава с много евтини кюрдски и български изселници.Въртят гайки по 16 часа и *** им танцува гьобеци.Повечето турци нямат и български паспорти, та не могат и да пътуват много много.Това е само в културната европейска част, а в анадола дупе да ти е яко.В парниците по 18 часа, поливаш краставици със странни химикали докато сам не мутираш.Там жените не се вписват в преброяванията, а жандарма може да те набие за кеф на улицата.
413
0
 
5
 
! Отговори
ВЪНШЕН ВРАГ-КЛАСИКА преди 7 години
На всеки диктатор му е нужен външен "враг" - инак не може да оцелее твърде дълго. Външният враг обединява народа. Т.е. класика. Сега Ердоган си направи ЕС такъв.
412
1
 
2
 
! Отговори
Бай Йордан от Сливен преди 7 години
"Не ни приемат в ЕС, защото е християнски съюз!"Ами...ДА.Събаряте джамиите, хвърляте ***, спирате да се е8eте в г*ъ*за за "хош гелдинг" в Анадола и ви приемаме. След 50 - 60 години. Ако ЕС сам не стане част от халифата след толкова де.... тогаз може всички да сме в обединени Европейски Халифати
411
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кой приема милиони кюмюрджици от Африка и Близкия изток, ако не Европа?Как цялата *** иска точно тук, а не в "демократична" Турция или напредничава Саудитска Арабия. СЛОЧАЕНОС?
410
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Normalno e Erdogan da nameri nqkolko kvadratoglavi v Anadola,koito znaqt da pishat ,za da trolqt po vestnicite.Problemat e,che ne moje da sabere 20 gramotni turci u nas za deputati.
409
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция не е в Европа. ЕС е за държави на континента Европа. Иначе няма да е Европейски съюз, а световен съюз.
408
1
 
11
 
! Отговори
seira преди 7 години
"ДРУГАРЮ" ЕРДОГАН,"ЦЕННОСТИТЕ", КОИТО ИЗПОВЯДВА ЕС СА НЕСЪВМЕСТИМИ С ОГРАНИЧАВАНЕ ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ!ПОЛОВАТА И РЕЛИГИОЗНАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ, КОЯТО СЪЩЕСТВУВА В НЯКОИ МЮСЮЛМАНСКИ ДЪРЖАВИ, НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПРЕНАСЯНИ АВТОМАТИЧНО В ЕС И НА ТЕРИТОРИЯТА НА СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ, ДА СЕ ИЗГРАЖДАТ ПАРАЛЕЛНИ ОБЩЕСТВА!НЕ МОЖЕ РЕЛИГИЯТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА КАТО ИНСТРУМЕНТ В ПОЛИТИКАТА!САМО СВЕТСКИТЕ МЮСЮЛМАНСКИ ДЪРЖАВИ СЕ ДОБЛИЖАВАТ ДО СТРАНИТЕ ОТ ЕС...
407
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То с предишните управници ,нямаха голям шанс за ЕС ,а с Ердоган пък въобще нямат и миннимални изгледи. Добре ,че има такъв като него,та ЕС да си отвори очите, и да види какво представлява турското общество ,щом избира и подкрепя такава откачалка.
406
3
 
16
 
! Отговори
Агджата преди 7 години
Тоя с редкия мустак скоро ще го оформят!
405
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Ердоган: Не ни приемат в ЕС, защото е християнски съюз!" - И за това!!
404
4
 
21
 
! Отговори
СС преди 7 години
Значи има лесно решение, бе Ердо. Ставате християни и готово, приети сте! :) :)
403
6
 
28
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Ама какъв ЕС ви се присънва бе. Каква европейска страна е Турция?! Най-напред, чисто географски тя е в Азия, това че има една малка част в Европа изобщо не я прави Европейска. И второ, което е по-важно, манталитета им е чисто анадолски. И третото, най-важното,ДА, ЕС е християнски съюз, а и никак не виждаме Турция някак да се е засрамила заради кървавия геноцид над християните, с който е наситено криминалното им досие, наречено история.
402
4
 
17
 
! Отговори
" възхитен" преди 7 години
Голям сладур е Ердоган , по - голям от Хитлер
401
3
 
22
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Не ви приемат защото искате да живеете в европа по начина по който живеете там от където идвате.Искат да живеят на по хубаво място а като отидат там се стремят да направят мястото като предишното си.Каква е тая лигика не знам.Като искаш да си европеец живееш по европейските правила.Като не ти харесват правилата се връщаш там от където си дошъл а не да си натрапваш твоите разбирания.В Германия 3 то поколение ходи забулено и не знае немски.Е кой ще те иска?
400
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган пак размаха етническата карта,като мисли ,че ще уплаши някого.Тогава защо има толкова турци ,работещи на запад?
399
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога се навървиха 500 *** да пишат тук?
398
9
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До художника''Католическа Европа'' след като даде 360млрд. на православна Гърция, от които им опрости 240 млрд., а Гърция продължава да е бедна, разбра че не трябва да храни православните, а да ги научи да работят.
397
2
 
1
 
! Отговори
Турко преди 7 години
До 520Няма! ;)