Управляващата Републиканска партия печели изборите в Армения

На второ място остава опозиционната коалиция "Блок Царукян"
2 апр 2017 21:54,
12
Управляващата Републиканска партия печели изборите в Армения
Снимка: БТА

Управляващата в Армения Републиканска партия на президента Серж Саркисян печели парламентарните избори днес с 46 на сто от гласовете, сочи екзит-пол на Болтик Сървейс/Галъп интернешънъл, предаде Франс прес.

Опозиционната коалиция "Блок Царукян" начело с един от най-богатите арменски бизнесмени - Гагик Царукян, получава 25 на сто от гласовете.

Това са първите парламентарни избори след оспорваната конституционна реформа, с която бе установено парламентарно управление в Армения.

Изборите бяха проследени от наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Те са важен тест за демокрацията в Армения, където досега опозицията не е поемала властта с избори, отбелязва АФП.

Избирателната активност достигна 51 на сто, съобщи Централната избирателна комисия.

Общо пет партии и четири коалиции се състезаваха за 101 мандата в парламента. Прагът за парламентарно представителство е 5 на сто за партия и 7 на сто за коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO 1 TOVA E POLITICHESKA SHASHMA SA PRED OON. ARMENIYA SLUSHA PUTIN.TAKA BESHE I BULGARIYA PO JHIVKOVO VREME. UJH SME NESAVISIMI AMA V OON GLASUVAME KAKTO NI SAPOVEJHDA OT SSSR.BYAHME SI REPUBLIKA OT SSSR.
4
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
....Я ПА ТИ . АМИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ.ПУТИН НЯМА ДА РИСКУВА. За пред света са две партии. КАТО УНАС ПО ЖИВИОВО ВРЕМЕ.
3
8
 
22
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Април е международния месец посветен на арменския геноцид! Нека ги подкрепим и да не забравяме, че злодеите, виновни за това още мърдат и даже напират за ЕС!
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без да питам врачки. ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ ПОЗНАВАХ , ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЖИВКОВ.Тук случая е същия. КАТО ВСИЧКО Е ДЪРЖАВНО КЪДЕ ЩЕ ХОДЯТ И НАКЪДЕ ЩЕ МЪРДАТ.Тази измислена опозиция уж богаташ, ама с партиини пари.
1
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За сефте чувам, че в Армения има избори. Явно всичко е за парламента. Там управлява Путин.